ESNAF VE SANATKAR MÜTEŞEBBİS RUHA SAHİP

ESNAF VE SANATKAR MÜTEŞEBBİS RUHA SAHİP

Kongresini yapan ESKK’nın yeni yönetimini ziyaret eden İTSO Başkanı Metin Anıl, esnaf ve sanatkârların içlerinde müteşebbis bir ruh taşıdığını ifade ederek; “Fırsat buldukları anda işlerini geliştirerek istihdamı artırır, ekonomiye kazanç sa

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) Başkanı Metin Anıl, Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte geçtiğimiz hafta yapılan seçimde iş başına gelen İnegöl Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin (ESKK) yeni yönetimini ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette ilçe ekonomisi değerlendirildi.

HEPİMİZ ESNAFIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Ziyarette konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’de girişimciliğin özünde esnaf ve sanatkârların bulunduğunu söyledi. Metin Anıl, İTSO üyelerinin önemli bir bölümünün esnaflıktan geldiğini, kendisinin de işe esnaf olarak başladığını ve Meclis Başkanlarının da halen çarşı esnafından olduğunu belirterek; “Bir adım daha gideyim. Bugün ülkemizdeki devasa büyük üreticiler işe esnaf veya küçük işletmeler olarak başlamıştır. Esnaf ve sanatkârlarımız içlerinde müteşebbis bir ruh taşırlar. Fırsat buldukları anda işlerini geliştirerek istihdamı artırır, ekonomiye kazanç sağlarlar” dedi.

İnegöl’de mobilya sektörünün küçük atölyelerde doğduğunu, bugün dünyanın çoğu ülkesine ihracat yapan mobilyacıların da, başka sektörlerdeki büyük üreticilerinde İnegöl’ün çarşısında veya küçük sanayi bölgelerinde işe başladığını vurgulayan İTSO Başkanı Anıl, “Esnaf ve sanatkârlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

ESKK ÖNEMLİ ROLE SAHİPTİR

Metin Anıl, İnegöl ESKK’nin ilçedeki sanayileşme sürecine esnaf ve sanatkârlara sağladığı krediler ile çok önemli katkılar yaptığının da altını çizerek; “Kooperatifin 48 yıl süreyle Başkanlığını yapan değerli Hasan Öke ağabeyimizin İnegöl’ün sanayileşmesine yaptığı katkıyı hiçbir zaman unutmayacağız. Kendisi aday olmadığı için bu seçimde yeni bir yönetim iş başına geldi. Sizlerin de en az efsane hizmetleri olan Hasan Öke kadar büyük ve değerli hizmetler yapacağınızdan kuşku duymuyoruz” açıklamalarında bulundu.

BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK

Kooperatifin geçen hafta sonunda yapılan genel kurulunda 2 listenin yarıştığını hatırlatan İTSO Başkanı Metin Anıl, seçimin demokrasinin özünde olduğunu belirterek, “Diğer listede de çok değerli arkadaşlarımız vardı. Bize göre yapılan seçimde kaybeden yoktur. Kazanan ise İnegöl esnaf ve sanatkârları olmuştur. Seçim yarışı geride kaldı. Bundan sonrası için herkesin el birliğiyle İnegöl’e hizmet için çalışmaya devam edeceğinden şüphe duymuyoruz. Seçim sonucu İnegöl’e hayırlı olsun” diye konuştu.

HASAN ÖKE’NİN YANINDA YETİŞTİK

İnegöl ESKK’nin yeni Başkanı Orhan Tanhan’da İTSO heyetinin yaptığı ziyaretin çok önemli olduğunu söyledi. Tanhan, “Üyelerimiz verdiği destek ile omuzlarımıza önemli bir sorumluluk yüklediler. Sayın Hasan Öke ile birlikte uzun yıllar çalıştığımız için ciddi bir tecrübe kazandık. Yeni dönemde de yine kendisinin tecrübelerinden istifade edeceğiz. Kooperatifimizin üyelerimize en güzel hizmeti vermesi için özveriyle çalışacağız. İnegöl ESKK bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İnegöl ekonomisini büyütmeye devam edecek. Bu konuda İTSO’dan da destek alacağımızdan şüphe duymuyoruz” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07