www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Erkekler Tasavvuf Korosundan 3 Aylara Özel Konser

Erkekler Tasavvuf Korosundan 3 Aylara Özel Konser

İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Korosu, 3 ayların başlangıcına özel bir konserle sanatseverlerin karşısına çıktı. Bestekar Amir Ateş´in eserlerinden oluşan konserde, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar da yapıldı.

İnegöl Belediyesi Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında, İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Korosu Bestekar Amir Ateş konseri düzenlendi. Cuma akşamı 20.00´da Beşinci Mevsim kültür Sanat Merkezinde düzenlenen ve mübarek 3 ayların başlangıcı nedeniyle tertip edilen konsere; Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun, ilahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Bestekar Amir Ateş, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ve vatandaşlar katıldı.

 

Şef Cem Taşkıner yönetimindeki İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Korosunun Amir Ateş´in eserlerinden oluşan konseriyle başlayan gecede, seslendirilen eserler salondaki dinleyicilerin gönüllerini okşadı. 3 önemli konuğun misafir edildiği konserde, koronun Amir Ateş´in eserlerini seslendirmesinin ardından Prof. Dr. Hayrettin Karaman´ın Amir Ateş tarafından bestelenen 2 şiiri ile Eski Bakan Ali Coşkun´un 1 şiiri de koro tarafından ilahi şeklinde okundu. Programın ikinci bölümünde Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun, ilahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Bestekar Amir Ateş, 3 ayların faziletleri hakkında sohbet edip salondakileri bilgilendirdi. Kuran-ı Kerim tilavetlerinin de yapıldığı gece, ilahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman´ın yaptığı duada ellerin semaya açılmasıyla son buldu.

 

Eşsiz Bir Gece Yaşadık

Program sonunda sahneye davet edilen Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, burada yaptığı konuşmada; ?Saygıdeğer Bakanımı, çok değerli hocalarımı ve siz kıymetli misafirlerimizi Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum. Az önce hocalarımız da bahsetti, bugün Müslüman alemine yapılan menfur saldırıyı lanetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Bu akşam çok güzel konuklarımız oldu. Çok değerli eski Bakanımıza, hocalarımıza bizlerle birlikte oldukları ve bu eşsiz geceyi sundukları için teşekkür ediyorum? dedi.

 

Konuşmanın ardından Eşref Yiğit, konuklara İnegöl´ü simgeleyen çini hediye etti.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25