ENGELLİLER TOPLUMUN AYRILMAZ PARÇASIDIR

ENGELLİLER TOPLUMUN AYRILMAZ PARÇASIDIR

3 Aralık dünya engelliler günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, engellileri toplumun ayrılmaz parçası olarak gördüklerini ve engellilerin hayatını kolaylaştırman için canla başla çalıştıklarını söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı. Milletvekili Hüseyin Şahin yazılı olarak yaptığı açıklamada, AK Parti’nin engelli vatandaşları toplumun ayrılmaz bir parçası olarak gördüğünü söyledi. Hüseyin Şahin AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın engelli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerinin karşılanmasını; sosyal devleti işletmenin ötesinde, tüm kesimleri kucaklama, tüm kesimlere adil ve eşit hizmet sunma olarak gördüğünü belirtti.

AK Parti hükümetinin öncelikleri arasında engelli vatandaşlar için hayatı daha kolay hale getirmek için canla başla çalıştığını belirten Hüseyin Şahin şunları da söyledi;  AK Parti kimsesizlerin kimsesi olma iddiası ve umuduyla yola çıkmıştır. Bu şuurla, engelli vatandaşlarımızı ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden çağ dışı anlayışı reddederek, pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirdik. Bu ilkeyi anayasa ile güvence altına alarak bu alanda bir zihniyet devrimi ve hukuk devrimi gerçekleştirdik.        Geçmiş hükümetlerce öteden beri ihmal edilen, sorunları, talepleri, istekleri görmezden gelinen engelli insanlarımıza kucak açtık. İstihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması için yasalar çıkardık. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere herkesin özgürce, rahatça yararlanabildiği imkânları, engelli kardeşlerimizin kullanımına sunduk. Şu anda, evde bakılan her engelli birey için bakımı yapan yakınına ayda bir asgari ücret, bugünün değeriyle 630 TL ödeme yapılıyor. 2006`dan itibaren 285 bin özürlü yakını bu desteklerden faydalandı. Kurulan engelsiz yaşam merkezleriyle engelli kardeşlerimizin çok rahat ve konforlu şekilde, uzmanlarca bakımı gerçekleştiriliyor. Şu anda 93 yaşam evinde, her evde 12 engelli kardeşimiz bulunacak şekilde bu hizmet yürütülüyor. Özürlü aylıklarını ciddi oranda arttırdık. Daha önce sadece 25 TL olan özürlü aylığını, 300 TL`ye yükselttik. İhtiyacı olan tüm engelli kardeşlerimiz, taşıma ücreti de devletimizce karşılanmak suretiyle, özel eğitim merkezlerinden ücretsiz yararlanıyor.”dedi.

ENGELLİ ANNELERİNE EMEKLİLİK ÖNCELİĞİ

Şahin, “Engelli çocuğu bulunan anneler, 5 yıl erken emekli olabiliyor; engelli çocuğu bulunan ebeveynler, günde 1 saat bakım izini alabiliyorlar. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atılabilecek, sunulan destekler artarak devam edecektir. Toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili meselelerdeki duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum.”dedi.

 



  • BIST 100

    10355,75%0,85
  • DOLAR

    32,24% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,53% 1,04
  • Ç. ALTIN

    3945,64% 1,76