ENGELLİLERİ SEVİNDİREN AÇILIŞ

ENGELLİLERİ SEVİNDİREN AÇILIŞ

2004 yılından bu güne Çıraklık Eğitim Merkezinin 4. katında hizmet veren ancak engelli ailelerin şikâyetine sebep olan Rehberlik Araştırma Merkezi’nin yeni hizmet binası törenle açıldı. Hayırsever işadamı Selçuk Teşik tarafından yaptıran Hanife-Selç

Hayırsever İşadamı Muzaffer Samda’nın damadı Selçuk Teşik tarafından, Okullar Bölgesinde bulunan Devlet Su İşleri Eski İdari Binalarının olduğu yerde 986 metrekare kapalı alana sahip olarak yaptırılan ve İnegöl ve Yenişehir ilçelerinden bin 500 engelliye hizmet verecek Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi binasının açılışı dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Protokolün ve engelli ailelerinin yoğum katılımı ile gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kocakavacık Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Halk oyunları ekibinin gösterileri ve engelli çocukların protokol üyelerine çiçek sunması ile devam eden törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, 2004 yılı öncesi Rehberlik Araştırma Merkezinin sadece Bursa’da hizmet verdiğini ve bu merkeze 17 ilçeden engelli öğrencilerin randevu sistemi ile hizmet aldığını bu yoğunluktan dolayı yaşanan sıkıntıları dile getirerek, “2004 yılından önce rehberlik araştırma merkezimiz sadece Bursa’da hizmet veriyor ve bu merkeze 17 ilçeden engelli öğrencilerimiz randevu sistemi ile oradan hizmet alıyorlardı. 1 ay, 2 ay, 3 ay randevu alınıp sıra bekleniyordu. Bu durum İnegöl için çok zordu, çünkü engelli öğrencilerimiz Bursa garajına, oradan İpekçiliğe gidiyorlardı. Çok zor ve sıkıntılı bir yolculuk oluyordu. Bu nedenle Bursa’nın ikinci bir rehberlik araştırma merkezinin İnegöl’e açılması için gerekli girişimler oldu ve 2004 yılında Çıraklık Eğitim Merkezinin 4. Katında bu merkezimizi açtık. Bursa İpekçiliğe gitmektense İnegöl’deki 4. kata çıkmak daha kolaydı. Ama ilerleyen günlerde gerek engelli öğrencilerimizin anne ve babalarından gerek basınımızdan tepki almaya başladık. Bu arada hayırsever ailenin çocuğu olan ve Bursa’nın da en genç hayırseverlerinden olan Selçuk Teşik burayı yapmayı uygun gördü. Sağ olsun böyle bir kurumu Mart 2010 tarihinde başladı ve tam 1 yılda tamamlanarak hizmete girdi” dedi.

Hayırsever Selçuk Teşik ise, Rehberlik Araştırma Merkezinin Çıraklık Eğitim Merkezinin 4.katında hizmet vermesinin aileler için ciddi sıkıntı olduğunu, bunu ilgili kurumlarla görüşerek çözme adına bir çalışmaya gittiklerini ve yeni hizmet binasını İnegöl’e kazandırdıklarını söyledi.

Sosyal Devletin Gereği Olarak Engellilerimize Sahip Çıkmamız Gerekir

Türkiye’de yüzde 8 ile 10 arasında engellinin olduğunu bildiren Başkan Alinur Aktaş ise, “Bu nüfusunun yüzde 10’ una tekâmül etse yaklaşık 6-7 milyon engellimiz var. İnegöl’de 2002 yılına kadar 1 tane bir tane merkez bile yoktu. Kanun ve mevzuatlarla öyle bir desteklendi ki, bugün İnegöl’ün okullar bölgesinde rahmetli Hikmet Şahin tarafından verilen arsaya Valiliğimizin kanadı ile yapılan eğitim uygulama okulumuz var. Sigortalıya, bağ kurluya ve yeşil kartlıya sağlanan imkanlar ile üç tane rehabilitasyon merkezi var. Rehberlik Araştırma merkezi daha önce Çıraklık Eğitim Merkezinin 4. katında hizmet veriyordu bugün şükürler olsun burada vermeye başlayacak. Eğer siz ülkeyseniz, devlet iseniz sosyal devletin gereği olarak da engellilerimize de sahip çıkmamız gerekir. Bu binanın arkasında ilköğretim düzeyinde bir uygulama okulu hayat bulacak. Düne kadar bu çocuklar saklanırken, bugün ise böyle okullar ile topluma kazandırılıyor. Bu işte emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Son Yıllarda Engellilerle İlgili Önemli Çalışmalar Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Engelli çocukların gözlerindeki gülümsemeyi görmekten daha mutluluk verici bir şey olmadığını ifade ederek, “Cenabı Hak insanı en güzel şekilde yaratmış. Engelli de olsa olmasa da, en güzel şekilde yaratmış. Bizim görevimiz de insana hizmet. Son yıllarda engellilerle ilgili önemli çalışmalar yapıldı. Şimdi onların eğitim aldıklarını görüyoruz. İnegöl’de çok güzel çalışmaları gözlemliyoruz. Hayırseverlerimizle birlikte güzel çalışmalara yapılıyor. İnegöl bu alanda Bursa’da en ön sıralarda yer alıyor” dedi.

İnegöl’de 1 Milyon TL Özürlülük Maaşı Ödeniyor

Türkiye’de engelli nüfusunun 8 milyon civarında olduğunu ve AK Parti hükümetinden önce engelliler adına çok şey yapılmadığını kaydeden AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, “Biz Özürlüler Yasasını çıkarttık. Yasa çıkartmakla kalınmıyor, uygulama gerekiyor. Özürlülere maaş uygulaması başladı. Sadece İnegöl’de 1 milyon TL özürlülük maaşı ödeniyor. Engelliler adına daha önceki hükümetlerin bütçede ayırdığı bir tek kuruş yok. İlk defa bütçeye biz koyduk. Engellilerle ilgili iyileşmeler bundan sonra da devam edecek” açıklamalarında bulundu. Kaymakam Durmuş Gencer ise Rehberlik Araştırma Merkezinin çok özel bir proje olduğunu kaydetti.

Devlet Olarak Hizmetler Yapılırken Milletin Ona Destek Vermesi En Güzelidir

Bursa Vali Yardımcısı Selman Yenigün, İnsanın mükemmel bir varlık olduğunu ve insana yapılan hizmetin de mükemmel olduğunu aktararak, “Devlet olarak hizmetler yapılırken milletin ona destek vermesi en güzelidir. Hayırseverlerimiz tarafından Bursa’da 200 milyon TL tutar eğitime harcanmıştır. İnegöl ilçemiz de Bursa’da ön sıralarda yer almaktadır. İnegöllüleri ve hayırseverimiz Selçuk Teşik’i kutluyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından kurdelenin kesilmesi ile birlikte bina hizmete açıldı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07