www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Eski Başkandan Çifte Standarda Tepki

Eski Başkandan Çifte Standarda Tepki

Sebze ve Meyveciler Odası Eski Başkanı Hayrettin Uz, kısıtlamalarda marketlere tanınan imtiyazlardan pazarcıların rahatsız olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanında hafta sonu uygulanan kısıtlamalarla birlikte mahallelerde tezgâh açamayan pazarcılar, marketlere tanınan imkânın kendilerine de tanınmasını istedi.  

Hafta sonu Bursa’da uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarından en çok etkilenen kesimlerden biri de pazarcı esnafı oldu.

Kısıtlama nedeniyle Cumartesi günleri kurulan pazaryeri Cuma gününe, Pazar günleri kurulan Mesudiye pazarı da Çarşamba gününe alındı.

Ancak bu değişiklik pazarcı esnafını tatmin etmedi. Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan kısıtlamada açık olan zincir marketlerin pazarcı esnafını mağdur ettiğini savunan eski Oda Başkanı Hayrettin Uz, gazetemiz aracılığı ile yetkililere seslendi.

MARKETLERE İMTİYAZ TANINIYOR

Hafta sonu marketler gibi kendilerinin de pazarlarda tezgâh açmak istediklerini belirten İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Eski Başkanı Hayrettin Uz, “Evet tüm dünyada bir salgın var, çeşitli önlemlerle bu salgının önüne geçilmeye çalışılıyor. Buna saygılıyız. Ancak kısıtlama uygulamasındaki adaletsizlikten mağdur olan biziz ve bu durumdan şikayetçiyiz. Biz kısıtlama ile salgının önüne geçildiğine elbet inanıyoruz. Ama bu kısıtlamayı uygularken adaletsizlik yapılmasın. Kapatılacaksa tüm alışveriş yerleri kapatılsın açılacaksa da herkese aynı imkan sunulsun. Cumartesi kurulan pazarın Cuma’ya alınması ile bizim mağduriyetimiz önlenmiş olmuyor, keza Mesudiye pazarının da Çarşamba günü kurulması da öyle. Biz pazarların kendi gününde kurulmasını  istiyoruz, zira yapılan değişikliklerde gördük ki, vatandaşlar hafta sonları marketler açık olduğu için oraları tercih edebiliyor, bu da biz pazarcıların cirolarını ciddi manada etkiliyor. Ayrıca biz pazarcılar açık alanlarda günlük taze meyve ve sebzeler satarken, vatandaşları kapalı mekanlara, yani marketlere mecbur etmeninde aslında yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Yetkililerin alınan kararları bir kez daha gözden geçirmesini bekliyoruz. “dedi.

 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,49% -0,03
  • EURO

    34,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2435,72% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00