www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ENGELLİLER MECLİSİ TRT EKRANLARINDA

ENGELLİLER MECLİSİ TRT EKRANLARINDA

Engellilere yönelik program çekimleri yapan TRT ekibi, Bursa´da Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi ile görüşmelerde bulundu.

Merinos Parkı´ndaki BKK yerleşkesini ve Engelliler Meclisi ofislerinde çekimler yapan TRT ekibi, BKK yetkilileri ile söyleşide bulundu. Anayasadaki düzenlemelerle engellilere, çocuklara ve kadınlara pozitif ayrımcılık getirildiğini söyleyen yetkililer, düzenlemelerin Türkiye için önemli bir aşama olduğunu belirtti. Dezavantajlı gruplar için yürütülen çalışmaların belirli plan ve program çerçevesinde yürütüldüğüne dikkat çeken yetkililer, ?Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi olarak engelliler camiasına yönelik uzun süredir çalışmalar yapıyoruz. BKK bünyesindeki Engelliler Meclisi, Türkiye´de olmayan çalışmaları yürütüyor. Engelliler Meclisi, Bursa Valiliği ile ortaklaşa yürüttüğü projeyle, kamuya açık alanların engellilere uygunluğunu inceledi. Çalışma sonucunda hazırlanan rapor, Valiliğe sunuldu. Değerlendirmeler sonucunda ?Engelsiz Alan´lar belirlendi? dedi.

                                   

ENGELLİLERE YÖNELİK DÜZENLEMELERDE EN ÖNDE GELEN ŞEHİR

Engelliler Meclisi´nin sürdürdüğü plastik kapakların akülü engelli aracına dönüştüğü projenin de Türkiye´de yasal olarak yürütülen tek proje olduğuna dikkat çeken yetkililer, çalışma kapsamında 135 akülü engelli aracının temin edilerek ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini hatırlattı. Engelli bireylerin sosyal hayatın içerisinde yer alması amacıyla Engelliler Meclisi bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu´nun ve Kalbin Ritmi Vurmalı Çalgılar Orkestrası´nın kurulduğunu dile getiren yetkililer, engelli bireylerin yeteneklerini geliştirebildiğini ifade etti. Yetkililer, ?Bursa Kent Konseyi olarak engelli bireylere yönelik faydalı ve önemli çalışmalara imza attık. Engelliler Meclisi, ?Üç Yürek El Ele´, ?Engelsiz Nağmeler´, ve ?Sesler, Renkler ve Düşler, Engelsiz Hikayeler´ projelerini yürüterek Türkiye´de yapılmayan işlere imza attı. Engelli bireylerle diğer kesimleri buluşturarak ortak projeler geliştirilmesini sağladı. Öte yandan her sene Türkiye genelinde yapılan temsili askerlik törenleri yapılmaktadır. Bursa´da Engelliler Meclisi de askerler için her sene kına gecesi tertiplemektedir. Engellilerin aileleriyle doyasıya eğlendiği gecede, duygusal anlar da yaşanıyor. Bursa, engellilere yönelik düzenlemelerde en önde gelen şehirlerdendir? diye konuştu.

 

BKK Engelliler Meclisi´nin Gençlik Meclisi ile ortaklaşa yürüttüğü ?Engeller Eurodesk ile Aşılır´ projesinin de Eurodesk Avrupa Ödülleri 2015 kapsamında ?Online Bilgilendirme Kampanyası´ dalında birincilik ödülü aldığını belirten yetkililer, önümüzdeki günlerde gönüllülerin İspanya´ya giderek ödülü alacaklarını ifade etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01