www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ertuğrulgazi´den Aşure İkramı

Ertuğrulgazi´den Aşure İkramı

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği, Muharrem ayı münasebetiyle üç ayrı bölgede bin 500 kişilik aşure ikramında bulundu.

Dernek lokalinde yapılan aşure programına Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, İnegölspor Başkanı Münür Kanar, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl Manav Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adli Kavukçu, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek tarafından hazırlanan aşureler İnegöl Doğu Garajında ve Turgutalp Mahallesinde de vatandaşlara ikram edildi.

BİRLİK VE BERABERLİK AYI

Düzenlenen aşure ikramı sonrasında bir açıklama yapan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Erim, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, ?Muharrem ayı, birlik ve beraberliğin simgesidir. Aşure deyince ilk aklımıza gelen birlik ve beraberliktir. Aşure farklı ürünlerin bir araya gelmesiyle oluşur ve apayrı bir tat, apayrı bir maneviyatı vardır. Ben aşureyi milletimize benzetiyorum. Farklı farklı unsurların bir araya gelmesiyle, farklı bir harman tarzıyla Türk milleti ortaya çıkmıştır. Bizim milletimize de o ruhu veren Türklük ve İslam´dır. İslam´ı ve Türklüğü en güzel yaşayan millet olarak rabbimize şükrediyoruz. Ne mutlu bize ki bizler bugün İnegöl´ümüzde değişik siyasi partilerimiz, STK´larımız, değişik mahallelerden insanlarımızla bir araya gelip burada aşure gününü birlik ve beraberlik ortamı içerisinde yaşatıyoruz. Sizlere de katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00