ERTUĞRULGAZİ ŞENLİĞİNDE MÜTHİŞ FİNAL

ERTUĞRULGAZİ ŞENLİĞİNDE MÜTHİŞ FİNAL

Bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası Ertuğrulgazi'yi Anma ve İnegöl Şenlikleri, Akbaşlar Çamlığı'nda gerçekleştirilen final programı ile son buldu.

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Uluslararası Ertuğrulgazi’yi Anma ve İnegöl Şenlikleri, 3 günlük müthiş etkinliklerin ardından dün Akbaşlar Çamlığı’nda gerçekleştirilen final ile sona erdi.

 

Yurtdışından gelen Azerbaycan ve Makedonya Cumhuriyetleri heyetleri ile folklor ekiplerinin renklendirdiği programa Kaymakam Ali Akça, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda dernek ve oda başkanı, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halk oyunlarının sahnelendiği program, sürpriz hediyelerin verildiği çekiliş ve pilav ikramı ile son buldu.

 

ERTUĞRULGAZİ ZİHNİYETİ ASIRLARA TÜRK MÜHRÜNÜ VURMUŞTUR

Uluslararası 16. Ertuğrulgazi’yi Anma ve İnegöl Şenlikleri kapsamında bir araya geldiklerini belirterek bir açılış konuşması gerçekleştiren İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Atan, “Ülkemizin buhranlarla çevrelendiği, kayıp ve faciaların umutlarımızı, heyecanlarımızı gölgelediği bir dönemde; Söğüt ruhundan feyiz almak, Ertuğrul Gazi felsefesiyle yolumuzu aydınlatmak için burada toplandık, burada buluştuk. Huzurun, mutluluğun ve istikrarın mumla arandığı günümüzde, 7 asır önceki derin şuura ve daveti çağları aşan mesaja çok ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Bugün eksikliğini bir hayli hissettiğimiz dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma duygularının, Ertuğrul Gazi ocağından zamanımıza kadar uzanan milli çağrıda fazlasıyla yer aldığını görmek lazımdır. Arayışı içinde olduğumuz birlik ve beraberlik istikametinin Ertuğrul Gazi`nin kutlu mirasından geçtiğini bilmek ve anlamak gerekmektedir. Türk milleti asırların engellerini, tarihin sarp yollarını, karşısına çıkarılan zorlukları ve önüne dikilen güçlükleri bu mirasın kılavuzluğuyla aşmış ve geçmiştir. Ertuğrul Gazi zihniyeti; zaferin, ihtişamın, adaletin ve fethin habercisi olarak asırlara Türk mührünü vurmuş, Türk imzasını atmıştır” dedi.

 

SNIR GELİŞMELERİ OĞUZ BOYLARINDAN AKRABALARIMIZI TEHDİT EDİYOR

Türk Türkmenleri’nin huzur ve güvenliğin kalmadığı, can ve mal kaybının her geçen gün daha fazla artarak sürdüğü Irak ve Suriye`deki tüm masum insanlarla birlikte, bölgedeki Türkmenlerin geleceğinden endişe ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Türkiye Yörük-Türkmenler Birliği Oğuz Şurası Genel Sekreteri Fahrettin Beşli ise, “Sosyal, ekonomik ve siyasi yapının yeniden şekil aldığı güneydoğu sınır komşularımızdaki gelişmeler; hem ülkemizin huzur ve güvenliğini, hem de ateşin ortasında kalan Oğuz Boylarından akrabalarımız Türkmenlerinin bekasını tehdit etmektedir. Yakın zamana kadar kıyısında iken, yöntemleri kanımızı donduran terör örgütünün Musul Başkonsolosluğumuzu basarak 49 kişiyi rehin alması ile artık tam içine düştüğümüz gelişmeler; Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi daha etkili müdahil olmaya zorlamaktadır. Kendi toprak bütünlüğümüzün teminatı ile birlikte Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olan iki milyon Irak Türkmen`i ve üç milyon Suriye Türkmen`ine sahip çıkılarak kaderleri başkalarının takdirlerine bırakılmamalıdır. Musul, Telafer, Tuzhurmatu ve Kerkük gibi işgal edilmiş bölgelerdeki Türkmenlerin sahipsiz ve kimsesiz olmadıkları; Türk kimliğine ve varlığına herhangi bir zarar gelmesine Türk Dünyasının anavatanı ve hamisi olan Türkiye`nin kayıtsız kalmayacağı bütün taraflarca iyi bilinmelidir” ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BÜYÜK HEDEFLERİ VAR

İnegöl’de gerçekleştirilen pilav etkinliklerinin hemen hepsine katılmaya çalıştığını ifade ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça ise, “Bundan 2 ay kadar önce Kurşunlu Kasabamızda Bakmaca Dede Şenlikleri ile başlayan ve ilçemizin birçok mahallesinde, köyünde pilav etkinliği şeklinde sürdürülen etkinliklere katıldım. Bu etkinliklerde yapmış olduğum en büyük tespit; bizim insanımızın paylaşmayı sevdiğidir. Bu yüce insanlar, bu yüce millet Cenab-ı Hakk’ın kendilerine verdiği nimetleri dostları ile arkadaşları ile ve çevresiyle paylaşmayı seviyor. Ve paylaşmanın en büyük zenginlik olduğuna inanıyor. Eğer paylaşmazsanız bütün dünya sizin olsa ne olur. Paylaşmazsanız bütün dünya size ait olsa da hiçbir anlam ifade etmez. Belki maddeten zenginsinizdir ama ruhen fakirsinizdir. Ben inanıyorum ki, bu yüce millet hem maddeten, hem manen zengin bir millettir. Bu yüce milletin Anadolu’ya girişi 1071 yılındaki Malazgirt Zaferi ile başlamıştır. Büyük Selçuklu Sultanı Alp Arslan, 1071’de Malazgirt’te Bizans İmparatoru’nu yenerek Anadolu’nun kapılarını sonsuza dek Türklere açmıştır ve bu topraklarda Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur. Anadolu Selçuklu Devleti’nin 1308’de yıkılması ile yine bu topraklarda bu etkinliği düzenleyen derneğe de isim babalığı yapmış olan Ertuğrulgazi’nin oğlu Osmangazi, Osmanlı Devleti’ni kurmuştur. Osmanlı Devleti küçük bir beylik olarak kurulmuştur ama kısa zamanda dünyanın sayılı devlet ve medeniyetlerinden biri durumuna gelmiştir. Zaman içerisinde belki sanayi devrimini yakalayamamak çok uluslu bir yapı olan Osmanlı İmparatorluğu, dünyadaki gelişen milliyetçilik hareketleri ile birlikte dağılma ve yıkılma sürecine girmiş ve I. Dünya Savaşı neticesinde Osmanlı İmparatorluğu da maalesef tarih sahnesinden silinmiştir. Ancak çağlar boyunca büyük medeniyetler kurarak tarihe hükmeden bir medeniyetin yok edilmesi düşünülemezdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kutsal bir mücadeleye girilmiştir. Bu millet İstiklâl Savaşı’nı yüzünün akı ile vermiştir ve 1923 yılında da Cumhuriyet’i kurmuştur. Bugün çok şükür o sıkıntılı dönemleri, o meşakkatli dönemleri aşmış durumdayız. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük hedefleri vardır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına denk gelen 2023 hedeflerimiz vardır. Ve Anadolu’ya girişimizin 1000’inci yılına denk gelen 2071 hedeflerimiz vardır. Ve bu yüce millet, kendine ait olan bu güzel değerleri de sürdürerek ve bu değerlere sahip çıkarak inşallah bu hedeflere de ulaşacaktır. Bu noktada yapmamız gereken tek şey çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68