ESNAFA BÜYÜKŞEHİR GÜVENCESİ

ESNAFA BÜYÜKŞEHİR GÜVENCESİ

Pazar sabahı çıkan yangın sonucu tamamen yok olan tarihi Beylik Hanında incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi hanın en kısa sürede yeniden yapılarak, İnegöl’e kazandırılacağını müjdeledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün İnegöl’e gelerek Pazar günü çıkan yangınla küle dönen tarihi Beylik Hanı’nın bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi ekiplerinin de hazır bulunduğu incelemede, Recep Altepe yangın mağduru esnaflarla da görüştü. Başkan Altepe çarşı esnafına geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

EN BÜYÜK ŞANSIMIZ YANGININ DİĞER BİNALARA SIÇRAMAMASI

Beylik Hanının etrafını gezerek yangından kurtulan işyerlerini de inceleyen Başkan Altepe’ye İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli eşlik etti. İncelemeler sonrası bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İnegöl’e ve çarşı esnafımıza geçmiş olsun diyoruz. Gerçekten büyük bir tehlike atlatılmış. İnegöl’de çarşımızın tam kalbinde yaklaşık 2 asırlık Beylik Hanı tamamen küle dönmüş vaziyette. Burada en büyük şansımız yangının çevre binalara sıçramaması” dedi.

 

HAN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ İLE YAPILACAK

Beylik Hanı’nın şuanda tamamen ortadan kalkmış vaziyette olduğunu hatırlatan Altepe, “Kendi duvarları da belki ilk defa ortaya çıkmış oldu. Şimdiden sonra özellikle bizden beklenen ve şuanda arkadaşlarımızın talebi doğrultusunda geldik. Hedefimiz Beylik Hanının bir an önce ayağa kaldırılması. Burada İnegöl çarşısının tam kalbinde olan kentimizin en önemli ziynetlerinden biri burası. Çarşımıza da renk ve değer katacak bir hanımız. Bu han artık inşallah Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile tekrar inşaa edilecek. Kısa zamanda tamamlamakta en büyük hedefimiz. Bu konuda İnegöl Belediye Başkanlığımız, Başkanımız, İmar Müdürümüz, Başkan yardımcılarımız çalışmaları başlatmış. Röleve projeleri yapılmış, önümüzdeki günlerde kurula girecek. Burada yapılacak olan rekonsüksiyon projeleri de hızlı bir şekilde tamamlanıp inşallah burası özel mülkiyette olduğu için ve kentimizin önemli tarihi miraslarından olduğu için biz de bunu direk ihale edip inşaatı gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu.

Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak proje tamamlandığında hemen ihale edip kısa zamanda resüstasyona başlamak ve hanın tekrar faaliyetine devam etmesini sağlamanın en büyük hedefleri olduğunu da kaydedere şöyle konuştu: “Bu konuda İnegöl Belediyemiz ile koordineli olarak çalışacağız. Beylik Hanının tekrar eski özgün haliyle ilk günki güzelliğiyle İnegöl’e değer katacak şekilde yükselmesi için çalışacağız. Söyleyecek çok fazla söz yok, yapacak iş var. İnşallah en kısa zamanda çalışmayı başlatırız.”

 

İNEGÖL BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Basın mensuplarının sorusu üzerine han inşaatının yapımını Büyükşehir Belediyesi olarak karşılayacaklarını vurgulayan Altepe, “Buranın bir projesi var. Ancak burası tescilli bir yapı, çarşının ortasında önemli bir yapı. Kurulun burayla ilgili kararları ve ellerinde projeleri var. O kararlara uyarak burayı biz tekrar yapmış olacağı. Bunu Büyükşehir Belediyesi kendi yapıp kendi ihale etmiş olacak. Çarşı önemli. İnegöl tarihi bir şehir. İnegöl merkezi de bizim için önemli”

 

GEÇİŞ SÜRECİ KOLAY OLMAYACAK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine teşekkür ederek; “AK Parti İlçe Başkanımız Bülent Temelli ile yaptığımız girişim neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız burada hemen sıcağı sıcağına olaydan 2 gün sonra inceleme yaptı. Başkanımız çarşının kalbi olan bu yerin tekrar ayağa kalkmasıyla ilgili konudan bahsetti. Ama içeride mağdur olan esnaf arkadaşlarımız var. Bunların hayatiyetlerini devam ettirmeleri gerekiyor. Bununla ilgili konu ayrı. İnşallah biz burayı biran evvel ayağa kaldırıp, eski esnaflar burada yer alacağı gibi yeni esnaflar da olacaktır. Bu proje bir bütün olarak düşünülerek hareket edilecek. Büyükşehir Belediyemizin gücü kullanılarak burada hareket edilecek. Başkanımız bu konuda çok tecrübeli. Türkiye’ye örnek olmuş çalışmaları var. İnşallah şer gibi gözüken konuyu hayra çevirmek için çalışacağız. Ama bu geçiş süreci kolay olmayacak” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07