ERBAKAN HOCA MEVLİTLE ANILDI

ERBAKAN HOCA MEVLİTLE ANILDI

Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın vefatının yıl dönümü nedeni ile önceki akşam Sani Konukoğlu camiinde mevlidi şerif okutuldu.

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi teşkilatlarının 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasındaki haftayı Erbakan haftası olarak ilan etmesinin ardından ilçemizde de çeşitli etkinliklerle anılıyor.  Bu bağlamda Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı tarafından Pazartesi akşamı Sani Konukoğlu camiinde akşam ve yatsı ezanı arasında mevlit okutuldu.

“Bir Çiçekle Bahar Gelmez, Ama Her Bahar Bir Çiçekle Başlar”

Mevlit sonrası bir açıklama yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, Necmettin Erbakan’ın vefatının yıl dönümü münasebeti ile bir mevlit-i şerif tertip ettiklerini anlatarak; “Hocamız 1969 yılında ‘Bir çiçekle bahar gelmez’ diyenlere ‘Bir çiçekle bahar gelmez, ama her bahar bir çiçekle başlar’ dedi ve de çalışmalara başladı. Bu vesile ile hem Türkiye’de, hem de dünyada Müslümanların nasıl hareket etmesi gerektiğini hem yaşadı, hem öğretti, hem de uygulamaları ile bize gösterdi. Bu çalışmalar neticesinde ülkemizde birçok hayırlı işlere imza attı. D-8’ler deyin adına, isterseniz havuz sistemi deyin, isterseniz Kıbrıs Barış Harekâtı deyin ya da ekonomik tarım politikaları deyin. Bu çalışmalara imza attı. Bu çalışmalardan İnegöl’de nasibini aldı. Organize sanayi bölgesinin temellerini atan Erbakan Hocamızdır. Bu münasebetle; İnegöl’ümüzü İnegöl yapan, 40 şehirden büyük olmasını sağlayan en büyük etkenlerden biri Organize Sanayi Bölgesidir. Bu da hocamızın bize bir kazanımıdır” dedi.

Şevket Kazan Erbakan’ı Anma Gecesi’ne Katılacak

Mevlidin okutulduğu Sani Konukoğlu camiinin temelini de Erbakan’ın attığını anımsatan Urgun, şöyle konuştu: “Şu anda içerisinde bulunduğumuz Konukoğlu Camii de Erbakan hocamızın hizmetlerinden bir tanesi. Temelini Erbakan hocamız atmıştı. Biz de Saadet Partisi teşkilatları olarak 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasındaki haftayı, tüm Türkiye ve dünyada Erbakan haftası olarak ilan ediyoruz. Her yıl bu hafta içerisinde Erbakan hocamızı anma etkinlikleri tertip edilecektir. Çarşamba akşamı da Alyans Düğün salonunda Adalet Eski Bakanımız Şevket Kazan’ın katılımıyla bir program tertip edeceğiz” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07