www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Engelsiz bir  gelecek diliyoruz

Engelsiz bir  gelecek diliyoruz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Kemal Torun, Engelli olmak bir tercih değildir. Doğuştan veya sonradan engelli olan insanların yaşamını kolaylaştırmak, bir insanlık görevidir.”dedi.

CHP İlçe Başkanı Kemal Torun, yazılı açıklamasında şunları söyledi. “Bizlerin elinde olmadan meydana gelen doğal  olaylar ve kazalar insanları engelli bırakıyor.

 Yapılan araştırmalar dünyada, yüzde onluk kesim az veya çok engelli olduğunu gösteriyor. Ailelerinde yaklaşık, yüzde otuz kısmı bu durumdan olumsuz etkileniyor.

O zaman bizlere düşen engelli insanların yaşamını kolaylaştırmak olmalı.

Yerel yönetimler, şehir planlayıcıları şehir planlaması yaparken bu gerçekleri unutmamalı. Engelli vatandaşlarımızın yaşam alanlarını engelsiz yaşam alanına dönüştürmeliyiz. Bu konuda, özel işletmeler, yerel yönetimler, merkezi yönetimler daha duyarlı ve yardımcı olmalı. Bugün kanuni zorunluluk olan engelli isdihdamı yapılmıyor, kadrolar boş veya yanlış kullanılıyorsa sorumsuzluk ve ayıptır. Mutlaka her egellinin yapacağı iş vardır. Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimizin; Dünya Engelliler Gününü kutluyor, sağlıklı Engelsiz bir  gelecek diliyoruz.”dedi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19