www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ESNAFA FUAR DARBESİ

ESNAFA FUAR DARBESİ

12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF), tekstil üzerine kurulan Cuma Pazarı´nı vurdu. Fuar nedeniyle pazarın farklı bir alanda kurulacak olmasına esnaf tepkili.

 

İnegöl Belediyesi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde düzenlenen İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF), Cuma pazarında sergi açan esnafı yerinden etti. 12 Eylül Cumartesi günü açılacak olan fuar, Mer-Pa´nın yıkılmasının ardından fuar alanında sergi açmaya başlayan giyim pazarı Cum-Pa´nın bir haftalığına farklı bir yerde kurulmasına neden olacak.

ESNAFTAN ?ERKEN TOPLARIZ? TEKLİFİ

Pazar yeri yıkıldıktan sonra fuar alanında tezgah açıp müşterisini yeniden toplamaya çalışan esnaflar, 1 haftalık bu yer değişimine sıcak bakmıyor. Ancak Belediye´nin Cum-Pa´nın yerini değiştirmekte kararlı olduğu öğrenilirken, esnaf yetkililere seslenip ?bizi yerimizden etmeyin? mesajı gönderdi. Tekstil üzerine kurulan ve ilçe halkının da büyük rağbet gösterdiği Cuma Pazarına okul sezonu ve bayram öncesi esnafın tek kurtuluş yolu olarak baktığını belirten Cum-Pa esnafı, çözüm önerisi olarak da geçen yıl uygulanan sistemi sundu. Pazarı erken toplayıp fuarda yer alacak firmalara zaman tanıyacaklarını ifade ettiler.

MAĞDUR DURUMDAYIZ

Yaşadıkları sıkıntılarla ilgili açıklama yapan pazarcı esnafı İbrahim Tavuz, ekonomik olarak zorlanan esnafın iş yapacağı döneme girildiğini hatırlattı. Tavuz, ?Şimdi tam okul sezonu, bayram sezonu. Bu dönem iş yapacağımız zaman. Zaten işler durgun. Bir de pazarın yerinin değiştirilmesi sıkıntı yaşatıyor. Her yıl aynı sıkıntı. Geçen sene erken toplayın dediler topladık, fuarı açtılar. Bu yıl neden aynı şekilde olmuyor, yetişmiyor. Dışarıdan esnaf gelecekmiş, bana ne dışarıdan elen esnaftan. Her yıl aynı sorun yaşanmaz. Bir standarda oturtmak lazım. Geçen sene aynı şey oldu, biz bu yıl da aynı çözümü sunuyoruz. Bir saat erken kapatalım sorun değil. Pazar çökmüş milletin sıkıntısı zaten büyük. Ödemesi olan var. Herkes okul sezonunu bayram sezonunu bekliyor. Biz hakkımızı aramak için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Seçim öncesi de böyle şeylerle gündem oluşturmak istemiyoruz. Ama mağdur durumdayız? dedi.

Bir başka esnaf Halil Hacılar da Belediyenin yer değiştirme kararından rahatsız olduklarını ifade ederek yine geçen yılki gibi tezgahları erken toplayıp fuar açılışına stantların yetiştirilmesi önerisini sundu. Hacılar, ekonomik anlamda darda olan esnafın iş yapacağı bu dönemde yer değişikliğinin işleri büyük ölçüde etkileyeceğini belirterek, ?Bu hafta buradan alışveriş yapan müşterimiz haftaya bizi farklı bir alanda nereden bulacak. Daha sonraki hafta tekrar eski yerimize döneceğiz. Tezgahları taşıyalım da bu insanları oradan oraya çekmek kolay mı?? dedi.

YERİ DEĞİŞECEĞİNE, HİÇ AÇMAMAK DAHA MANTIKLI

Samet Temel isimli esnafta sıkıntılarının büyük olduğuna vurgu yaparak, ?Sıkıntımız büyük. Aynı şey geçen yıl da başımıza geldi. Geçen yıl tezgahları bir saat erken toplamıştık, fuar hazırlığı için zaman kalmıştı. Ama bu yıl pazarı bir haftalığına başka bir yere taşıma durumu söz konusu. Pazarın başka bir yere kurulmasındansa hiç açmamak daha mantıklı. Müşteriyi buraya alıştırana kadar zaten zorlandık. Şimdi bir haftalığına yine yerin değiştirilmesi demek yine müşteri kaybı. Açalım pazarımızı, bir saat erken toplayalım sonra kursunlar stantlarını. Stantların kurulması da fazla vakit almıyor. Bu yıl da yine aynı uygulama yapılsın istiyoruz. Başka bir yere geçmek istemiyoruz? ifadelerinde bulundu.

YERLERİN KARIŞMASI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Fuat Güleç isimli esnafta zaten işlerde bir durgunluk olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: ?Şimdi de tam okul sezonu ve bayram öncesi Cuma pazarının yerinin bir haftalığına değiştirilmek istenmesi, yerlerin tekrar karışık bir vaziyet alması bizi olumsuz etkiliyor. Biz bunların olmasını istemiyoruz. Biz gerekirse pazarı 1-2 saat erken toplayıp fuarın sonra kurulmasını istiyoruz. Yerimizin değişmesini istemeyiz.?

Esnafın bu taleplerinin ardından İnegöl Belediyesi´nin tavrının ne olacağı merakla bekleniyor.



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00