www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ertuğrulgazi´de TÜBİTAK Bilim Fuarı

Ertuğrulgazi´de TÜBİTAK Bilim Fuarı

Ertuğrulgazi İmam Hatip Ortaokulu tarafından bu yıl 2.´si düzenlenen 4006 Bilim Fuarı, geçtiğimiz gün düzenlenen tören ile izlenime açıldı. Açılışa protokol üyelerinin ilgisi yoğun oldu.

Ertuğrulgazi Ortaokulu´nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim fuarının açılışına İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri Haili İbrahim Zengin ve Ayfer Er, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 Etkinlik hakkında bilgi veren Ertuğrulgazi Ortaokulu Müdürü Ahmet Sağlam, ?TÜBİTAK´ın desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz 4006 Bilim Fuarına hepiniz hoş geldiniz. Bizler Ertuğrulgazi İmam Hatip Ortaokulu olarak, öğrencilerimize akademik, sosyal, kültürel ve sportif anlamda başarılı kılmaya çalışırken, aynı zamanda bilime önem veren, araştırmacı, hayal gücü yüksek olan öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirmeleri için de çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda 2018-2019 eğitim öğretim yılında yaklaşık 8 rehber öğretmenimizin öncülüğünde 60 tane öğrencimizin katılımıyla 22 proje hazırladılar" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?Bugün Ertuğrulgazi Ortaokulumuzla, TÜKİTAB 4006 Bilim Fuarında bir başlangıç yapmış oluyoruz. Okullarımız da yapılan bu çalışmalarda emeği geçen okul müdürlerimiz, idarecilerimiz olmak üzere, tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin çok yönlü yetişmelerini istiyoruz. Ve o yönde de gayret ediyoruz. Hem akademik yönden ilerlemelerini istiyoruz hem mesleki yönden ilerlemelerini istiyoruz? şeklinde konuştu.

Son olarak açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü  ise, ?Biz bu fuarları önemsiyoruz. Çünkü bu bilim fuarında TÜBİTAK´ın destekleriyle öğrencilerimiz kendi edinmiş olduğu bilgileri, öğretmenlerimizin sunmuş olduğu bilgilerle, öğretmenlerimizin tecrübelerini öğrencilerine aktarmasıyla üretime geçiyorlar. Hayal güçlerini çalıştırıyorlar. Ve çok güzel eserler ortaya çıkıyor.

Böylece eserleri ortaya çıkaran öğrencilerimiz haz alıyorlar. Bu ilmi çalışmalar durup dururken olmuyor. Bir temeli vardır. Bu şekilde yapılan çalışmalar ileride yapılacak büyük çalışmaların temelini oluşturuyor.? dedi.

İlçe Kaymakamı Sayın Şükrü Görücü Konuşmaların ardından kurdele kesilerek bilim fuarı izlenime açıldı. Protokol üyeleri, öğrencilerin hazırladığı çalışmaları tek tek gezerek, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldılar.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25