ESNAFA FAİZSİZ KREDİ

ESNAFA FAİZSİZ KREDİ

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, KOBİ´lere verilecek 50 bin TL´lik faizsiz kredi başvurularının 19 Aralık Pazartesi gününden itibaren bankalardan yapılacağını açıkladı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı´nın ardından KOBİ´lere yönelik 50 bin TL faizsiz kredilendirme ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, kredinin nasıl alınacağı ve hangi belgelerin hazırlanması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

DESTEKTEN FAYDALANABİLMEK İÇİN KAYIT ŞART

Konu ile ilgili makamında açıklamalarda bulunan Özcan Ayhan, ?Bilindiği üzere Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısının ardından KOBİ´lere ilk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin TL kadar faizsiz kredi verileceği açıklanmıştır. Söz konusu krediden faydalanmak isteyen KOBİ olan esnaflarımızın KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı olanların ise bilgilerini güncellemesi gerekmektedir. KOSGEB veri tabanına kayıt olabilmek için üyelerimizin muhasebecilerinden destek almalarını önemle hatırlatırız.KOSGEB´e kayıt için gerekli belgeler ise; KOBİ Bilgi Dokümanı (imza ve kaşeli), KOBİ Beyannamesi (imza ve kaşeli), vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi ve esnaf sicil gazetesi fotokopisi gerekmektedir."

 

İLK YIL ÖDEME YAPILMAYACAK

?Oda olarak Garanti Bankası ile yaptığımız görüşmelerde ise, esnaflarımızın KOBİ destek Kredisi başvurusu esnasında istediği belgeler; 2014-2015 yılsonu ve 2016 yılı 3. dönem mali verileri, odamızdan mesleki faaliyet belgesi, 1 veya 2 kefil, dükkân, ev veya arsa ipotekliği verilecekse kefil istenmeyecektir. Kredi toplamı 50 bin TL olmakta. Kredi geri ödemesi 3 yıl olacak. İlk yıl ödeme yapılmayacak. 2 yıl ise toplam 8 eşit taksitte geri ödemesi yapılacaktır. Kredilendirme esnasında dosya veya başka giderler olmayacaktır. Kredi başvuruları 19 Aralık Pazartesi gününden itibaren bankalardan yapılacaktır. Esnaflarımızın bu süre içerisinde istenen belgeleri hazırlamalarını önemle hatırlatırım.?

HÜKÜMETE TEŞEKKÜR

?Mevsim şartları göz önünde bulundurulduğunda, hükümetimizin küçük esnafı korumak ve desteklemek adına verdikleri faizsiz kredi için başta Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, tüm Milletvekillerimize esnaflarımız adına teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22