"Eşitliği savunacağız"

CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Orhan Sarıbal, partisinin İnegöl İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Sarıbal, gelir dağılımını bozanlara lâikliği, çağdaşlığı, demokrasiyi ve eşitliği daha çok savunarak yanıt vereceklerini söyledi.

Bursa CHP Milletvekili Aday Adayı Orhan Sarıbal, önceki gün CHP İlçe teşkilatını ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette kısa bir açılış konuşması yapan CHP İlçe Başkanı Engin Başar, Orhan Sarıbal`ın kendini tanıtmak için geldiğini ifade ederek, sözü Sarıbal`a bıraktı.

TARİHİNİN EN ÖNEMLİ DÖNEMECİNDEYİZ

Kendisi hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Bursa CHP Milletvekili Aday Adayı Orhan Sarıbal, “2015 seçimleri çok yakın. Ülkemiz kritik bir eşikte. Tarihinin en önemli dönemecindeyiz. Ya ülke olarak uçurumun dibini boylayacağız, ya da kararlı ve cesaretli bir şekilde uçurumun kenarından umudu yeniden inşa edeceğiz. Bu ülkenin güzel günlerini, çağdaş, laik, sosyal ve çoğulcu bir Cumhuriyet olarak yeniden kuracağız. Yoksulun, çiftçinin, işsizin, emeklinin, işçinin, gençlerin gözünde korkuyu değil, umudu görmek için çalışacağız. Hak kaybı değil, hakların daha da genişletilmesi için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Ülkemizi Ortadoğu bataklığına sürükleyen dış politikamızı, toprağı, suyu, merası, ormanı kısacası doğal varlıklarını, insanın, emekçinin, kadınların, gençlerin umutların tükendiği, korkunun teslim aldığı bir ülkeye, gerici, zalim bir padişahlığa değil umudun, kardeşliğin, barışın yeniden yeşerdiği bir toplumda yaşayabilmenin koşullarını oluşturacağız. Cumhuriyetin temel değerleri yerine görkemli gösterileri koyanlara, padişahlık sistemiyle bu ülkenin zenginini daha zengin yoksulunu daha da yoksullaştırarak toplum arasındaki gelir dağılımını bozanlara laikliği, çağdaşlığı, demokrasiyi, eşitliği daha çok savunarak yanıt vereceğiz. Kar, rant ve sömürüye karşı daha çok eşitlik diyeceğiz. Böylesi bir tarihsel süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili olarak mücadele etmeyi onurlu bir görev olarak kabul ediyorum” dedi.

 YOLSUZLUKLARLA ETKİN MÜCADELE ETMEK İÇİN ADAYIM

Neden aday olduğu ile ilgili konuşan Sarıbal, “Cumhuriyet’i kuran, insan odaklı, emekten ve özgürlükten yana siyaset üreten CHP’de politika yapmak için, işçinin, köylünün, memurun, esnafın, emeklinin, emekçinin ve yoksulun sesi olmak için, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluğu ortadan kaldırabilmek için, eşit, özgür, adil sömürüsüz, savaşsız bir dünya ve Türkiye’yi kurma yönünde çaba harcamak için, toplumsal servetin yaratılması ve paylaştırılmasında emekçiler lehine müdahale edilmesini sağlamak için, üretilenin hakça bölüşülmesini sağlamak için, özgürlüklerin en özeli ve vazgeçilmezi olan düşünce, din ve vicdan özgürlüğüne dokunulmaması için, kadınlarımızı evlere hapsetmeye, sürekli toplum dışına itmeye çalışan gerici siyasete karşı mücadele etmek için, Yüksek Öğretim Kurumu’nu (YÖK) kaldırmak; üniversitelere bilimsel, idari ve mali özerklik sağlayarak torba bütçe uygulamasıyla akademik araştırmayı ve öğretimde etkinliği teşvik etmek için, kamu yönetiminde yandaşlık ve keyfiliğe son vermek; yolsuzluklarla etkin mücadele etmek için adayım” ifadelerini kullandı.

 CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Orhan Sarıbal, CHP merkezinin kesinlikle ön seçime gitmesi gerektiğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07