www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Engelliler Korosu Kuruluyor

Engelliler Korosu Kuruluyor

Daha önce birçok farklı dalda müzik korosu kuran İnegöl Belediyesi, şimdi Engelliler Müzik Topluluğu kurmak için kolları sıvadı. Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, koronun ilk çalışmasının ise yeterli sayı tamamlanırsa 16 Şubat tarihinde başlayacağı

İnegöl Belediyesi, yeni bir müzik korosu kurmak için kolları sıvadı. Daha önce imamlarla bir koro kuran Belediye, şimdi de Engelliler Müzik Topluluğunu kuruyor. Projenin ilk kayıtlarını 21 Ocak Pazartesi günü almaya başlayacak olan İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 15 Şubat tarihine kadar başvuruları devam ettirecek. Koro ilk çalışmasını 16 Şubat tarihinde Şef Yücel Düzel eşliğinde yapacak.

Konuya ilişkin Gençlik Merkezinde basın açıklaması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Bu zamana kadar gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve projelerin yanında yeni bir projeye daha imza atıyoruz. İnegöl Belediyesi Engelliler Müzik Topluluğu kuruyoruz. Bu projemiz, İnegöl Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesidir. Projemizin ilk kayıtlarını, 21 Ocak Pazartesi günü almaya başlıyoruz. 15 Şubat tarihine kadar başvurularımız devam edecektir. Herhangi bir engeli bulunan, Türk Müziğine gönül vermiş ya da bu konuda yeteneği olan ve kendini geliştirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı kursumuza kayıt yaptırmaya bekliyoruz” dedi. 

ÇALIŞMALAR 16 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

Kayıtların İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinde yapılacağını da kaydeden Şahin, “İlk koro çalışmalarımız, Şef Yücel Düzel eşliğinde 16 Şubat tarihinde yapılacaktır. Koro çalışmalarımız ise; hafta sonu Cumartesi günleri olacaktır. Bu koromuzla ilerleyen zamanlarda bir de konser vermeyi düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan her hangi bir başvuru yapılmadığı taktirde böyle bir koronun da kurulması mümkün olmayacaktır. Bu koromuzu müziğe gönül veren tüm engelli kardeşlerimizi davet ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasında Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinin öneminden de söz eden Gülhan Şahin, “Kurmuş olduğumuz İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu çatısı altında şu anda; Ney, bağlama, gitar, klarnet, ud, keman ve piyano olmak üzere 7 ensturuman kursu verilmektedir. Ensturuman kurslarımızın yanında; Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dallarında da büyükler, gençler ve çocuklar korosu ile koro çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca; Türk Tasavvuf Müziği Erkekler koromuz da TMK çatısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19