www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Engellileri coşturan organizasyon

Engellileri coşturan organizasyon

Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UMED) Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Özel Mimar Sinan Engelli Bakım Merkezi iş birliğinde engelliler haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UMED) Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Özel Mimar Sinan Engelli Bakım Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, İlçe Jandarma komutanı Feruğ Maden, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, Aileler ve Özel Mimar Sinan Engelli Bakım Merkezinde eğitim gören özel öğrenciler katıldı.

?İnegöl´de 164, Kestel´de 241 kişi olmak üzere toplam 405 engelli?

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Özel Mimar Sinan Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Törün; ?Dünya üzerinde yaklaşık 600 milyon engellinin bulunduğunu ve Ülkemizde bunun sadece %1,6´sı olduğunu hatırlatarak başlamak isterim, tabi buda yaklaşık 10 milyon engelli birey demektir. 2011 yılında hizmete açtığımız özel mimar sinan bakım merkezi 19 yaş üzeri zihinsel ruhsal ve fiziksel ağır engelli bireylere bakım hizmeti sunmanın yanı sıra onlara kaliteli zaman geçirme imkanları sosyal yaşam alanları oluşturabilme çabasında ve erişilebilir fiziki koşullarla her zaman daha kalitelisine doğru emin adımlarla ilerledik. Bunun göstergesi olarak da 2015 yılında İnegöl´de şu anda bulunduğumuz binamızı inşaa ederek Türkiye´de ilk erişilebilirlik belgesi alan bakım merkezi olmanın gururunu yaşadık. Bu gururu TSE belgesi ile taçlandırdık, 2018 yılında Türkiye´nin en büyük ve kapsamlı engelli bakım merkezine bir yenisini de Kestel´de inşa ederek faaliyete geçirdik ve şu anda İnegöl şubemizde 164, Kestel şubemizde 241 kişi olmak üzere toplam 405 engelli bireye bakım hizmeti sağlamaktayız. Binalarımız yüzde yüz doluluk oranına ulaştığında 500 engellimize hizmet sağlayabilecek şekilde dizayn ettik. Genci ile yaşlısı ile dünya üzerinde engelli sayısının her geçen gün arttığını düşünürsek hepimizin engelli adayı olduğumuzu bilmenizi isterim. Engelsiz bir yaşam maksadıyla sunmaya çalıştığımız hizmetlerimiz sadece engelli bireylerimiz için değil kendimiz için yaptığımızı da unutmamalıyız. Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yaptığımızı sandığımız şeylerin yarın bizim için yapılması gerekebilir olduğunu unutmayalım. Bu etkinliğimizi 3 Aralık dünya engelliler gününde yapmayı planladık, fakat sonrasında her günün engelli günü olduğunun farkındalığını oluşturabilmek adına bugüne planladık, davetiyelerimizde dünya engelliler günü başlığı ile sizleri davet ettik. Evet 3 Aralık da dünya engelliler günü ama, 4 Aralık da, 8 Aralık da takvime baktığınızda gördüğünüz herhangi bir günde ve 10 Aralıkta dünya engelliler günü. Biz herhangi bir Aralık´ta değil, her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek adına bugün bir aradayız hep de bir arada olmalıyız. Bu güzel güne emek veren başta UMED başkanlığına ve üyelerine bugüne sponsor olan değerli firma yöneticilerimize, Özel Mimar Sinan bakım merkezlerinde çalışan tüm personelimize, bizden desteğini esirgemeyen sayın belediye başkanımız ve kaymakamımıza, siyasi parti yöneticilerine teşekkür eder saygılar sunarım.? İfadelerini kullandı.

Yeterli Desteği Veriyorlar

Etkinlikte kısa bir selamlama konuşması yapan İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ise; ?Engelli öğrencilerimize, Engelli bireylerimize ki bu söylemek bile doğru değil. Sizlerin büyük destekleri olmuş. Hayır sever esnaflarımız da zaten gerek rehabilitasyon merkezlerimize gerekse İnegöl´de bulunan kurumlarımıza yeterli desteği veriyorlar. Eğer İnegöl´ümüz de bir şey yapılacaksa buna İnegöl´de yaşayan herkesin katkısının olduğunu görüyoruz. Bundan da son derece mutluluk duyuyoruz.? Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Etkinlik Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UMED) aşçıları tarafından yapılan yemek ikramı ve bu etkinliğe sponsor olan hayırsever firmalara plaket takdim edilmesi ile son buldu. Etkinlik sonrası çeşitli oyun havaları ile hoşça vakit geçiren öğrenciler renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Tepki Gösterdiler

Uluslararası Mesleki Eğitim Derneği (UMED) Başkanı Kaya Solmaz, yönetimi, üyeleri ve etkinliğe sponsor olan diğer firma sahipleri, etkinlik sonrası bazı basın organlarına yapılan yanlış bilgi ve fotoğraf paylaşımı ile haber yapılmasını sağlayan, sanki etkinliği Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UMED) ile sadece kendisi yapmış gibi kamuoyuna lanse eden Deniz Bayan Kuaförü sahibi Deniz Çınar´a tepki gösterdiler.

Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UMED) Başkanı Kaya Solmaz İzmir´de olmasına rağmen Konu ile alakalı Gazetemiz muhabirine ulaşarak bazı basın organlarında yapılan ? EN ÖZEL HEDİYE? başlığı adı altında yapılan haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan görüşmeler neticesinde bu bilgilerin ve fotoğrafların Deniz Bayan Kuaförü sahibi Deniz Çınar´ın basına sızdırarak yalan haber yapılmasını sağladığı ve sanki etkinliği kendisinin organize ettiğini belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UMED) Başkanı Kaya Solmaz; ?10 Aralık 2019 Salı günü düzenlenen Dünya Engelliler Günü adına yardım kampanyası yapılmıştır. Özel Mimar Sinan Bakım evi hastalarına 10 adet tekerlekli sandelye ve yemek ikramı ile birlikte bu etkinlik gerçekleştirilmiştir. Etkinliğimize İnegöl belediye başkan yardımcısı Durmuş Aydın, İlçe kaymakamı Şükrü Görücü ve yardımda bulunan tüm esnaflar katılmıştır. Etkinliği düzenleyen Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UMED) İnegöl gençlik kolları başkanı Erdem Yetişkin, Ferhat Gül, ve Önder Tatu isimli arkadaşlarımız organizasyonu düzenledi. 12 Aralık 2019 tarihinde bazı basın kuruluşlarında ?EN ÖZEL HEDİYE? başlığı adı altında yapılan haberlerde (UMED) ile Deniz Bayan Kuaförü isimli kuruluşun ortaklaşa düzenledikleri haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Biz bu etkinliğimizi (UMED) ve Özel Mimar Sinan Engelli Bakım Merkezi olarak basından gizli yapmayı düşündük ve basına bilgi vermedik. Ancak etkinliğe sponsor olan firmalardan Deniz Bayan Kuaförü ismi ile faaliyet gösteren bir kuruluşun yetkilileri bazı basın organlarına bilgi ve fotoğraf paylaşarak sanki etkinliği kendiler düzenlemiş gibi kamuoyuna lanse etmek istediler. Bu haber ve bu yapılan emek hırsızlığı kabullenir gibi bir şey değil. Bu etkinliğe birçok firma katılarak destek bulundular. İnegöl´de yaptığımız etkinliğimizde emek hırsızlığı yapılmasına kesinlikle müsamaha göstermemiz söz konusu değildir. UMED yönetim kurulu ve bölge temsilcilerimiz olan Ferhat Gül, Erdem Yetişgin ve  Önder Tattu´nun üstün çabaları sonucu bu organizasyon gerçekleştirilebilmiştir. Dernek başkanlığı tarafından, yapılmaya çalışılan emek hırsızlıkları hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Bu eşsiz günü bize gece yarılarına kadar çalışıp emek harcayan dernek temsilcilerimize canı gönülden teşekkür ederim. Sponsor olarak bu etkinliğimize katkı sağlayan yaklaşık 20 firmadan olan Deniz Çınar Kuaförde bu firmalardan sadece biridir, bu sosyal sorumluluk projesi UMED yönetimine ve üyelerine ev sahipliği yapan Mimar Sinan Engelli Bakım Merkezi ile İnegöl´den ve Türkiye´nin farklı şehirlerinden destek sağlayan yaklaşık 20 firmaya teşekkür ederim.? İfadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01