Erzurumlulardan Lezzet Şöleni

Erzurumlulardan Lezzet Şöleni

İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından gerçekleştirilen Anadolu Yöresel Gıda Fuarı, folklor gösterileri ve ikramlarla açıldı.

MODEF Fuar Alanı bahçesinde kurulan çadır içerisinde yapılan fuarda, Erzurum yöresine ait Cağ kebabı, içli köfte, peynir ve tatlı çeşitlerinden oluşan zengin gıda ürünleri, İnegöllülerin damak tadına hükmetti.15 standın hizmet verdiği ve Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilen fuarın Perşembe gününe kadar açık kalacağı öğrenildi.

Açılış törenine Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit, Alper Taban ve Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, bazı dernek ve oda başkanları, İnegölspor Teknik Direktörü Ergün Penbe, İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Toprak ile Erzurumlular katıldı.

Açılış öncesi sahne alan İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Folklor ekibi özellikle Hançer gösterisi ile nefes kesti.

FARKLI LEZZETLER

Açılış programında konuşan İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Toprak, ?Biz doğunun sınır taşı, Erzurum´un Dadaşıyız. Kültürümüzdeki güzellikler sadece ahlakımıza değil, soflarımıza da yansıyor. Erzurum´un cağ kebabı, kadayıf dolması, içli köftesi, peyniri ve farklı tatlıları açmış olduğumuz bu çadırda damak tadınıza hitap edecek. İnegöllü vatandaşlarımızda burada bizlerle oldu.?

 

ÂŞIKLAR GÖNLE HİTAP ETTİLER

?Anadolu´nun ve Erzurum´un olmazsa olmaz geleneklerinden biri de âşıklar geleneğidir. Âşıkları gönlünden geçen güzellikleri saza ve söze aktarır. Bizlerde bu geleneğe katkı koymak ve insanlarımızın da bu geleneği yakından görmesi için çadırımızda âşıklarımızı ağırlıyoruz.?

ETKİNLİKLER SÜRECEK

?Erzurumlular Derneği olarak bu etkinliğimiz tabi ki son olmayacak. Önümüzdeki dönemlerde şuan istişaresini yaptığımız birçok etkinliğimiz olacak. Bunun yanında çeşitli yardım faaliyetlerimiz de var. Bu yardım faaliyetlerini kimsenin rencide olmaması için gizli yürütüyoruz. Ben programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah yeni etkinliklerimizde buluşmaya devam ederiz? şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARA DAVET

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise, ?Ben de Karslıyım. Erzurum-Kars´ın farkı yoktur. Aynı yörenin insanlarıyız. Fuar da Erzurum´un yöresel lezzetleri var. Cağ kebabımız gibi önemli yemeklerimiz var. Bu tatları tatmak için buradayız. Fuarımıza bütün İnegöllü vatandaşlarımızı davet ediyoruz? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26