www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Enstrüman yapımını öğreniyorlar

Enstrüman yapımını öğreniyorlar

İnegöl Halk Eğitim Merkezi, vatandaşların el becerilerini artırmak ve kaybolan sanatları gün yüzüne çıkarmak için açtığı enstrüman yapım kursunda eğitimlerini sürdürüyor.

Ağaçtan telli saz ve hediyelik eşya imal eden Şahmerdan Gül,  yıllardır ağaca şekil verip enstrüman yaptığını belirterek, ?Uzun yıllardır dut ağaçlarını kesip, saz ve benzeri telli çalgılar yapıyorum. Bu kaybolmaya yüz tutmuş sanatı gelecek nesilleri aktarmak için böyle bir teklif geldi. Bende Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzü kıramadım. Yıllardan bu yana kendi küçük kendi atölyemde yaptığım sanatı kursiyerlerimize de öğretmenin mutluluğunu yaşayacağım? dedi.

ÖLMEKTE OLAN SANATI CANLANDIRMAK İSTEDİK

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise, ?Artık ölmekte olan bu sanatı bağlama, gitar, ud, kanun gibi müzik aletlerinin yapımını canlandırmak istedik. Bu sanatın küllerinden doğmasını sağlayacağız. Kursiyerlerden de talep geldi. Eski halk eğitim binamızda bu tür kurslara ağırlık veriyoruz. Ahşap oyma kursu, halı dokuma kursumuz var. Enstrüman yapım kursumuzla beraber 3 kursumuz bu binada yürütülüyor. Unutulmaya yüz tutmuş olan bu sanatı gelecek nesillere taşımak istedik. 392 saat 14 hafta sürecek bir kurs. 15 kursiyerimiz katıldı? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19