www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Engellilerden EKPSS Başarısı

Engellilerden EKPSS Başarısı

İnegöl Belediyesi Engelliler Gündüz Bakımevinden istifade eden özel eğitime muhtaç çocuklar, girdikleri 2018 Engelli Kamu Personeli Sınavı(EKPSS)´den aldıkları güzel sonuçlarla yüzleri güldürmeyi başardılar.

22 Nisan 2018 tarihinde yapılan Engelli Kamu Personeli Sınavı(EKPSS)´ye girerek önemi derecelere imza atan İnegöl Belediyesi Engelliler Gündüz Bakımevi öğrencilerinden Sercan Tanrıkulu 59.320 kişinin girdiği sınavda 81 puan alarak kendine 4589´uncu sırada yer bulurken, Berkay Yılmaz ise 76 puan alarak sıralamada 10.172´inci olmayı başardı.

 

HER ŞEY ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN

Her zaman özel çocukların yanında olmaya ve onlara destek olmaya devam eden İnegöl Belediyesi sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirme adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda 2016 yılında Osmaniye Mahalle Konağı içerisinde faaliyete geçmiş olan Engelliler Gündüz Bakımevinde özel eğitime muhtaç çocukların her türlü rahatlığını düşünerek, gün boyunca alanında uzman öğretmenlerin nezaretinde güzel vakit geçirmeleri sağlanıyor. Ayrıca çeşitli sosyal aktivitelerde düzenlenerek özel çocukların dünyalarına renk katılmaya da çalışılıyor.

 

Okula gitmeyen ya da eğitim çağı dışına çıkmış engelli bireylerin hoşça vakit geçirmelerini sağlamak, onlara el becerileri, sosyal etkinlikler, önemli günlere özel faaliyetlerde bulunmalarını sağlama çalışmaları ile hayatın içinde var olduklarını, değer verildiklerini hissettirebilmek amacıyla faaliyetlerine devam eden Engelliler Gündüz Bakımevi, ayrıca Engelli adayların devlet kurumlarında memur olarak yerleşebilecekleri sınav olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı(EKPSS)´ye hazırlık çalışmalarına da katkı sağlıyor.

 

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SINAVI(EKPSS)

Her açıdan önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan Engelliler Gündüz Bakımevi önemli bir misyonu yerine getirirken, merkezden istifade eden özel eğitime muhtaç bireylerin almış oldukları başarılar bu alanda yapılacak çalışmalar için itici bir güç oluyor. Bu bağlamda 22 Nisan 2018 tarihinde yapılan Engelli Kamu Personeli Sınavı(EKPSS)´ye girerek önemi derecelere imza atan Engelliler Gündüz Bakımevi öğrencilerinden Sercan Tanrıkulu 59.320 kişinin girdiği sınavda 81 puan alarak kendine 4589´uncu sırada yer bulurken, Berkay Yılmaz ise 76 puan alarak sıralamada 10.172´inci olmayı başardı. Engelli adayların devlet kurumlarında memur olarak yerleşebilecekleri sınav olan EKPSS´den alınan bu önemli başarılar diğer engelli bireyler içinde güzel bir örnek olurken, Engelliler Gündüz Bakımevi çatısı altında uzman eğitmenler tarafından bu tür hazırlık çalışmalarının bundan sonra da artarak devam edeceği belirtildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25