www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ESNAF İMZA VERMİYOR

ESNAF İMZA VERMİYOR

2 yıl önce yanarak büyük bir çoğunluğu kullanılamaz hale gelen tarihi beylik hanında restorasyon çalışmaları sürerken, han çevresinde halen hizmet vermekte olan esnaf ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasındaki imza sıkıntısı sürüyor.

 

2013 yılında henüz çıkış sebebi açıklanmayan yangınla tarihi beylik hanının büyük bir kısmı yanmış ve bir çok esnaf mağdur olmuştu.

1yıl içerisinde yeniden aslına uygun şekilde yapılacağı sözü verilen beylik hanında çalışmalara geçtiğimiz ay başladı.

Ağır aksak şekilde ilerleyen restorasyon çalışmaları han etrafında halen kullanılmakta olan esnaflar nedeniyle durma noktasına geldi.

Esnaflar bugüne kadar kendilerine herhangi bir boşaltma talebi ile gelinmediğini ve kendilerine bir süre verilmediğini belirtirken, belediye yetkililerinin esnaftan boşaltmak için imza almaya çalıştığı öğrenildi.

Belediyenin imza talebine bir kısım esnafın olumlu karşılık verdiği kaydedilirken, çoğunluğunun mağdur olacağız endişesi ile imzaya yanaşmadığı ifade edildi.

İmzaya yanaşmayan esnafın, yaklaşan kış ayında geçim sıkıntısına düşmemek için, belediye tarafından kendilerine geçici olarak yer tahsis etmesini istediği, aksi takdirde işyerlerini boşaltmak istemediği öğrenildi.

Belediyenin imzaya yanaşmayan esnafla ilgili nasıl bir karar alacağı ise merakla bekleniyor.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29