ENGELLİLERE AYRIM YAPILMASINA İZİN VERİLMEYECEK

ENGELLİLERE AYRIM YAPILMASINA İZİN VERİLMEYECEK

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir basın açıklaması yapan Ak Parti Sosyal İşler Başkanı Halide Serpil Şahin, partilerinin sosyal politikalar üretmeyi ve onları uygulamayı amaç edindiğini, açılan eğitim kurumları ve benzeri kurumların vatandaşlar

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir basın açıklaması yapan Ak Parti Sosyal İşler Başkanı Halide Serpil Şahin, partilerinin sosyal politikalar üretmeyi ve onları uygulamayı amaç edindiğini, açılan eğitim kurumları ve benzeri kurumların vatandaşların her türlü ihtiyacının temelinde kolaylıklar sağladığını kaydetti.

 Devleti halka hizmet etme aracı olarak gören Ak Partinin, bir sınıf ve kesimin değil, bütün vatandaşların refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar üretmeyi ve onları uygulamayı amaç edindiğini dile getiren Şahin, “Bundan dolayı hiç kimseye zihinsel ve bedensel özürleri sebebiyle ayrımcılık yapılmasına izin verilmeyecektir. Açılan eğitim kurumları, rehabilitasyon merkezleri ve temsil edildikleri sivil toplum kuruluşlarıyla merkezi yönetimle ortak çalışma kurulları oluşturularak, engelli vatandaşlarımızın her turlu ihtiyaçlarının temelinde kolaylıklar sağlanmıştır. Bedensel ve zihinsel engelleri sebebiyle insanlar arasında ayrım yapılmasına izin verilmeyecektir. İşte engelli vatandaşlarımızın toplum içinde tüm alanlarda yer almaları için yapılacak bütün düzenlemeler parti politikası olarak secim beyannamelerimizde ve referandumda yer almıştır. Özürlü vatandaşlarımızın eğitim rehabilitasyon, sağlık, hukuk, yönetim gibi alanlardaki ihtiyaçlarını karşılama suretiyle başkalarına en az muhtaç olarak yaşamalarını sağlamak devlet garantisi altına alınmıştır. Engelsiz bir yasam sürmeleri gerekli kanun ve düzenlemelerle garanti altına alınmıştır. Örneğin; başkalarına en az muhtaç kalmaları için onlara maaş ve bakim ücretlerinin verilmesini temin edilmiştir. Personel olarak çalıştırılmalarına, kamu ve özel sektörde tevsikler sağlanmıştır. Bakımları için yatılı ve günlük bakim evleri açılmıştır. Engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü Kutlarız” açıklamalarında bulundu.

 



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24