www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Eroğlu´dan çatı göndermesi

Eroğlu´dan çatı göndermesi

Seçim çalışmalarını MER-PA´da sürdüren Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Eroğlu, ?Artık siyasi çatılarla uğraşmayı bırakıp, vatandaşın tepesindeki gerçek çatıların sağlamlığına baksınlar." diyerek iktidar mensuplarına göndermede bulundu.

Pazar esnafı ve vatandaşlarla yaptığı görüşmelerden sonra açıklama yapan Eroğlu, pazar yeri ile ilgili sorunlara değindi ve yeni bir yapı olmasına rağmen, otopark sorununa çözüm bulunamadığını belirtti. Eroğlu, "Mer-Pa ihtiyaç üzerine yapılmış bir yer. Daha önceki yerde ne gibi sorunlar vardı? En büyük problem trafik ve düzensizlikti. Bunu çözmek için burayı yaptıklarını söylediler. Önceki pazar alanının neredeyse yarısına aynı esnafı sığdırmaya çalıştılar. Yoğunluk daha da arttı. Sonra ön giriş bölümünde ilave yerler tahsis ederek sorunu aşmaya çalıştılar. Yine otopark problemi hala devam ediyor. Binlerce kişinin alışveriş için geldiği pazarda cadde boyu sadece bir sıra otopark alanı var. Pazarcı esnafı, vatandaş mağdur olmasın diye araçlarını üç dört sokak öteye park ediyor ama yine de çözüm olmuyor? dedi.

?Kısa vadede çözüm; katlı sistem?

Mevcut alanın katlı sistem ile çözüme kavuşturulabileceğini ifade eden Eroğlu, "Bununla ilgili ön proje hazırlıklarımız var. Detaylarını sonra açıklayacağız. Ancak bu yoğunluğu ilk etapta ortadan kaldıracak çözüm katlı sistemdir. Yine vatandaşın alışverişini kolaylaştırmak için aynı marketlerde olduğu gibi alışveriş sepeti projesi de gündemimizde. Bunları ilerleyen günlerde görsel olarak da sizlerle paylaşacağız. Ancak uzun maalesef adeta buraya sıkıştırılmış olan pazaryerimizin daha kullanışlı ve ferah bir bölgeye taşınmasını hedefliyoruz." dedi.

?Siyasi çatıyı bırakıp gerçek çatılara baksınlar?

2015 yılında pazar çatısındaki çökmeyi hatırlatan Eroğlu, "Otopark ve sıkışıklık problemi var dedik ama 2015 yılında üstünde biriken karın ağırlığına dayanamayarak çatısının çöktüğünü gördük. Tesellimiz can kaybı yaşanmaması oldu. Ama idarecilerimiz maalesef bunlardan ders çıkarmıyorlar. Artık siyasi çatılarla uğraşmayı bırakıp, vatandaşın tepesindeki gerçek çatıların sağlamlığına baksınlar." dedi.

?Ayrı dünyalarda yaşıyoruz sanırım?

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan´ın geçtiğimiz günlerde bir radyo programında "İnegöl´deki hava kalitesi dünya standartlarında normal" sözü ile ilgili değerlendirmeleri sorulan Eroğlu, "Sayın Başkan ile ayrı dünyalarda yaşıyoruz sanırım. Kendisi hava kirliğinin sebebi olarak yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtılan kömürleri ve sanayideki atık yıkımını göstermiş. Bunların iki çözümü var; Birisi denetim diğeri ekonomik refah düzeyi. Doğalgaz faturalarından canı yanan sanayici de maddi durumu iyi olmayan vatandaş da mecburen bunu yapıyor. Keşke ayda 300-400 lira doğalgaza rahatlıkla verecek maaşları, veyahut da ayda 50 lira gelen doğalgaz faturaları olsa. "Garip vatandaşlar havayı kirletiyor? demiş sayın başkan. Ben bu cümleyi yanlışlıkla kullandığını düşünüyorum aksi durum söz konusu ise sayın başkan yanlış yolda olduğunu ifade edeyim. Aksi durum söz konusu ise sayın başkana şunu hatırlatayım yakarsa dünyayı garipler yakar.?

Eroğlu, pazaryeri ziyaretinden sonra Saadet Partisi İlçe Başkanı Fikret Bayram´ın kayınpederinin cenaze namazı için Urgancılar camiine geçti.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00