Ertuğrulgazi Konağı Törenle Açıldı

Ertuğrulgazi Konağı Törenle Açıldı

Eczacılık yapan Timur Nizam, Çağdaş Demirci, Bedri Boyrat ve Ahu Seden Öktem’in işlettiği Ertuğrulgazi Konağı yemek ve ızgara salonunun açılışı, dün düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

İnegöl’de eczacılık yapan Timur Nizam, Çağdaş Demirci, Bedri Boyrat ve Ahu Seden Öktem’in ortaklığıyla açılan Ertuğrulgazi Konağı yemek ve ızgara salonunun açılış töreni dün yapıldı.

Mahmudiye Mahallesi Ertuğrulgazi Caddesi numara 48 adresinde hizmete giren Ertuğrulgazi Konağı’nın açılışına; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, DP İl Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Müftüsü Bayram Canbey, Devlet Hastanesi Başhekimi Kahraman Arslan, Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, bazı belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

İNEGÖL YEMEK KÜLTÜRÜYLE DE ZENGİN BİR ŞEHİR

Açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’de açılan her işyerinin önemli bir aktivite olduğunu söyledi. Bu tür açılışların şehri daha da güçlendiğinin bir göstergesi olduğuna da vurgu yapan Aktaş, “Bu şehir yemek kültürüyle de zengin bir şehir. Her lokantada gönül rahatlığıyla yemeğinizi yiyebilirsiniz. İşte köftesinden tutunda, diğer sulu yemeklerine kadar. Ama şu bir vaka, şehirlerimiz gelişiyor. Ticaretimiz gelişiyor, ihracatımız artıyor. Bu şehirde böyle keyif verici çok farklı gruplara hitap edebilecek, bireysel olarak ailenizle veya kalabalık olarak geldiğiniz de, misafirlerinizi çok rahat ağırlayabileceğiniz mekanlara şiddetle ihtiyaç vardı. Ve bu manada bana göre ayrıcalığı, farklılığı belki yıllardır bu işle iştigal edenler ortaya koyması gerekirdi. Ama ilginçtir 4 tane eczacı arkadaş ortaya koydu. Ben kendilerini tebrik ediyorum, kutluyorum. Nihayetinde her ne kadar eczalık meslekleri de olsa, başka sektörlerde yatırım yapmaları çok mümkün. Nihayetinde bu işi meslek edinmiş, pişirilmesinden sunumuna kadar arkadaşlarımızın çok tecrübeli ustaları bu manada ekip arkadaşları var. İnşallah onlarla beraber İnegöl`ümüze hitap edecek bu güzel mekanı sunmuş oldular. Günün şartlarına uygun ve şehri ileriye götürecek işyerlerinin açılması da bu şehri yönetenler olarak bizleri ayrıca heyecanlandırıyor” dedi.

YEMEKTE TIP KADAR ÖNEMLİDİR

Kaymakam Aziz İnci ise, İnegöl’ün bir mobilya ve sanayi kenti olduğu gibi aynı zamanda köftesiyle de marka olduğuna değinerek; “Biz köfte kadar alternatif yemeklerle de ilçe merkezini bir cazibe merkezi olarak görmek istiyoruz. Bu tür mekânların açılmasını da büyük fayda olarak görüyorum. Rekabete ve kaliteye inanıyoruz. Tabi tıp ile beslenmenin de çok ilgisi var. Sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bu anlamda dünyada ve Türkiye’de anlayışlarımızda çok önemli değişiklikler yaşanıyor. Bu anlamda eczacı arkadaşlarımızın şöyle bir vurgu yaptığını görüyorum; beslenme işi, eczacılık ve tıp kadar önemlidir. Bu vurgu için kendilerine teşekkür ediyorum. Medeni cesaretlerinden dolayı da kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

‘GÜÇBİRLİĞİ’NİN VAKTİ GELDİ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, güç birliğine vurgu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu organizasyonun güzelliği şu; biz çeşitli iş yemekleri veya esnaf ve işadamlarıyla bir araya geldiğimizde her zaman şunu söylüyoruz, güçleri birleştirmenin zamanı gelmiştir. Yani güçleri birleştirdiğimiz zaman hem sermaye, hem akıl birliğimizi, hem de insan gücünü birleştirip daha güçlü olup daha güzel işler yapabiliriz. Bunun bir örneğini meslek erbabı olmamalarına rağmen icra edecek arkadaşlarımız. Ben kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Ben ümit ediyorum ki, bu dörtlü burada yemek işi yaparken karşılarındaki mobilya firmalarını da örnek alıp mobilya işine girerler. Biz kendimize hep başarısızlıkları örnek aldık. Başarının neden örnek alınmadığını da hep düşünmüşümdür. İşte güzel bir örnek.”

Ertuğrulgazi Konağı ortaklarından Bedri Boyrat, açılışa katılanlara teşekkür ederek; “Bizler bu projeyi 1 yıl önce hayal ederek işe başladık. Nasıl yapabiliriz diye düşündük. Böyle bir olayın altını imza arttık. Hoş ve nezih bir ortam olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ortaklardan Ahu Seden Öktem ise, eczanede her öğlen ne yesek diye düşündüklerini kaydederek; “Bütün işyerlerindeki arkadaşlar da öyle. Dedik ki kendimiz bir yer açalım, ne istiyorsak yiyelim. Diğer arkadaşlarımız da bundan istifade etsin istedik”

 

Konağın bir diğer ortağı Timur Nizam da İnegöl’de köftenin dışında böyle sulu yemek konusunda bir yer olmadığını yıllar önce tespit ettiklerini söyledi. Köfteyle ilgili çok müessese olduğunu dile getiren Nizam, “Ancak ev yemekleri, Osmanlı kültürünün yemeklerini buraya getirmek bize heyecan verdi. İnegöl’deki insanların da böyle bir yeri hak ettiğini düşünüyoruz. Hem ortaklarımız, hem de biz burayı hizmete açmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından açılış dualar eşliğinde yapılan kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Açılışa katılanlara da ilk güne özel hazırlanan yemekler ikram edildi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54