EŞİTLİK KOMİSYONUNA 4 ÜYE

EŞİTLİK KOMİSYONUNA 4 ÜYE

Dün gerçekleştirilen Şubat ayı meclis toplantısı, sessizliği ile dikkat çekti. Özellikle SP grubunun maddeler hakkında eleştiride bulunmaması dikkatlerden kaçmazken, mecliste şoför esnafını yakından ilgilendiren servis araçları vizeleri hakkında önemli ka

İnegöl Belediyesi 2011 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş Başkanlığında dün Belediye Meclis Salonunda 30 meclis üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

15 gündem maddesinin karara bağlandığı toplantıda çıkan kararların 14’ü oy birliği ile 1’i ise Saadet Partili meclis üyelerinin çekimser kalması nedeni ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Gerçekleştirilen Şubat ayı meclisinin, alışılanın aksine sakin geçmesi ise gözlerden kaçmadı. Meclis toplantılarının alışılmış görüntüleri olan Saadet Partisinin eleştirileri bu meclis toplantısında yerini sessizliğe bırakırken, SP grup sözcüsü Salih Berber toplantı boyunca konuşmadı. Ayrıca, gerçekleştirilen meclis toplantısında Valilik tarafından yürütülen eşitlik komisyonuna da Belediye Meclisinin 4 üyesi seçilerek üye yapıldı.

Eşitlik Komisyonuna İnegöl’den 4 Üye

Belediye meclisinde alınan kararlardan biri, ilçemizde uzun yıllardır eğitim öğretim veren Ticaret Meslek Lisesi hakkında oldu. Okulun ikili eğitimden tekli eğitime geçmesi için 8 sınıfın ilave edilmesi gerektiği göz önüne alınarak, okulun yanında imar işleri müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler ve hazırlanan proje doğrultusunda gerekli alanın Milli Eğitim Müdürlüğüne devri oy birliği ile karara bağlandı. Gündem maddelerinin 8’incisi olan Su İşleri Müdürlüğüne araç alımı ise yine oy birliği ile kabul edilirken, Başkan Aktaş konuyla ilgili 2011 bütçesinde gerekli ödeneğin ayrıldığını belirtti. Su İşleri Müdürlüğüne damperli kamyon alımı, tüm meclis üyelerinin oyu ile kabul edildi. Gündem maddeleri arasında yer alan, Bursa Valiliği tarafından İç İşleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile başlatılan ve kadın erkek eşitliğini sağlamak için kolları sıvayan Eşitlik Komisyonu üye seçimi de gerçekleştirildi. Komisyona 3 üyenin seçileceği bildirilirken, 2’si gönüllü 2’si öngörülen olmak üzere komisyona toplam 4 üye seçildi. SP grubundan Ayhan Baygın ve bağımsız üye Ahmet Kara gönüllü üye olurken, AK Parti grubundan Ayşe Balcı ve Latif Balantekin’de öngörülerek komisyona seçildiler.

Servis Araçları Vize Tarihi Değişti

Mecliste görüşülen ve şoför esnafını yakından ilgilendiren bir diğer konu ise, servis araçlarının vize süreleri oldu. Konuyla alakalı bilgilendirme yapan Başkan Aktaş, “Emlak vergilerinde olduğu gibi, emlak taksitleri 1 Mart ile 31 Mayıs arasında alınıyor. Bundan sonra servis araçlarının ilk taksitlerinin ödenmesi konusunda 1 Ocak ile 28 Şubat arasını ödeme tarihi olarak belirledik. Ve bundan sonraki yıllarda bu tarihler göze alınarak ödemeler yapılacaktır” dedi. İlçede faaliyet gösteren 348 adet servis aracının her yıl Ocak ayı içerisinde vizelerinin yaptırılması konusunda servis araç sahiplerinin talebi ve ekonomik durumu gözetilerek vize tarihinin 28 Şubat’a kadar uzatılması ve bundan sonraki yıllarda 1 Ocak ile 28 Şubat arası olarak belirlenmesi konusu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54