ESKİ KOMŞU DEHŞET SAÇTI

ESKİ KOMŞU DEHŞET SAÇTI

Eşinin eski komşusunun oğlu ile yasak ilişki yaşadığı ileri sürülen kişi, ‘Yuvam bu aile yüzünden yıkıldı’ diyerek karısının aşık olduğu gencin babası ile kızını kafalarına birer el ateş ederek öldürdü.

Edinilen bilgilere göre olay; Salı akamı saat 20.30 sıralarında Mesudiye Mahallesi Şifa Sokak numara 24 adresinde meydana geldi. Alaattin K. isimli şahıs, eski mahallesindeki komşusunun evini basıp, 7 çocuk babası Yakup Ç. ile kızı Semra Ç.yi öldürdü.

İddiaya göre; TIR sürücüsü Alaattin K, yurt dışına gittiği zamanlarda, 3 çocuğunun annesi Elif K’nın(31) komşuları Yakup Ç’nin oğlu Emrah Ç(26) ile aşk yaşadığını, şüphe üzerine kontrol ettiği cep telefonu mesajlarından anladı. Bunun üzerine eşinin kendisiyle kavga ettiği Elif K., evi terk edip Ankara’daki ailesinin yanına yerleşti ve boşanma davası açtı. Bu sürede sevgilisi Emrah Ç. ile de sürekli görüşüp, boşandıktan sonra evlenmek için de hazırlığı yapmaya başladı.

Evlenmelerine Karşı Çıkan Ablayı Bıçakladı

Geçen Eylül ayında, Emrah Ç’nin evli ablası Serap K.’nin evliliklerine karşı çıktığını öğrenen Elif K, telefonla konuştuğu Serap K ile görüşmek üzere İnegöl’e geldi. Evli ve 3 çocuk annesi Serap K’nin Kemalpaşa Mahallesi Camii Sokak Songül Apartmanı’ndaki evine giden Elif K, ikna edemediği Serap K’yi çantasından çıkardığı bıçakla göğsünden ve sırtından 2 bıçak darbesiyle yaraladı. Serap K, kaldırıldığı hastanede ameliyata alınırken, Ankara’ya kaçmak için otogara giden Elif K, ise otobüste polis tarafından yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ayrı yaşadığı eşinin, Serap K’ni bıçakladığını öğrenen Alaattin Kaya, İnegöl’de karşılaştığı Yakup Ç’yi, “Oğlun İnegöl’ü terk etsin. Sen de ayağını denk al” diyerek tehdit etti. Yakup Ç bu tehdit üzerine polise giderek şikâyette bulundu.

Adliyede Tartıştı

Elif K’nın, Serap K’i bıçakladığı davayla ilgili yargılamaya önceki gün İnegöl Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkemeye gelen Alaattin K, iddiaya göre Yakup Ç’den, hem kendisine açtığı tehdit, hem de yaralanan kızı için devam eden bıçaklanma davalarında şikâyetçi olmamasını söyledi. Taraflar arasında adliye koridorunda başlayıp mahkeme sonrası devam eden tartışmayı polis ayırdı.

Alkol Alıp Evi Bastı

Önceki akşam, mahkeme sonrası alkol aldığı belirtilen Alaattin K, daha sonra evindeki tabancasını alarak Yakup Ç’nin Mesudiye Mahallesi’ndeki evine gitti. Çaldığı kapının açılması üzerine Alaattin K, dehşet saçtı. Alaattin K, 12 yaşındaki Mine ve 11 yaşındaki Mikail Ç adlı çocuklarının gözleri önünde Yakup Ç ile kızı Semra Ç’yi kurşun yağmuruna tuttu. Yakup Ç, çocuklarının yanında kapı önünde kafasına isabet eden iki kurşunla, Semra Ç’de oturma odasında gözüne giren tek kurşunla yaşamlarını yitirdi. Çocuklar ise, baba ve ablalarının ölümüne tanık olduktan sonra korkudan evlerinin balkonuna kaçtı.

Silahı Toprağa Gömdü

Olayın ardından silah seslerini duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, cinayet sonrası korkudan balkona çıkan iki kardeşi üç katlı binanın ikinci katındaki evlerinin balkonundan polis aracının yardımı ile indirdi. Kaçan Alaattin K ise, olayın ardından evinde yakalandı. Suçunu kabul eden ve içersinde 9 kurşun bulunan tabancasını gömdüğü topraktan çıkartıp polise teslim etti.

Emniyet ekipleri olay mahallinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Bursa’dan gelen olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcı da saatlerce olay yerinde incelemelerde bulundu. Olay yeri incelemeleri gece yarısına kadar devam etti.

Yakınları Sinir Krizi Geçirdi

Olay sırasında evde bulunamayan Yakup Ç’nin eşi ve diğer kızları, eve geldiklerinde olayı duyunca şoka girdiler. Sinir krizleri geçiren aile fertleri, gelen ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldılar.

Evde Büyük Kim Varsa Vuracaktım

Zanlı Alaattin K, verdiği ifadesinde şunları söyledi: “Bu olay benim namus meselemdi. Karım Elif`ten, Yakup’un oğlu Emrah’a aşık olduğu için ayrıldık. Elif’i de vuracaktım. O yüzden Yakup Ç’den şikâyetlerini geri almalarını istedim. Kabul etmediler. Eve girince çocuklara zarar vermeyip tüm büyükleri öldürecektim. Evde iki kişi vardı. Onları öldürdüm. Başka büyük olsa onları da öldürecektim.”

Kimse Bu Şekilde Ölmeyi Hak Etmiyordu

K, dün adliyeye çıkarıldığı sırada ise basın mensuplarının pişman mısın? Neden cinayeti işledin sorularına ise; “Tabi ki pişmanım. Keşke olmasaydı. Hiç kimse bu şekilde ölmeyi hak etmiyordu” diye cevap verdi.

Cinayetle ilgili soruşturma sürerken, minibüsü ile servis taşımacılığı yapan Yakup Ç ile bir fabrikada işçi olarak çalışan Semra Ç’nin cenazelerinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07