www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ESNAFA KİMLİK BİLDİRİM ZORUNLULUĞU

ESNAFA KİMLİK BİLDİRİM ZORUNLULUĞU

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, odalarına kayıtlı olan firmalara en kısa sürede bağlı oldukları polis merkezine kimlik bildirimi yapmaları konusunda uyarıda bulundu. Başkan Ayhan, kimlik bildirimi yapmayan firmaların ilk olarak para cezasına çarpt

Kimlik bildirimi ile ilgili Mobilyacı esnafına uyarıda bulunan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Ayhan, yaptığı açıklamada; “Odamıza kayıtlı olan firmaların 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu 6.maddesi (b)bendine göre tüm iş yeri sahipleri ve sorumluları iş yerleri ile ilgili olarak kimlik bildiriminde bulunmakla yükümlüdürler. Buna göre yine 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununun 2. ve 4. maddeleri işverenlerin geçici veya sürekli çalışan personellerinin kimlik bilgilerini bağlı oldukları Polis Merkezi Amirliklerine bildirmek zorundadırlar” dedi.

Kimlik Bildiriminde İzlenecek Yol

İlgili Kanun çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen esnafların öncelikle para cezaları ile karşı karşıya kalacaklarını kaydeden Özcan Ayhan; “Para cezası yemesine rağmen yine ilgili kanun maddelerine muhalefet eden esnaflarımızın İşletme Ruhsatlarının iptal edilmesi söz konusudur. Esnaflarımızın mağdur olmamaları için kendilerinin veya muhasebecilerinin izleyeceği yol haritası bulunmaktadır. Öncelikle www.bursa.pol.tr/kimlik adresine girerek Online Kimlik Bildirme Linkine tıklayarak sayfa üzerinde bulunan Online Kimlik Bildirme Kayıt formunu doldurup bir nüshasını Sanayi Polis Merkezine götürmeleri gerekmektedir.

İlgili evrakların tesliminden sonra kullanıcı adı ve şifresi aktif hale gelecektir. İş yeri sahibi sistem üzerinden önce işveren bilgilerini güncelleyecektir. Daha sonra ise çalışanlarını yeni kayıt linkinden ayrı ayrı kayıt etmeleri gerekmektedir. Üyelerimizin konu ile ilgili mağdur olmamalarını arzu ediyoruz, bu anlamda gerek odamızdan gerekse Sanayi Polis Merkezinden daha detaylı bilgi almalarını önemle hatırlatmak istiyorum” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19