www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ertuğrulgazi Şenliği Başladı

Ertuğrulgazi Şenliği Başladı

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından bu yıl 20´ncisi düzenlenen Ertuğrul Gazi´yi Anma ve İnegöl Şenlikleri dün yapılan ziyaretlerle başladı.

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 20´ncisi düzenlenen Ertuğrul Gazi´yi Anma ve İnegöl Şenlikleri dün sabah anıt önünde çelenk sunumu ile başladı.

 

Burada konuşan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Erim, ?Bundan sonraki aşamamızda Baykoca türbemizi ziyaret, Samsa Çavuş ve Geyikli Baba türbemizi ziyaret son olarak da Turgut Alp köyümüzde Turgut Alp türbesi yanında mevlit programımız ve pilav ikramımız olacaktır.  18.30´da Belediye önünden Amfi Tiyatroya kadar sürecek olan kortej yürüyüşümüze de herkesi bekliyoruz. Kortej yürüyüşü sonrası gerçekleştireceğimiz konser programına tüm İnegöl halkımızı davet ediyoruz? dedi.

 

Ak Sakallılar Meclis Başkanı Niyazi Çapa ?Bizler aslen Söğütlüyüz ama Eskişehir´de kalıyoruz. Eskişehir´den yuvamızda sevgiler. Söğütten, dedem Ertuğrul Gazi Han´dan hemen yanı başında Şeyh Edebali´den oradaki Yörük Türkmen kardeşlerimizden sizlere selamlar getirdim. Şuanda başlamış olan şölenimizin ülkemize memleketimize camiamıza hayırlara vesile olmasını Allah´tan niyaz ediyorum? şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından program Baykoca Türbe Ziyareti, Samsa Çavuş Türbe Ziyareti, Turgut Alp Türbe ziyareti, Cuma namazı sonrası pilav ve ayran ikramı ile devam etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02