www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ensar Vakfı´ndan Toplu Sünnet

Ensar Vakfı´ndan Toplu Sünnet

Ensar Vakfı İnegöl Şubesi ve Ateş Karıncaları Derneği tarafından bu yıl 4´üncüsü düzenlenen geleneksel toplu sünnet şöleni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, siyasi parti ve STK temsilcileri, sünnet çocuklarının aileleri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Ensar Vakfı Yüksek Öğrenim Anadolu Erkek Öğrenci Yurdu´nun bahçesinde gerçekleştirilen sünnet şöleninde içinde yetimlerinde bulunduğu 20 çocuk, erkekliğe ilk adımı attılar.

Yoğun katılımın olduğu program, Yüksel Arslan hocanın Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından başlarken daha sonra Ateş Karıncaları ilahi grubunun söylediği ezgiler, semazen gösterileri, Nasrettin Hocanın anlattığı hikâyeler ile devam etti.

KENDİ MENFAATİMİZİ DEĞİL KARDEŞLERİMİZİ DÜŞÜNÜRÜZ

Programın açılış konuşmasını yapan Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı; ?Çok kıymetli ve değerli İnegöllü hemşerilerimiz, hepiniz Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları olarak düzenlediğimiz 4. toplu sünnet şölenine hoş geldiniz. Amacımız, içinde bulunmuş olduğumuz dünya hayatında güzel bir gençliğin ve güzel bir insanlığın yeniden tesisini temin edebilmektir. Bizler inanan Müslümanlar olarak şunu çok iyi biliyoruz ki;Müslüman bir genç kendi menfaati için değil, daha çok kardeşleri için hayatını idame ettirirse hayatın bir anlamı olur. Bizler de Ateş Karıncaları olarak yapmış olduğumuz bütün faaliyetlerde gençliğin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Ben bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder saygılar sunarım? dedi. 

?HİZMET YA RASULALLAH?

Ensar Vakfı Başkanı Fatih Bayram da gençliğin önemine dikkat çekerek; ?Her daim Allah´ın adıyla başladığımız bu tür etkinliklere sizleri aramızda görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Evliya Çelebi hazretleri bir rüya görür. Peygamberimiz (S.A.V.) sahabe-i kiram efendilerimizle sohbet ediyor. Yanına yaklaşmak istiyor fakat çok kalabalık olduğundan ulaşamıyor,?şefaat ya Rasulallah´ diyeceğine mübarek heyecandan ?seyahat ya Rasulallah´ diyor ve kendisine yollar gözüküyor. Seyyah olan Mevlana Hazretleri o günkü şartlarda 10 ciltlik seyahatname yazar ve bugün hala bu kitaplar birçok okulda ders kitabı olarak okunur. İşte bizlerde Ateş Karıncaları olarak manada ?hizmet ya Rasulallah´dedik ve bugün diyebilirim ki ateş karıncaları 4 kıtada hizmet ediyor. Bundan yaklaşık 3 ay önce 24 kişilik ekiple Ateş Karıncaları umreye giderek sizler için dua ettiler. Ondan önce Bosna Hersek´e giderek Aliya İzzetbegoviç´in mezarını ziyaret edip Bosnalı kardeşlerimizeTürklerin selamını ilettiler.Yetmedi Çin Seddine çıkarak Türk bayrağını dalgalandırıp Çin´in üzerinde tekbir getirerek namaz kıldılar. Doğu Türkistan´da yaşanan zulme sesiz kalmamak için Çin Konsolosluğunu kapısına dayandılar. Bu gençler azimle çalışmaya devam ettiler. Ağrı Doğubeyazıt´a giderek Karakent İlköğretim okulunun 350 öğrencisinin okul araç gereçlerini ve kışlık giysilerini temin ettiler. Ben son olarak bugün burada sünnet şölenin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan esnaflarımıza ve işadamlarımızı da çok teşekkür ederim.Rabbim bu azim ve gayretle çalışmalarımızı muvaffak kılsın ve daha fazla genç kardeşimize ulaşmayı nasip etsin diyor, hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum? ifadelerini kullandı.

Program takı töreni ile son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71