Esnaf Temizlik Yapmaya Korkuyor

Esnaf Temizlik Yapmaya Korkuyor

Esnafa uygulanan elektrik ve su tarifesindeki yükseklikten yakınan İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, esnafın dükkanında temizlik yapmaya korkar hale geldiğini savundu.

İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, esnaf ve sanatkârlara yönelik uygulanmakta olan yüksek ticarethane tarifelerine yönelik açıklamalarda bulundu.

SU BEDELLERİ ELEKTRİĞİ GERİDE BIRAKTI

Esnaf ve sanatkârlara uygulanan yüksek ticarethane tarifesinin indirilmesi gerektiğini belirten İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, ?Son dönemde suya yapılan zamla birlikte şuan en yüksek elektrik ve su bedelini esnaf ve sanatkârlarımız ödemektedir. Doğalgaz fiyatları yüzde 10 düşmesine rağmen elektrik fiyatlarında hiçbir düşüş olmadı. Eskiden her zaman elektrik fiyatlarının altında kalan su fiyatları son dönemde elektrik fiyatlarını geçti. 5-10 yıl öncesine kadar su fiyatları elektrik faturasının 4´de 1´ine denk gelirken günümüzde su faturalarının elektrik fiyatlarını geçmesi düşündürücüdür.  Esnafın maliyetlerinin sürekli artması küçük esnafı zor durumda bırakmakta. Oysa esnaf ve sanatkârın sermayesinin ne kadar kısıtlı olduğu ortada... Diğer kesimlere uygulanan indirimli fiyatlar esnafımıza da mutlaka uygulanmalı. Çünkü anayasanın eşitlik ilkesine ve esnaf ve sanatkârın korunmasına ilişkin 173´üncü maddesine göre esnafa diğerlerinden farklı tarife uygulanması hukuka aykırı bir durumdur. Esnaf dükkânında temizlik yapmaya korkar oldu. Esnafa uygulanan tarife de yüksek fiyattan olduğu için elektrikten daha fazla maliyet getirmeye başladı. Devlet birçok konuda esnafa teşvik verirken özellikle elektrik ve suda Belediye esnafa artı getirmeye başladı. Bakanlık en son hafta tatili ruhsatlarını iptal etti, gereksiz dedi? ifadelerini kullandı. 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07