www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Eski ve yeni muhtarlar bir araya geldi

Eski ve yeni muhtarlar bir araya geldi

2019 Mahalli İdari Genel seçimleri sonrasında İnegöl´de toplam 51 yeni muhtar göreve başlarken, 65 muhtar ise görevine devam etmişti. Eski muhtarlar ve yeni muhtarlar, İnegöl Muhtarlar Derneği´nin düzenlediği tanışma yemeğinde bir araya geldi.

Yerel seçimlerin ardından İnegöl´de toplam 51 yeni muhtar göreve başlarken, 65 muhtar ise görevine devam etmişti. İnegöl Muhtarlar Derneği´nin düzenlediği program ile görevine başlayan, görevini devam ettiren ve önceki dönem ki muhtarlar bir araya geldi.

Güzel Bir Toplantı Oldu
Buluşmada açıklamalarda bulunan İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, "Bildiğiniz gibi yerel seçimlerin ardından ilçemizde 51 muhtar göreve yeni başladı ve 65 muhtar da halkın teveccühü ile görevini sürdürme yetkisi verildi. Bizlerde bir tanışma toplantısı düzenleyerek, hem 51 eski muhtarımız hem yeni 51 muhtarımız hem de görevine devam eden 65 muhtarımız ile bir araya geldik. Muhtarlarımız birbirleri ile görüştü muhabbet etti ve açıkçası kaynaştılar. Güzel bir toplantı oldu. Ben bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtarların Yetkisi Arttı
Muhtarların günümüzde önemli bir konumda olduğunu ifade eden Kayman, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "Muhtarlarımız artık eskisi gibi değil. Görevleri ve yetkileri de arttı. Köylerin hizmet almasındaki en aktif makam artık muhtarlarımızdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´da bu konuda muhtarlara ciddi önem veriyor. Şimdiye kadar İnegöl´den bir çok muhtar kardeşimiz Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak Ankara´ya gitti. Bu muhtarlık makamının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor"

Olağan Genel Kurula Kadar Göreve Devam
Kayman, muhtarlık seçimlerinde kaybetmesine rağmen dernek başkanlığını sürdürmesi ile ilgili soruya cevap vererek, "Ben normalde İnegöl Muhtarlar Derneği başkanlığından istifa edecektim. Ama arkadaşlar bize gelip, olağan genel kurula kadar devam etmemizi istediler. Bizlerde tamam dedik. Haziran ayının sonlarına doğru olağan genel kurul olacak. Bizler de o zamana kadar inşallah göreve devam edeceğiz" dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71