www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ensar Vakfı’ndan Çağrı

Ensar Vakfı’ndan Çağrı

Ensar Vakfı İnegöl Şube Başkanı Fatih Bayram, İnegöllülere seslendi. “Gelin hep birlikte davamıza sahip çıkalım”

İnegöl Ateş karıncaları Gençlik Hareketi Derneği ve Ensar Vakfı yöneticileri, basın mensupları ile akşam yemeğinde bir araya gelerek 2019 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi.

Oylat Yolu üzerinde bir restoranda akşam yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelen Ateş karıncaları Gençlik Hareketi Derneği ve Ensar Vakfı yöneticileri, 2019 yılını değerlendirerek, 2020 yılı hedeflerini kamuoyu ile paylaştılar.

Düzenlenen akşam yemeğine Ateş karıncaları ve Ensar vakfı yöneticileri, İnegöl Ensar vakfı yurdunda kalan öğrenciler, velileri ve basın mensupları katıldı.

Akşam yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan Ensar vakfı İnegöl Şube Başkanı Fatih Bayram, “Hepiniz yakından biliyorsunuz ki İnegöl Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları gece gündüz demeden vatanı için, memleketi için, milleti için gençliğin yeniden büyük Türkiye’yi kurması için çalışan bir gençlik hareketidir. Yirmi yıldan beridir şahsım ve dava arkadaşlarımız olarak İnegöl’ümüze, ülkemize ve bütün dünya Müslümanlarına hizmet etmekteyiz” dedi.

Bayram, konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü:

“Buradan bütün İnegöl’e sesleniyoruz. Ateş Karıncalarının parolasında konuşarak değil, çalışarak yol almak vardır. O yüzden biz çalışmalarımızı konuşarak değil, çalışarak yapıyoruz. Yine buradan şu sloganı hatırlatmak istiyorum ‘Müslümanlar asla kaybetmez’… Biz ya kazanırız ya da ölürüz ve biz ölürken de kazanırız. Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi olarak, kah Çin’e gidiyoruz, kah Bosna’da Aliya İzzet Begoviç’in rahmetli olduğu mezara, Sırbistan’a, Bosna’ya yapılan katliamları oralarda anlatıyoruz. Bir bakıyorsunuz ki Doğu Türkistan mitinginde Ateş Karıncaları zalim Çin’in önüne dikilmiş, bir bakıyorsunuz Çanakkale fethini kutlamak için gemilerin üzerinde. 29 Mayısı kutlamak için bütün İnegöl ile içi içe oluyoruz. Bir bakıyorsunuz Ömer Döngel ile birlikte biz yine Çanakkale’nin fethini, Mekke’nin fethini, Kut-ülAmare’yi yani unutulmuş bütün değerleri ya da unutulmakta olan bütün değerleri yeniden ışıklandırıyoruz ve biz bunları sadece Allah rızası için yapıyoruz”

Bayram, 22 kişilik ekiple Sarıkamış şehitlerini anmak için Kars’a gittiklerini belirterek; “En son 22 kişi ile buradan uçakla Kars Sarıkamış’a gittik. Orada tekbir sesleri ile Vatanımızın, milletimizin, dini Müslümanların yeniden ayağı kalkması için tekbirler ile orada yürüdük” dedi.

EVLENDİRECEK DAMAT BULAMAZSIN

Bayram, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Peki biz neden bunları yapıyoruz? Buradan esnafa hiç çekinmeden net olarak hatırlatıyorum; kızın var, evlendirecek damat bulamazsın, evladın var alacak gelin bulamazsın. Cep telefonun, internetin, her türlü teknolojinin gelişmiş olduğu bu dünyada, eğer biz bir yerde dur demezsek biz bu gençliği kaybederiz. 5 Kişiden 3’ünün ölümünde kanında bonzai malzemesi bulunuyor. Toplumda boşanma yüzde 33 olmuş bir durumda, herkes bir biri ile kavgalı, kırk milyon insan kredi kartı borcunu ödeyemiyor. Bu yüzden esnaf gelirinin en az yüzde birini gençlik hareketi için harcamalı ve bunu vermek içinde mecburdur”

GELİN HEP BİRLİKTE DAVAMIZA SAHİP ÇIKALIM

“Buradan bütün İnegöl’e sesleniyorum. Anneler, babalar bu ümmet hepimizin, bu ülke hepimizin. Gelin hep birlikte davamıza sahip çıkalım. Bugün Ensar Vakfı İnegöl’de 76 kişilik yurdu ile şubesi ile merkezi ile bütün gençlere burs veren, fakirin, fukaranın yanında olan, perşembeden, cumadan, pazardan, pazartesiden, gecesi ile gündüzü ile konferanslar veren, öğrencileri geliştiren, kuran eğitimi veren, ahlak ve maneviyat eğitimi veren bir gençlik hareketi statüsündedir. Bu yüzden gelin bunun içerisinde olmak için gayret edin. Çünkü geleceği inşa edecek, yeniden ayağı kaldıracak, yeniden İstanbul’u fethedecek, yeniden Kudüs’ün önüne gidecek genç şuan da İnegöl’ün sokaklarında gezmektedir. Bir yerde zenginler en güzel yemekleri yerken, evinde çorba pişmeyen aileleri hatırlamaz, onları ziyaret etmezse bu yediğimiz yemeklerin bize hesabı sorulur. Üniversiteye giden bir gencin 350 TL almış olduğu bursun önemini anlamak için o gençle bir gün orda aç bir şekilde yatmak lazım. İşte Ateş Karıncaları bu duygu ile çalışıyor” İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01