www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Engelsiz Kent?için bir araya geldiler

?Engelsiz Kent?için bir araya geldiler

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ?Engelsiz Kent İnegöl´ projesi kapsamında İnegöl´deki engelliler üzerine çalışmalar yürüten Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları, çeşitli dernek yöneticileri ile engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi.

Asıl belediyecilik hizmetleri yanında, insanı merkeze alan, insana değer veren ve değer katan çalışmalara öncelik vermeye çalışan İnegöl Belediyesi, ayrı bir önem arz eden ve toplum içerisinde her zaman en ön sıralarda görmek istenilen engelli vatandaşlara yönelik çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.

 

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

Bu kapsamda engelli vatandaşlar ve ailelerinden gelen talepler üzerine ?Engelsiz Kent İnegöl´ sloganıyla başlatılan projenin detaylarını görüşmek üzere Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl´de engellileri üzerine çalışmalar yürüten Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları, çeşitli dernek yöneticileri ile engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi. Samimi bir havada geçen buluşmada Başkan Taban, tek tek engelli birey ve aileleri ile ilgilendiği gecede konunun muhatapları ile istişare ederek, İnegöl´de bu konuda yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

?BU ŞEHİR İÇİN DERTLENİYORUZ?

Engelli bireylerin şehir hayatında yaşadıkları sorunlar ve bunların çözüm yollarının masaya yatırıldığı gecede konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bu şehir için dertleniyoruz bu şehir için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri vatandaşlarımıza bir şey söyledik. Gelin şehrin Ortak Aklını kullanalım, çalıştıralım dedik. Lütfen herkes yaşadığı sorunları, problemleri ve aksaklıkları bizlere iletsin ve paylaşsın. Bunun için gerekli altyapıları oluşturacağımızı söyledik. Günün şartlarına uygun teknolojik hamleler yaptık. Kurumumuza vatandaşımızın çok rahat bir şekilde ulaşabilmesi için 7/24 esaslı erişebilmesi için her türlü iletişim hatlarını devreye soktuk. Bölgesinde en hızlı ulaşılabilen, cevap verilebilen bir kurum olarak vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Öneri, talep ve isteklerinizi Alo 153 Çözüm Merkezine, 0530 157 30 00 numaralı whatsapp numaramıza, ayrıca SMS veya şahsi olarakta bizlere bildirebilirsiniz? ifadelerini kullandı.

 

?BİLİNÇLENDİRME VE FARKINDALIK ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYORUZ?

Sizin yaşadığınız kadar sizi anlamam mümkün değil diyen Taban, ?Şehrin bir yöneticisi olarak bu konuda çok ciddi eksiklerimiz var. Engelli vatandaşlarımızın bu şehirde kendi başlarına hiçbir kimseden yardım almaksızın yaşamalarını sürdürmelerini istiyoruz. Sizlerin öneri ve fikirlerinizi almak için bu akşam bir araya gelmek istedik. Görev aldığımız sürece yapabileceğimiz en güzel şeyin bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları olduğunu düşündük. Örneğin Temizliğe vurgu yapmak istedik. İnegöl dışına çıktığımızda çok güzel örnekler görüyoruz. Şehirlerin pırıl pırıl olduğunu görüyoruz. Bu şehirde bir temizlik kültürünün yerleşmesi lazım. Ama bilerek ama bilmeyerek çevremizi kirlettiğimizin farkında değiliz galiba. Her gün bu şehirden 240 ton çöp topluyoruz. Ama aynı oranda şehrimiz kirlenmeye devam ediyor. Temizlik konusunda her bir vatandaşımızı uyandırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Hakeza Trafik konusunda da gerekli adımları atmalıyız. Uygulamada yaşadığımız sıkıntıları tespit edip, sorunların çözümlerini bulmak için çalışmalar yürütüyoruz? şeklinde de konuştu.

 

?ZİHİNSEL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ?

Engelli bireylerimizin kaldırımlarda rahatlıkla ilerleyebilmeleri mümkün değil. Kaldırımların birçoğu yukarıda kalmış. Yani destek almadan oradan geçebilmeleri mümkün değil. Kendi kurumumda belediye de bir engelli vatandaşım geldiğinde aşağıya inmek zorunda kalıyorum. Başta kendi kurumlarımız etkin alanlarımız olmak üzere şehrin bütün sokak ve caddelerinde büyük bir dönüşüm başlatmak istiyoruz. Tabi ki bu istediklerimiz bugünden yarına gerçekleşmesi zor olabilir. Ancak bu konuda pes etmeyeceğiz, mücadelemize devam edeceğiz. Sizlerden de bu konuda destek istiyoruz. Bu şehirde zihinsel dönüşümünü gerçekleştirmek istiyoruz? dedi.

 

?TÜM FİKİRLERE TALİBİZ?

Bu şehir için tüm fikirlere talip olduklarını belirten Taban, ?Her konuda bilgi sahibi olmam mümkün değil. Onun için bu sorunları bilen ve yaşayan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumlarının, çeşitli derneklerimizin ve kuruluşlarımızın fikirlerini almak istiyoruz. Bizlere ayda 300´e yakın fikir geliyor bu şehir için. Bu durum bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Mesela engelli bireylerimize yönelik yaptığımız parklarda bir yer ayırsak bu özel insanların yaşamlarına farklı bir boyut kazandırmış oluruz. Bu ve bunun gibi daha birçok çalışmayı hayata geçirmemiz gerekiyor. Sizlerin gözüyle gördüğünüz, yapılmasını istediğiniz çalışmalara da değer verdiğimizi buradan özellikle belirtmek isterim. El ele verirsek, omuz omuza verirsek inanıyorum ki bu şehirde birçok eksiği hep birlikte sonlandırabiliriz? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00