www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"EŞKIYA MASA BAŞINDA"

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İnegöl hal esnafından devir parası olarak 25'er bin TL istediğini belirterek, Eskiden eşkıya dağdaydı, şimdi şehre inmiş masa başına oturmuş, her fırsatta esnafımızı,

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, beraberinde SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dün İnegöl Hali`ni ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

İNEGÖL BÜYÜRKEN HALİ KÜÇÜLTTÜLER

Gerçekleştirilen ziyaret esnasında bir konuşma yapan Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, Saadet Partisi Milletvekilleri olarak hal esnafımızı ziyarete geldik. Her yerde karşılaştığımız sorunlarla burada da karşılaştık. En önce olarak halimizin kısmı bölgelerinde kar yağışı döneminden çatı çökmüş durumda ve maalesef bugüne kadar hep ertelenmiş, iç el atılmamış. Bunun yapılması noktasında bu sorunu dile getirirken diğer taraftan Saadet Partisi olarak bu hal yapılırken halin yetersiz olduğunu dile getirmiştik. Gerek dükkânların büyüklükleri gerekse dükkân sayısı olarak yetersiz olarak yapıldı. Bir önceki hal binası 32 dükkândan oluşuyordu fakat buraya 24 dükkân yaptılar. Büyüyen İnegöl'de hal küçültüldü. Diğer taraftan dükkânlar da buradaki hal esnafının çalışmasına müsait olarak yapılmadı. Küçük olarak yapıldı ve buradaki hal esnafımız 1 dükkân yetmeyeceğinden dolayı işini yürütebilmek için 2-3 dükkân almak zorunda kaldı” dedi.

ARTIK EŞKIYA MASA BAŞINDA

Büyük bir sorunla karşı karşıya kalındığını belirten Özdemir, Şuanda hal esnafımızdan dükkân sayılarının 32'ye çıkarılması isteniyor. İnegöl Büyükşehir'e bağlandıktan sonra buradaki halin kapanması gündeme geldi. Bu yapılırken, bu hal devam etsin diye değil kapansın diye yapılıyor. Çünkü küçük olarak yapıldı. İnegöl Büyükşehir'e bağlanır bağlanmaz buradaki halin kapanması gündeme geldi. Yetkililer gelip buradaki dükkân sahiplerine; ‘Sayıyı 32'ye çıkartın bu hal kapanmasın' derken, diğer taraftan buradaki hal esnafımızın üzerinde yeni bir sömürü hortumu kurmaya çalışıyorlar. Zaten bu dükkânlar yapıldığında hal esnafımıza ciddi paralar ödetildi. Yine burada çalışan esnafımız yandaki dükkânları 2-3 dükkâna çıkarmak zorunda kalırken, belli bedeller ödedi. Şimdi dükkân sayısını artırabilmek için kendi içlerinde kendi çocuklarına usulen buradaki dükkânları devrederek sayıyı artırma yolunu seçecekler. Bu doğal bir yoldur. Buranın kurtulabilmesi için yapılan bir yoldur. Ama maalesef şimdi Büyükşehir bunlardan 25 bin TL devir parası istemektedir. Bu normal bir satış değildir. Burası yolunacak bir kaz değildir. Eskiden eşkıya dağdaydı, şimdi şehre inmiş masa başına oturmuş, her fırsatta esnafımızı, halkımızı yolmak, onların sırtından paralar almak için çalışıyor. Bu paraları alacaksın da ne yapacaksın? Osmanlı, yönettiği ülkelerde gâvurdan aldığı vergiyi gâvura harcamış, ona yol, köprü, hastane yapmış. Senin buradan aldığın parayı buraya harcamadığın ortada, bir çatıyı bile tamir etmiyorsun. Gidip bu insanların paralarıyla Büyükşehir Belediye sarayı yapacaksın. Diğer taraftan her ay 1-2 sanatçı getiriyorsun, Bursa'nın merkezinde gülüş cümbüş. Esnaf zar zor para kazanarak, hayatını sürdürebilmek için gayret ediyor. Sen şimdi dükkân başına 25 bin TL alıp orada gülüş cümbüş bu paraları harcayacaksın, dünya kadar kredi çekmişsin, bunların faizlerini ödeyeceksin. Bu böyle sürdürülemez. Saadet Partisi olarak ilk işimiz İnegöl'ün tekrar il olması defterini açacağız. Bu olmazsa olmazdır. Büyükşehir'den İnegöl yönetilemez, yönetilemediğini de burada görüyoruz. Perşembe Pazarı'nda gördük, Konukoğlu Camii'nin yanında gördük, kanalizasyonlar tıkandığında, sular tıkandığında gördük ve yine görmeye devam ediyoruz. Acilen hal esnafımızın bu sorununun çözülmesi lazım. Eğer ki bunu çözmezlerse 7 Haziran'dan sonra ilk iş olarak bunu meclise taşıyacağız. Eşkıyalık yok. İnsanların üzerinden bu paraları alıp da orada eğlenceler yapacağına buradaki esnafı destekle, daha çok destek ol. Bu esnaf devamlı sana vergi ödüyor, bu paralar sana yetmiyor mu? Bu paraları buraya hizmet için harcamadığın gibi daha şimdi 25'er bin TL para alacaksın. Bu kanunsuz bir uygulamadır. Hukuki açıdan da gereken girişimleri yapacağız, meclise taşıyacağız. AK Parti'nin dışındaki bu sıvalar dökülmeye başlayacak” dedi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19