www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Erbakan´ın Yolundayız

Erbakan´ın Yolundayız

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Fikret Bayram, milli görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ın yolundan ayrılmadıklarını ve iktidarlarında yeniden ülkeyi şaha kaldıracaklarını söyledi.

Haber Yorum Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şerif Gürbaş´ın konuğu 24 Haziran seçimlerinin renkli ismi Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Fikret Bayram oldu. Haber Yorum Gazetesi stüdyolarında gerçekleşen söyleşide millet ittifakı ve partisinin seçim çalışmalarını değerlendiren Bayram, Saadet Partisi´nin artık baraj sorununun kalmadığını ve meclise girdiklerinde, Milli Görüş Lideri Merhum Erbakan´ın yolundan yürümeye devam edeceklerini söyledi. 

Fikret Bayram´ı tanıyarak başlayalım.

İNEGÖL DOĞUMLUYUM

1968 İnegöl doğumluyum. Doğduğum yerde büyüme imkânım olmamış, ilk orta ve lise eğitimini İstanbul´da aldım. Tekstil işiyle uğraşan babamızın tekrar bu mesleği İnegöl´de yapma girişimiyle 1986 yılında İnegöl maceram tekrar başladı. 1993 yılında yaptığım evlilikle birlikte 4 çocuk sahibi bir ailem var. 3 kızım ve 1 oğlum var. 2 kızım evli ve torun sahibiyim. Tekstil işiyle uğraşmamız sonrasında 1992 yılında basın sektörüne olan alakamız öncelikle DJ gibi hizmetler yaptırdı sonrasında 2003 yılında Süper Kanal ve Genç Ses FM yönetiminde olmayı nasip etti. Şuanda her ikisinin de yönetim kurulu başkanlığını devam ettiriyorum. İşlerimin uygun gitmemesinden kaynaklı yatırım yapmakta kendimize dikkat ettiğimiz için mobilya sektöründe de iştigal ediyoruz.

Saadet Partisi ile tanışmanız nasıl oldu. Milletvekilliği adaylığı düşünüyor muydunuz, yoksa sürpriz mi oldu?

DOĞUŞTAN MİLLİ GÖRÜŞÇÜYÜM

?Saadet Partisi ile 1968´in sonbaharında tanıştım. Milli Görüş hareketinin hayat bulduğu zamanlarda dünyaya gelmişim. En yakın temasım 1980 ihtilali öncesi Akıncılar diye bir hareket vardı, sportif faaliyetlere önem veriyordu. Orada spor kulüplerine gittiğimde ilk kontağımı kurdum. Ondan sonra siyasetle alakam koptu. Yeniden temasım 90´lı yıllarda meydana geldi. Hamidiye Mahallesi başkanlığı yaptım. Zeki Anıl Gülşen döneminde Fazilet Partisi´nde yönetim kuruluna girdim ve teşkilat başkanlığı yaptığım bir zaman oldu. Milli Görüş hareketinin her kademesinde görev yaptım. Son olarak Hasan Eroğlu yönetiminde teşkilat başkanı olarak yola devam ediyordum. Ta ki bir gün aday adayı olmamla alakalı temayülden çıkan sonuca göre bir değişime gittik. Ben teşkilatın daha çok bayrak asma, slogan atma, eğitme tarafında olmayı seviyorum, ancak Pazartesi günü, seçim çalışmalarına start verildiği gün bazı gazeteci arkadaşların aramasıyla Saadet Partisi´nden 2. Sıra Milletvekili adayı olduğumu öğrendim. Şaşırdım. Görev talep edilmez verilir, verildikten sonra da canla başla mücadele etmek gerekir düsturunun sonuna yaklaşıyoruz. İnşallah alnımızın akıyla görevi başarıyla yerine getireceğiz.?

 

24 Haziran seçimlerine en sıkı ve renkli hazırlanan aday olarak göze çarpıyorsunuz. Özellikle görüntülü propaganda çalışmanız sosyal medyada çokça izleniyor. Bu çalışmalarınız sokakta nasıl yankı buluyor vatandaşların tepkilerİ nedir.

?ÇALIŞMALAR CİDDİ YANKI UYANDIRIYOR?

?Bir siyasi partinin Milletvekili adayının bizimle alakalı olarak ?Saadet bu parayı nereden buluyor´ sorusu vardı. Bu kadar az paramızla bu kadar etki oluşturabilmekten mutluyuz. Büyük paralarla büyük harcamalarla yola çıkmadık. Yaptığımız küçük hamleler çok büyük yankı uyandırıyor. Birkaç milyon arkadaşımız bizi izlemiş. İnegöl ölçeğinden yola çıkmış bir için kötü rakamlar değil. Arkamızdaki ekip profesyonel olarak buradan geçimini sağlayanlar varsa da ortaya koyduğumuz videolar profesyonel değil, onlara teşekkür ederiz. Ekonomik beklenti içinde olmadan bizimle beraber oldular. Son videomuzu gece 3´te ancak bitirebildik. Vücudunun her yerinde kemik ve kas ağrılarıyla, tatlı bir yorgunlukla geceyi bitirdik. Ekonomik değer üretmeden katkı koyan arkadaşlar var. Hepsine teşekkür ediyorum.?

 

Saadet Partisi uzun aradan sonra ilk kez bu derece meclise girmeye yakın, ittiak yapılarak batrajın ortadan kalktığı bir seçim süreci var. Ancak bu karşı tarafı sanırm oldukça rahatsız ediyor olacak ki, akla hayale gelmez iddialarla saadet partisi suçlanıyor. Özellikle CHP ile itifak yapmanız çokça eleştiriliyor. Vatandaşın CHP itirazını haklı buluyor musunuz. İttifak niçin AK Parti ile değil de CHP ile oldu.?

?SAADET PARTİSİ´NE VERİLEN OYLAR SAADET PARTİSİ´NE GİDECEK?

?Hemen hemen her çocuk hem doktordan, korkar hem de iğne olmaktan, ama her ikisi de o çocuğun lehinedir. Doktor hastalığı teşhis etmek ve tedavi etmek için muayene eder ve sonucunda arzu edilmese de iğne gerekliyse bu da ciddi bir rahatsızlığa muhatap olduğunu ve acil müdahale gerektiğine dahildir. Bizim yaptıklarımız sadece siyasi arenada değil, hayatın tüm alanında öyle olmuştur. Bu verilen tepkiyi, kendisini tedavi etmeye rağmen bunu anlayamayan çocuk olarak değerlendiririm. Yarın öbür gün bunun alınıp karşıdakilere çocuk dendiğinin söylenmesini kabul edemem. Meclise girsek neler yapabileceğimizden, kendilerine nasıl fayda sağlayabileceğimizden haberdar değiller. Bundan dolayı tepkililer. Biz bu tepkilere gülümsüyoruz. Bunun hakaret ve iftiraya dönüşmemesi için birilerinin müdahalede bulunmasını arzu ediyoruz. İttifak kelimesi bizim seçimimiz değil, ittifak kelimesi kanun koyma yetkisine sahip milletvekillerinin aldığı ortak kararla karşımıza çıktı. Seçim işbirliğinin ötesine geçmeyen bir durum? Nasıl ki MHP Cumhur İttifakına katılarak 24 Haziran sonrası bir başka şey için söz vermediyse ve sadece milletvekilleri çıkması adına seçimde oy kullanacaksa, ayrıca onlar kendi Cumhurbaşkanı adaylarını çıkarmadılar, bizde o da yok. Ne ortak Cumhurbaşkanı var ne de seçim sonrası ile ilgili bir anlaşma var. Şuanda yapılan tek şey Saadet Partisi´nin daha önceki seçimlerde karşısına çıkan seçim barajından kurtulmuş olmasıdır. Artık Saadet Partisi´ne verilen oylar Saadet Partisi´ne gidecek, artık Saadet Partisi barajı geçemiyor diye Saadet Partisi´ne oy veremeyen kalmayacak. Hasan Toktaş, Erkan Dönmez İnegöl´ün evlatlarıdır ve biz onlarla ittifak içerisindeyiz. AK Parti´nin adayıyla tanışmışlığımız bile yok, ama buna rağmen söylemek isterim, ilk görüşmeler zaten AK Parti ile oldu. Ancak orada bazı yerinden oynayamayacak kaideler görüşmeleri tıkadı. İttifakı sonraya yansıtabilme adına mevcut yanlışlarınızdan dönmeyi düşünüyor musunuz? Faiz politikası, Amerika´yı dost ve müttefik ifade eden söylemler büyük yanlışlardır. Ancak iş buraya gelmeden MHP´nin bu ittifak içerisinde seçim pusulasında sadece AK Parti ve MHP logoları olabilir demesi işi kopardı. Milli Görüş hareketi bu memleket topraklarında var olduğu günden beri her seçime katılıp kendi görüşünü ortaya koymuştur. Bunu engelleyecek hiçbir çalışma bizi dünyevi beklentilerle ikna edemez.?

 

Millet ittifakının içerisindeki partilerden biri kazanırsa bu birliktelik devam edecek mi, hangi ilkeler üzer,inde mutabık  kalındı.

?ERBAKAN NE YAPTI İSE AYNISINI YAPARIZ?

?Çok rahatız. Sadece seçim ittifakı yapmanın dışında yarın öbür gün kanun çıkarma konusunda ittifaklar gerekecek. Sömürgeci zihniyetleri güçlendirecek maddelerde gerektiğinde AK Parti ile de MHP ile de ortak çalışma yaparız. Erbakan hocamız 74´te Ecevit ile 75´te Süleyman Demirel ile sonrasında Alparslan Türkeş ile nasıl yaptı ise öyle yaparız.?

 

16 yıllık AK Parti iktidarlarında Türkiye´nin en önemli sorunlarından olan dini özgürlükle konusu çözüme kavuştu. Şayet CHP iktidara gelirse ve yine baş örtüsü sorunu vuku bulursa, bundan Saadet Partisinin sorumlu olacağını dile getiriyorlar. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

?MEMLEKET MENFAATİNE TARAF OLACAK PARTİYİZ?

?Artık soruyu soran kişilere göre cevapları değiştirmeye başladık. Bu ne demek? Bu sorular sahada çok karşımıza çıkıyor. Soruyorum. Geçen sene kime oy verdiniz? Daha önce kime oy verdiniz? Şimdi kime oy verdiniz? AK Parti´ye.. Peki, benden ne istiyorsunuz? Siz 16 yıldır iktidar olmanıza rağmen halen 0,6 oyu olduğunu söylediğiniz partiye bu kadar ithamda bulunuyorsanız, toplumu mutlu edemediğiniz ortaya çıkar. Siz hangi durumdasınız ki, 0,6 oy alan bir partinin seçim sonucuna endekslendiniz. Halkımız rahatsız ve rahatsız olan kesim sesini çıkarmak için yer arıyor. Mevcut iktidarda başta olan ismi çok seviyor, ama bu kadar yanlışa cevap vermem gerekiyor diyorlar. Müsaade edin bu cevap verilsin. Bu cevaptan AK Parti zarar görmeyecek. Düşünün ki, 290 milletvekili çıkardılar ve biz de 20 vekil çıkardık. Memleket menfaatine taraf olacak bir organizasyonuz. Biz 16 yılda alınmayan önlemlerden sonra bu soruların sorulmasını makul karşılamıyoruz. Bekleyelim görelim. En aşağı 20 kişilik bir grupla Saadet Partisi´nin mecliste neler yapacağını hep birlikte göreceğiz.?

 

Saadet Partisi´nin AK Parti´den temel farkı nedir. O farkı seçmenin anlayacağı dilden anlatır mısınız?

?AK PARTİ´NİN SÖYLEMLERİ VE EYLEMLERİ FARKLI?

?Seçmen tamamen Milli Görüş anlayışına oy veriyor. Seçmenin AK Parti´ye verdiği oylar milli görüş anlayışına verilen oylardır. AK Parti, Milli Görüş ağzıyla oy alıyor ama icraat olarak toplumu manipüle ediyorlar. AB´de onların kanunları içerisine girecek anlayışı reddediyoruz. D-8´i kurmuş, bunun devam etmesiyle emperyalizm çarklarına çomak sokulacağını ifade etmiştik. Onlarsa D-8´leri küçük ofisler haline getirip etkisizleştirdiler. Bizler, İslam ülkelerinin bir araya gelip ekonomik sistem oluşturması gerektiğini söyledik. Başta söyledikleriyle şuan uyguladıkları arasındaki farkı halkımız görmeli. Mili Görüş söylemiyle davransalar, iç borcumuz 450 milyar dolar olmazdı, Samsun´da uyuşturucu kullananların oranı son 10 yılda 7,5 kat artmazdı, bizim dediğimiz ahlak ve maneviyatı savunsalardı uyuşturucu 8 yaşa kadar düşmezdi. Boşanma oranları 600 bin evliliğin yanına 187 bin boşanmanın olması ahlak ve maneviyatın her geçen gün ülkeyi terk ettiği demektir. Biz kanunu yaptık, sınıflarda başörtüsü takılabiliyor diyerek geri kalan sorunu halka atmak kolaycılık olur. Halkı en doğruya sevk ederek elimizdeki tüm imkânları kullanmalıyız. Hem halka iyi olacaksın diyeceğiz hem de televizyonlarda ahlaksızlığı sergileyen dizi ve filmler sergileyeceksiniz. Muhalefet etmektense fikirlerimizi anlatalım, bu şekilde yola devam edelim. Şimdi size proje anlatacak vaktimiz yok. Cumhur İttifakına 39 saat, Saadet´e 0 dakika verdiğiniz bir ortamda size ne projesi anlatalım. Erbakan ne ise biz oyuz. Aynı yolun yolcusuyuz, aynı fikirlerle aynı zorlukları aşma düşüncesiyle bu yoldayız?

.

Ancak Milli Görüşün lider Rahmetli Erbakan´ın evladı Ftih Erbakan´da Saadet Partisi´nin CHP ile seçim işbirliğini eleştirdi. Buna ne cevap verirsiniz?

?FATİH ERBAKAN BİZİM DEĞERİMİZ MİRASIMIDIR?

Fatih Erbakan bizim bir değerimizdir. O bizim emanetimizdir. Bu emanete Fikret Bayram olarak benim dışımdakiler hangi yaklaşımı sergilerler kişileri bağlar. Ama bir Müslüman olarak, bu vatanın evladı olarak Fatih Erbakan´ı önemsiyorum. Soyadı insanları her zaman bir yük altına sokar ancak siyaset farklı bir mecradır. Nedim Bayram benim amcamın oğlu ve şuanda AK Parti´de siyaset yapıyor. Yine başka akrabalarım CHP görüşünce olan da var MHP´de olan da var. Bu bizim artık onlarla akraba olmadığımızı mı gösterir? Bu bir siyasi çalışmaysa Fatih Erbakan bir karar verdi, mevcut yönetimle yol yürüyemeyeceğini söyledi. Hangi fikrin doğru olduğu ilerleyen zamanda ortaya çıkar. CHP ile alakalı söylemine şahit oldum yalnız söylediği bir cümle daha var ?Babam DSP ile de CHP ile de hükümet kurmuştu´ der. Ama o işleri yaparken hangi ortak paydada buluştuğumuza bakılmalı demiş. Biz CHP ile hangi ortak paydada buluşmuşuz onun ortaya konulması gerekir. Hepimiz bir muhalefet partisiyiz ama CHP ile fikri bir birlikteliğimiz yok. Otursak belki birçok konuda anlaşamayız. Eğer bazı fikirlerinden vazgeçmedilerse hala o fikirlere muhalefetiz. O yüzden bu tarz bir tanımlamayı doğru bulmuyorum.?

 

 

Saadet Partisi, AK Parti gibi 16 yıl iktidar olsa idi, neler olur, neler olmazdı?

?YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR?

?Kanıtlanmış bir şey yapardık. Havuz sistemini tekrar getirir,, tüm kamu teşekkülleri faiz almayı bırakırdı. Oradan elde ettiğim gelirleri asgari ücrete verirdim. Yılda 70 milyar faize para bulabiliyorsun, ama asgari ücrete geldiğinde vatandaştan fedakârlık istiyorsun. Bunları yapmazdık. Baraj kapakları sonuna kadar açılmış, gölette toplanan su boşa akıyor ve debisi nedeniyle aşağıdaki tarlaları su basıyor. Tek bir tuşa basacağız, barajın kapaklarını seviyeli şekilde su verir hale getirip faize giden paraları, israf olan paraları, yapılan yanış yatırımları sona erdirip suyu yine gölette dolduracağız. Bu memleketin o kadar güçlü zenginlikleri kaynakları var ki, gölet ağzına kadar dolmuş, su yan taraflardan başka yerlere taşıyor. Ufak bir dokunuşla kapakları açıp su gelmemiş arazilerin sulanmasına, hayvancılığa ait yatırımları gerçekleştirip herkesin suya kavuşmasını sağlayacağız.?

 

Vatandaşların en çok şikayet ettiği konular neler. Özelikle ekonomi çokça dile getiriliyor ancak İnegöl´de işsizlik yok denecek kadar az hatta yok. Bu konu İnegöl´de konuşuluyor mu Siz hangi konuları işliyorsunuz vatandaşlara.

?İŞSİZLİK YOK AMA, ÇALIŞANLARDA, İŞVERENLERDE SIKINTILI?

?İnegöl´de işsizlik yok ama çalışanların yüzde 20´si muhasebe ile devamlı direk temasta. İnegöl fabrikalarında avukatların tamamını tanımayan muhasebeci yok. Muhasebeciler tüm avukatları tanıyor. İşçinin sigortaya girdiği andan itibaren o işçinin borcunu ödemediği esnaf geliyor tebligat veriyor. Bu tebligatla maaşı kesime uğruyor. Birçok fabrikada onlarca işçi kesintilerini otomatik öder halde. Muhasebeciler bunu takip etmezse fabrika parayı ödemek zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra bir işçide bir tane icra yok. Başka tebligat kâğıtları daha geliyor. Bazen bir işçiye 3-4 kâğıt geliyor, o borç bitiyor yenisi geliyor. Bu çok zor bir tablo. Bir taraftan işçi çalıştırması gerekiyor bir taraftan da her yanı borçla sarılmış işçiyi verimli kullanmaya çalışıyor. Suntaya 2 kat zam geldi. Sünger 2 katını geçmiştir. Piyasa giderek daralıyor. Artık işveren riski üzerinde taşımaktan korkuyor. Bunların acil çözülmesi lazım. Her geçen gün sarmal olarak büyüyen bir faiz topu var. Toplumun sorgulama yaparak buna yaklaşması lazım. Hasta bakım parası, doğum parası, evde bakım parası, engelli çocukların bakım parası ve onlarca faydalı tedbir alındı ancak bunun sorulması lazım, bu dağıtılan paraları hangi kaynaktan veriyorsun? Vatandaşın bunu sorması lazım. Bugün bundan dolayı fayda ediyorum diyerek bunun altından çıkamayız. Baraj, okul, hastane yaptınız 70 milyar dolarlık özelleştirme yaptınız. Bazı kaynaklar 2002 yılındaki devletin toplam borcunu 135 milyar dolar diyor, bugün 450 milyar dolar. 2 katı bir para bu ülkeye girmiş ama karşılığı ortaya çıkmamış. 70 milyar dolar özelleştirme, 70 milyar dolar hizmet? İkisini birbirine yolladın. Peki, kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nereden? Sadece destek veriyor diyerek bu mutlu tabloyu bırakmaması, sorgulaması lazım. İşçiye bu kadar zammı nereden vereceksiniz dediler ama biz denk bütçe teslim ettik.?

 

Saadet Partisi´nin kırmızı çizgisi nedir? Hangi şartlarda CHP ile hükümet olur ya da olmazsınız?

?DEVLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR?

?Memleketin, milletin bölünmesine yol açacak zerre miktarı çalışmanın içerisinde yer almayız. Bundan sonrakiler esnek konular. Allah rızasını ön planda tutan ve bu planlama sonucunda sadece 80 milyonun değil 2 milyara yaklaşan İslam âleminin ve 7 milyarlık dünya âleminin refaha ulaşmasını istiyoruz. Sadece ülkemizi refaha çıkararak mutlu olamayız çevremizin de gelişmesi lazım ki birbirlerinin toprağında, kaynağında gözleri olmasın. Bu sadece milliyetçilik, dar anlamda ümmetçilik yaparak olmaz. Bu cümleleri korkarak söylüyoruz, biri çıkıp ümmet kavramından vaz mı geçtin demesin.Temel Karamollaoğlu´nun başına geldi bu. Bizim partimizin kapatılmasına yol açan bir konuyu, yaşam felsefemizi küçümsediğimizi sandılar. Başörtüsüne odaklanarak öyle büyük zulümlerin yaşanmasına sebep oluyoruz ki? Kişi bazen kendisi gibi düşünürmüş. Eskiden başörtüsü sorunu vardı, şimdi serbest. Ama şimdi??

 

İnegöl ile ilgili ne gibi projeleriniz var? Hayalinizde İnegöl´e yapmak istediğiniz hizmetleri yapma şansı doğarsa ilk yapacağınız ne olacak.?

?İL OLURSAK TÜM HAYALLERİMİZE DAHA ÇABUK KAVUŞURUZ?

Dar alanda kalkınmaya karşıyım. Mümkünse eşit değerde tüm memleketin güzelliğe kavuşmasını istiyorum. Özelinde İnegöl ile alakalı muhakkak yapılması gereken 2 husus var ya Büyükşehir yasasını adam edeceksiniz, bu sıkıntılar ve kenarda kalmışlığımızın önüne geçeceksiniz ya da acilen, ekonomik kriter, nüfus kriteri, jeopolitik konumuyla İnegöl il olmalıdır diyorum. İnegöl il olursa diğer hayallerimizi gerçekleştirmek daha kolay olur. Vatandaşın verilen yardımları sorgulaması gerekiyor demiştik, aynı durum burada da geçerli. Tüm İnegöl bunu istemediği sürece birkaç vekil ile bu gerçekleşmez.

 

İttifak yaptınız partilerin adayları hasan Toktaş ve Erkan Dönmez ile seçim sürecinde bir araya geldiniz mi?Diğer seçim bölgelerinde saadet partisi´ne olan ilgi nasıl?

?SAADET PARTİSİ BU ÜLKEYE ARTI KATACAKTIR?

?Biz seçmenle bir araya gelemedik baskın seçimde, onlarla nasıl gelelim. Gemlik beni şaşırttı, memnun kaldım. Bu Saadet Partisine mi millet ittifakına mı yansır onu göreceğiz ama Gemlik benim için güzel bir tablo oluşturdu. Bizim daha önceki dönemlerde yaptığımız hizmetler kamuoyunda karşılık bulmuş. Saadet Partisi´nin kimle bir olursa olsun bu ülkeye artı katacağını görüyorlar. Biz bu ittifak içerisinde yer almasaydık da herkes seçime kendi girmiş olsaydı davranışları yine böyle olurdu diye düşünüyorum.?

 

Saadet partisine verilen oylar chp ye gider diyorlar buna katılıyormusunuz?

?İDDİALAR HER PARTİ İÇİN GEÇERLİ?

?Bununla alakalı iddia edenlerin rakamsal çalışma yapmalarını istiyorum. İnegöl´de kim ne kadar oy alırsa ne oluyor? Bunun araştırmalarını yaptım. Seçim sistemi değişmedi. D´hont sistemi halen bu ülkede geçerlilik koruyor. Seçime 2 ittifak girseydi 2 parti giriyor gibi bölünecekti. Bu sistemde barajı geçememiş parti de milletvekili çıkarabilir hale geldi. Saadet oyları bazı bölgelerde CHP´ye vekil çıkarabileceği gibi aynı şey birçok bölgede Saadet´in vekil çıkarmasına da yarıyor. Aynı şey kendi içlerinde de geçerli. AK Parti oylarıyla MHP vekil çıkaracak, MHP oylarıyla AK Parti vekil çıkaracak. Saadet Partisi yaptığı atılımda her zaman en avantajlıyı elde edecek.?

 

Saadet Partisi´nin HDP´ye bakışı nedir? HDP´nin içinde olduğu bir hükümet kurulması söz konusu olursa tavrınız ne olur?

?PKK´NIN YOL HARİTASINI KİM KABUL EDİYORSA,

O BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR?

?Memleket içerisinde herkesin kendi özgür iradesiyle kendi faydasına olduğu konuları ifade edebilmesi gereklidir. Ancak bir fikir hadiseyi, ülkeyi bölme üzerine bina ederse, bir fikir silahlı mücadeleyle bu memleket evladına kurşun atarsa, kesinlikle bizim için düşman sınıfındadır. PKK bu milletin de devletin de düşmanıdır, aynı şekilde bizim de düşmanımızdır. Bununla alakalı olarak PKK´nın yol haritasını doğru kabul eden herkes bizim kırmızı çizgimizdir, hiçbir şekilde bir arada olamayız. HDP ile de bugün itibariyle bir ortak noktada buluşabilmemiz kesinlikle mümkün değildir. Kendileri teröre olan yaklaşımlarını kesinleştirip, memlekete olan çözümlerini yenileyip kabul edilir seviyeye getirmedikçe işbirliği yapmamız mümkün değildir.?

PKK´nın siyasi uzantısı var. Bu Parti´de hiç şüphesiz HDP. Peki FETÖ´nün siyasi uzantısı olan bir parti var mı yada FETÖ´nün siyasi ayağı var mı?

?HERKESİN DÖNÜP GEÇMİŞİNE BAKMASI LAZIM?

?Bugün birilerini FETÖ´nün siyasi uzantısıdır diye lanse edenler, bu memleketin başına FETÖ´yü bela edenlerdir. Hala daha bu kadar senenin sonunda siyasi anlamda isimlerin ortaya çıkmaması, bizim içinde kafalarda soru işaretidir. Bundan dolayı bir kimseyi bir konuyla alakalı itham etmeden önce herkesin dönüp geçmişini kontrol etmesi lazım.  Türkiye içerisinde sonuca ulaşmamış bir temizlik hareketi yapılmıştır. Hatta muhatapları bu konudaki becerilerini kullanıp suçlulardan daha çok sayıda suçsuz insanın hapislere düşmesine, zan altında kalmasına yol açmıştır. Aynı hatalar yapılırsa memleketin hayrına olmayan bir sonuca doğru ilerleriz. Tehlike halen geçmiş değildir.?

 

Son olarak seçmene ne söylemek istersiniz?

?İnegöl´ü ve İnegöllüleri seviyoruz. Kimse ile bir kavgamız yok, kimseye ön yargı ile yaklaşmıyoruz.. Seçimler bir yarıştır, kavgadan uzak, seçimden sonra yine oturup çay içeceğimiz ortamların olmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle de kimseye kırgınlığa yol açacak bir dil ve üslup kullanmadık. Beklentimiz milletimizin hayrına bir sonucun çıkmasından yanadır?



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00