www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Engellilerden kurum ziyareti

Engellilerden kurum ziyareti

Engelli öğrencilere kurumların tanıtılması amacıyla yapılan ziyaretlerin ilk durağı İnegöl Belediyesi oldu.

İnegöl Belediyesi, engelli çocukların ailelerinin kendilerine de vakit ayırabilmesi ve engelli çocukların sosyal bir yaşam alanı oluşması amacıyla 2016 Nisan ayında Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakım Evini hizmete açtı. 3 buçuk aydır hizmet veren merkezde eğitim gören engelli öğrenciler, eğitmenlerinin hazırladığı program kapsamında kurumları tanımak için İnegöl´deki kurumları ziyaret ediyor. Dün başlayan ziyaretlerde ilk durakları İnegöl Belediyesi olan engelli öğrencileri Belediye Başkanı Alinur Aktaş makamında ağırladı.

 Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin´in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Aile Danışma Merkezi ve Engelli Gündüz Bakım Evi Merkezi eğitmenlerinden Erdami Gülcemal, amaçlarının Engelli Gündüz Bakım Evinde yapılan çalışmaları kurumlara aktarırken, ziyaretler sayesinde insanları da bilgilendirmek olduğunu söyledi.

 Ayrıca öğrencilerin de kurumlar hakkında bilgi sahibi olmasının sağlandığı ziyaretler hakkında konuşan Gülcemal, ?Engelli Gündüz Bakım Evinden haberdar olmayan kesimlerin de bu şekilde çalışmalarımızdan haberdar olmasını sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar belediyemiz bünyesinde öncelikle ailelerimizin rahat etmesi için. Hasta ziyaretleri, temizlikleri, arkadaş buluşmaları olan anne babalar engelli çocukları nedeniyle buralara katılamayabiliyordu. Başkanımız sayesinde birçok ailemiz bu konuda rahatlamış oldu. Olumlu tepkiler aldık. Amacımız daha fazla aileye ulaşmak ve böylece engelli aileleri biraz daha rahatlatarak kendilerine zaman ayırmalarını sağlamak? dedi. Erdami Gülcemal, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a ve Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin´e de katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR HİZMET

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Belediyelerin birçok alanda faaliyet gösteren çok etkin kurumlar olduğunu söyledi. Belediyelerin doğumdan ölüme kadar faaliyet gösteren kurumlar olduğuna vurgu yapan Aktaş, ?Engelliler Gündüz Bakım Evi de İnegöl´de bir ilk. Engelli ailelerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, onların rutin o günlük hayatın içinde 1-2 gün de olsa rahat edebilmelerini sağlamak adına teşekkül edilmiş bir yer. Çünkü engelli çocuk devamlı ilgi alaka istiyor, normal çocuklar gibi değil. Binamız tarihi bir bina. Önce restore ettirdik, ardından faaliyete geçirdik. Her geçen gün de talep artıyor. Bugün de hocalarımız çocuklarımızla birlikte İnegöl´deki kurumları gezerek hangi faaliyetlerin yapıldığını anlatıp kurumları tanıtıyorlar. Aynı zamanda çocuklarımız için de bir sosyal etkinlik oluyor? diye konuştu.

 YENİ ENGELLİ GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ YAPILABİLİR

Engelli Gündüz Bakım Evine gelecek talep ve hedeflere ulaşılması durumunda benzer binaların yenilerinin de farklı noktalarda yapılabileceğini dile getiren Aktaş, ?İnşallah buradan alacağımız döngüler, buradan edineceğimiz tecrübelerle Başkan Yardımcımızla da yapacağımız görüşmeler neticesinde belki 2 ve 3´üncü Gündüz Bakım Evleri´ni de hayata geçirmiş olacağız. Bu arz talep meselesidir. Ama öncelikle bizim amacımız şu anki yerimizi rantabl olarak çalıştırabilmek. O hedefe doğru da hızla gidiyoruz. Yüzde 60-70´lerdeyiz. Buraya emek veren hizmet veren herkese de teşekkür ediyorum? açıklamalarında bulundu.

 Ziyaret sonunda Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakım Evi eğitmenleri engelli öğrencilerle birlikte Başkan Aktaş´a plaket takdim etti.

 HABER: Uğur KESEN



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71