ESNAF ODALARINDAN AŞURE İKRAMI

ESNAF ODALARINDAN AŞURE İKRAMI

Üç esnaf odası, geçtiğimiz günlerde vefat eden İnegöl Belediyesi Zabıta Amiri Lütfü Dalga için pazaryeribde aşure ikramında bulundu.

İnegöl Belediyesi Zabıta Amiri Lütfü Dalga, yakalandığı rahatsızlık sonrası Cuma günü yaşamını yitirmişti. Pazarcı esnafı vefa örneği göstererek bugün Cumartesi pazarında 32 yıldır İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´nde görev yapan Lütfü Dalga için aşure ikramında bulundu

İnegöl Meyveciler ve Sebzeciler Odası, İnegöl Bakkallar Odası ve İnegöl Terziler Odası, İnegöl´de hemen herkesin gönlünü kazanmış olan Zabıta Amiri Lütfü Dalga için vatandaşlara ve pazarcı esnafına aşure dağıttı. Lütfü Dalga´nın oğulları Mustafa Fatih Dalga, Oğuzhan Dalga ve Alperen Dalga´nın da hazır bulunduğu aşure ikramına Zabıta Müdürlüğü Personeli de destek verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da aşure dağıtımına katıldı.

?YILLARDIR PAZARLARDA BİRLİKTEYDİK?

Aşure ikramına ilişkin konuşan Meyveciler ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, ?Dün çok sevdiğimiz, mesai arkadaşımız diyebileceğimiz bir insanı kaybettik. Uzun yıllardır pazarlarda çalıştığımız İnegöl Belediyesi Zabıta Amiri Lütfü Dalga hayatını kaybetti. Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, Muharrem Ayında olduğumuz için Lütfü Dalga arkadaşımız hayrına aşure dağıtmak istedik vatandaşlarımıza ve pazarcı esnafımıza. Ben Belediye Başkan Yardımcımız Alper Taban´a ve diğer oda başkanlarımız ile pazarcı esnafımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum? dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise konuşmasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başladı. Taban, ?Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Buradaki tüm arkadaşlarımızın ve ilçe halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum? dedi.

29 Ekim´in coşkusuyla birlikte bugün aynı zamanda bir hüznü de yaşadıklarını ifade eden Alper Taban, ?Dün itibariyle çok değerli çalışma arkadaşımız, 30 yılını İnegöl Belediyesine vermiş Zabıta Amirimiz Lütfü Dalga´yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sağ olsunlar bugün esnaf oda başkanlarımız bir araya gelerek Muharrem Ayı içerisinde olduğumuz için bunu da işin içine katarak kaybetmiş olduğumuz personelin ruhuna hediye ederek onu da yad etmek için aşure ikramında bulundular. Ben bu hassas davranışları için kendilerine teşekkür ediyorum. Lütfü Dalga arkadaşımız 30 yıllık meslek hayatında o kadar güzel işler yapmış ki sürekli iç içe olduğu esnaf arkadaşlarımızın sevgisine mazhar olmuş. Ağabeyimizi buradan rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00