www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Esnaf ikiye bölündü

Esnaf ikiye bölündü

Pazartesi günleri Mahmudiye Mahallesi’nde kurulan semt pazarı, pazarcı esnafı ile mobilyacı esnafını karşı karşıya getirdi.

Uzun yıllardır Mahmudiye Mahallesi Sanayi Caddesi civarında kurulan Pazartesi Pazarı, yaşanan trafik sorunun çözüme kavuşmaması nedeniyle sorun olmaya devam ediyor.

Pazar civarında bulunan mobilyacı esnaflarının parklanma ve mal yüklemesine engel olan Pazar trafiği, esnaflardan gelen “pazarın günü değişsin sorun kökten” çözülsün teklifi belediye başkanı Alper Taban tarafından sosyal medya da tartışmaya açıldı.

Başkan Taban, “Yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı pazartesi pazarının "pazar" günü kurulması konusunda görüş ve kanaatlerinizi bekliyoruz.  "Evet alınsın ya da hayır alınmasın" yazarak katkı koyabilirsiniz.Pazartesi akşamına kadar yorumlarınızı bekliyorum.”diyerek vatandaşların pazartesi pazarı ile ilgili görüşlerini bildirmelerini istedi..

2 bin civarında vatandaşın yorum yaptığı paylaşımlarda pazarcı esnafı pazartesi pazarının gününün kesinlikle değiştirilmemesi gerektiğini, değiştiği taktirde kazançlarının düşeceğini belirtirken, mobilyacı esnafı ise Pazartesi pazarının Pazar günü kurulan Mesudiye Pazarı ile değiştirilmesinin, yaşanan trafik sorunu ve karmaşayı kökten çözeceğini görüşünü savundu. Vatandaşların büyük kısmı da pazartesi pazarının gününün değişmesinin alışveriş için daha uygun olacağı görüşünde…

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01