Ertuğrulgazi yeni yerini törenle açtı

Ertuğrulgazi yeni yerini törenle açtı

Ertuğrulgazi Derneği'nin Orhaniye Mahallesindeki yeni lokalinin açılışı dün gerçekleştirildi. Açılışta konuşan dernek başkanı Bayram İnaltekin, İnegöl kültürünü geliştirip, araştırıp, ortaya çıkarmaya çalışacağız. Biz İnegöl'ün değerlerine sahip çıkmaya

Ertuğrulgazi Derneği’nin yeni lokalinin açılışı dün gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta Ertuğrulgazi Derneği halk oyunları bir gösteri sundu. Plaketlerin takdim edilmesinin ardından yapılan duaların ardından kurdele kesilerek, dernek lokalinin açılışı yapıldı.

 

Düzenlenen törende konuşan Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Bayram İnaltekin, “1998 yılında kurulmuş olan derneğimiz 14 sene sonra kendi binasına hayırseverlerimiz ve belediyemizin desteğiyle kavuşmuş bulunmaktadır. Açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Biz dernek olarak İnegöl kültürünü geliştirip, araştırıp, ortaya çıkarmaya çalışacağız. Biz İnegöl’ün değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ise yaptığı konuşmada İnegöl’ün zengin kültüre sahip bir şehir olduğunu ifade ederek, “İnegöl; sosyo-kültürel zenginliği ile adeta küçük İstanbul gibi. Tarihi değerlerine, doğasına, kültürüne, ekonomisine ve tabii ki ilçe halkına sunduğu birçok hizmetle İnegöl`ü ilklerin şehri haline getiren Belediye Başkanımız Alinur Aktaş; yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, kültürler arası köprülerin kurulması için birçok çalışmayı hayata geçirmiştir.” dedi.

 

DERNEKLERE DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR

İnegöl’ün dernekleşme anlamında zengin bir şehir olduğunu işaret eden Şen,  “Şehrimizdeki birçok derneğimize, mekân, malzeme ve arsa tahsisi gibi yardımlarda bulunuyoruz. Bunlardan biri de; Söğüt’te başlayan serüvenin İnegöl’ümüzdeki temsilcisi olan Ertuğrulgazi Derneği’dir. İnegöl’ün kültürel zenginliğine katkı koyan, Türk Milletini her alanda temsil edebilmeyi kendine şiar edinmiş Ertuğrulgazi Derneği’nin yer ihtiyacını 20 Eylül 2011 tarihinde giderdik. İnegöl Belediyesi olarak bu güzide mekânı derneğimize tahsis ederek çözüm olduk. Osmanlı İmparatorluğu’na dönüşmesini sağlayan Ertuğrul Gazi’nin adını taşıyan bu dernek binamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

                                                                       



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68