www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ESENKÖY DİRENİYOR

ESENKÖY DİRENİYOR

İnegöl Esenköy Mahallesi’nde su kaynaklarını vermek istemeyen mahalle sakinleri eylemlerini devam ettiriyor. Kar yağışına rağmen eylemlerine devam eden Esenköy sakinleri, sonuna kadar direneceklerini söyledi.

Jandarma ekiplerinin hazır bulunduğu eylemde kısa süreli tartışmalar çıktı.

Konu ile alakalı Açıklama yapan Kasım Bayram; “Sayın Muhtarımız Bursa’ya Alinur Aktaş Bey ile görüşmeye gitti. Ve biz sabahtan toplanmıştık köy halkı olarak, bu görüşme zannediyorum ki, bir kandırmacaydı. Biz dağıldıktan sonra köye dünya kadar Jandarma gönderdiler. Tabii ki onlar gelmek zorunda, başka seçenekleri de yok işinden olmak var. Ama siyasiler bu işe bir çözüm üretmek zorundalar en sonunda. Biz bu suyu vermeyeceğiz, biz aç kalamayız. Zaten aç bıraktılar köylüyü, görmüyorlar mı bunu? Biz suyu paylaşmayan insanlar değiliz aslında paylaşanlar biziz, hiç kimseden de kıskanmıyoruz. Ama bunların derdi boruyu kaynağa takmak. Onu ne yapacaklarını bilmiyorum. Allah sorsun onlara. Ama su ihtiyacı olan tahliyeden de alır, her yerden de kabul eder. Ama su ihtiyaçları yok, Yenice’ye zaten bu suyun iki misli gidiyor. Şuan ki yetkililere soruyorum, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorum; “Bu suyu ne yapıyorsunuz?” veya “Bu suları ne yapacaksınız?” Yani sürekli her şeyi satmak doğal mı bu ülkede? Tamam insanlara saygıları yok onu görüyorum hayvanın günahı ne? Onlar da bu suyu içiyor” dedi.

Konu ile ilgili konuşan bir diğer köy halkından İbrahim Bayram şunları söyledi. “Tahliyelerden akan suları biz bunlara ispatlı olarak gösterdik. Ve bunun için operasyon düzenlediler. Yenice deposundan akan tahliye suyunu rögarlara bağladılar. Rögarlara akıyor şuan o tahliye suyu, neymiş su yetersiz gösterilsin diye. Bu suyu kullanabilirler bizim buna itirazımız yok. Biz bunu kanıtlayınca bir hizmet yapmış oldular, yoksa hizmette yapmıyorlar. Protestolar devam edecek, sonuna kadar direneceğiz. “#DirenEsenköy” Halkımızın arkasındayız, halkımızın yanındayız. Her zaman da direnmeye devam edeceğiz. Ayhan Salman’a buradan bir şey söylemek istiyorum. O da bu köyün insanı, köyün insanını seviyorsa arkasında durur karşısında durmaz. Bunları yapıyorsa da yazıklar olsun.” Dedi.

Konu ile ilgili konuşan Yüksel Göktaş; “Buradaki açıklanmayan bir şey var bunu anlamıyoruz. Neden kaynağına boru koymaya çalışıyorlar? Bunun başka hiç alternatifi yok mu? İçimizde bir şüphe de var acaba satmak için mi? Çünkü kaynağına boru koyarsa ruhsat verip satabilir. Bunların başka bir maksadı var, kaynağından suyu alıp kamulaştırıp bir fabrikaya satmak. Ticari amaçla bunu yapıyorlar kesinlikle Yenice’ye içme suyu olarak gitmiyor. Gelsin isteyen bunu izah etsin bir açıklaması var mı? Hiçbir şekilde bu suyu kaynağından almaya kimsenin gücü yetmez. Eğer gerçekten Yenice’nin içme suyuna ihtiyacı varsa ben kendi tarlamdan su vermeye razıyım. Biz dereden suyu içeriz. Ama kaynağına izin vermeyiz. Sayın Alinur Başkanıma sesleniyorum, yanlıştan dönsünler. Ayhan Salman’a sesleniyorum! Burada bir tane yeğenimiz var, kardeşimiz var, Adil Kansu! Gelsin açıklasınlar kime sattılar açıklasınlar ona göre konuşalım.” Dedi.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02