www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Erdoğan Kızmaz Güven Tazeledi

Erdoğan Kızmaz Güven Tazeledi

?Büyük Türkmen Buluşması´ adı altında kongrelerini gerçekleştirilen İnegöl Manavlar Derneği´nde mevcut başkan Erdoğan Kızmaz güven tazeledi.

Elegance Düğün Salonu´nda Büyük Türkmen Buluşması adı altında gerçekleştirilen İnegöl Manavlar Derneği kongresineKaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katılım gösterdi.

BU MİLLETİN DÜŞMANI BİTMEZ

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunması ile başlayan kongrede konuşan İnegöl Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, ?Bizler Orta Asya´dan yola çıkıp Malazgirt zaferi ile Anadolu´nun Türk yurdu olduğunu Bizans İmparatorunu yenerek bu toprakları kendimize vatan ediyoruz ve bu topraklarda hep beraber canımız pahasına bu günlere getirdik ve bundan sonra da kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bir ve beraber olduğumuz sürece milli değerlerimize, örf ve adetlerimize sahip çıktığımız sürece dünyada hiçbir güç bizi bölüp parçalayamaz. Biz dünyada her zaman mağdur ve mazlumların, kimsesizlerin, garip gurabaların sesi olmuşuz. Veren elin alan elden üstün olduğuna her zaman inanmışız, her zaman darda olana, zorda olana koşmasını bilen bir millet olmuşuz. Bu değerlerimizle beraber dünyanın ümidi olmuşuz. 3 tarafı deniz, her tarafı düşmanla çevrili bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu bizim güçlü oluşumuzdandır. Bir ve beraber olduğumuzda tüm zorlukları aşarak yine Türk milleti olarak sımsıkı sarılarak inanç ve değerlerimiz doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz. Bizim dedelerimiz Balkanlara gittiğinde her yönüyle oralara en güzelliği götürmüşler ve Müslümanlığı yaşatmışlardır. Yüz yıllık komünizme rağmen değerleri kaybetmemişlerdir. Çanakkale Savaşına giderken annesi oğluna; bayrak inecekse, ezanlar susacaksa, bu toprak başkalarının eline düşecekse git oğul, ya şehit ol ya gazi ama sakın vatanı kurtarmadan geri dönme. Allah onlardan razı olsun. Çanakkale´de 250 bin şehitle bu toprakların hiç kimseye verilmeyeceğini gösterdik. Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yeniden Türkiye Cumhuriyetini kuruyoruz ve Cumhuriyetin 100´üncü yılını güçlü bir şekilde kutlayacağız. Böyle bir nesil olarak üstümüze gelen tüm bombalara göğüs gerip her zaman ilerlemeye devam edeceğiz. Bizler bu bayrak uğruna şehit olmayı gönüllü olarak kabul eden bir milletiz. Toplum olarak hiçbir zaman kim nereden gelirse gelsin hepsini yerle bir edebilen bir milletiz. Bizim hareketimiz tabandan başlayan millet hareketidir. Taban, devletine, bayrağına, inançlarına, ezanına her zaman sahip çıkmıştır, sahip çıkmaya devam edecektir. Bizler de İnegöl´de ülkenin birliğine en çok ihtiyaç duyulduğu zamanda ayrı olmanın gerekli olmadığını düşünerek bir araya geldik. Tek gayemiz var. Güzel işler yapmak, vatanımızı en güzel şekilde temsil etmek, bayrağımızı indirtmemek, ezanımızı susturtmamak istiyoruz. Bu devlete hangi hain odaklardan, şer güçlerden, bölücülerden ne gelirse gelsin karşılarındayız. En son 15 Temmuz´da yine bu millet ne olduğunu anlamadan mermilerin, tankların altına seve seve gitti. Aslında ne olduğunu bilmiyorlardı ama seve seve gittiler. Böyle bir milletin evladı olmaktan onur duyuyoruz. Allah bir daha bize böyle günler yaşatmasın ama bu günler devam edecek. Çünkü bizim düşmanımız bitmez ve azalmaz. Kongremize katılan herkesten Allah razı olsun? dedi.

Kızmaz´ın konuşmasının ardından protokol üyeleri, Okyanus Koleji Halk Oyunları grubunun oynadığı İnegöl Çiftetellisine eşlik ettiler.

BİRLİĞİMİZİ EYLEMDE DE SERGİLEMELİYİZ

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, ?Türkmen buluşmasının misafiriyiz. Kongre hayırlara vesile olsun. Birlik ve beraberlik adına çok önemli bir hareket. Bugünün anlamı birlik ve beraberliktir. Merhum Mehmet Akif´in ifadesiyle ?Bir millete tefrika girmedikçe düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez´ diyor. Bizi çok gereksiz yere oyalıyorlar, bugün birliğimiz eylemde de olmalı. Bu kongremiz İnegöl´ümüze hayırlı olsun? diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ?Bin yıldır bu topraklarda kardeş kardeşe yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da bin yıl devam edeceğiz? diyerek birlik beraberlik mesajları verdi.

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Son olarak söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, ?İnegöl Manav Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Yerel Türkmen Derneğinin birleşmesini izliyoruz. Dünyanın en güzel yeri Türkiye? Türkiye´nin en güzel yeri de Bursa. Bursa´nın en güzel yeri ise yaşadığımız, doğduğumuz ve burada öleceğimiz İnegöl´dür. Dünyanın en güzel yeri İnegöl´dür. İnegöllü olmaktan dolayı son derece bahtiyarız. Birlik ve beraberliğin sembolü olan kültür derneklerimizle bir araya geldik. İki derneğin birleşiyor olması bizi memnun etti. Bugün aramızda CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın´ın olması da beni son derece memnun etti. Hoş geldi. Biz hep İnegöl´den tüm Türkiye´ye birlik ve beraberlik mesajları verdik. Çok özel ve güzel günlerin arefesindeyiz. Büyük Türkiye yolunda 1923´te Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Cumhuriyeti ilan etmelerinin 100´üncü yılına doğru emin ve kararlı adımlarla gidiyoruz. 100´üncü yıla giderken de çok büyük hedefler koyduk. Bütün devlet organları da buna inandı. Türkiye´yi dünyanın 10 büyük ülkesi arasına sokacağız. 80 milyon vatan evladı olarak buna inanıyoruz. Gücümüz ve azmimiz bu milletin asil kanında mevcuttur. Biz birlikteyiz ve beraberiz. Bunu o hain terör örgütü FETÖ´nün bir gecede büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletini teslim almaya çalışmasında sokaklara çıkarak, meydanlara inerek tank ve topların önüne yatarak gösterdik. Bu milleti yoktan sayarak yaptığınız tüm çalışmalar boşunadır. Bu milletin değerlerini var sayacaksınız ve o şekilde bu millete hizmet etmeye çalışacaksınız. Bir gece yarısı darbe teşebbüsüne tek yürek şeklinde cevap verdik. Yine yapsalar yine aynı karşılığı veririz. Bu toprakları kendimize vatan edindik, öz vatan edindik. Burada emanetçi, kiracı değiliz, buranın sahibiyiz. Batılı güçler, medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavarın temsilcileri bizi burada kiracı görüyorlarsa bizim milletimizle boşuna uğraşmasınlar. Bizi teslim alamazlar. Kararlıyız. Nereden çıktı bu Türk milleti diyebilirsiniz ama bu topraklar bizim öz yurdumuz. Bu anlayışla da hem siyaset hem icraat hem sosyal ve ekonomik hayatımızı yönlendirip toprağımızı zenginleştirmeye çalışıyoruz. Fikir ayrılıklarımız olabilir ama söz konusu vatan ise geri kalan her şey teferruattır? ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından geçilen kongrede mevcut başkan Erdoğan Kızmaz güven tazeledi. Kızmaz başkanlığında oluşan yönetim kurulunda; Seydi Oktay, Regaip Korkmaz, İbrahim Bayram, Hüseyin Babacan, Sami Çakmak, Necmettin Sarkın, Hasan Özdemir, Mesut Muzal, İbrahim Aksoy, Cengiz Küçük, Münür Muyan, Eyüp Beyhan, Özkan Er, Oğuzhan Uslu, Hüseyin Kahraman, Sadık Ilderel, Necati Küçükoğlu, Ünver Memiş, Ünal Minteş, Mehmet Uysal, Ali Osman Köse, M.Akif Kösen, Emin Ok, Engin Eser, Erhan Ulu, Hüseyin Sezan, Bülent Ünal, Hasan Çakmak, Mehmet Altıntaş, Uğur Öztürk ile Aytekin Acar isimleri yer aldı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00