Esnafın canı sıkkın!

Esnafın canı sıkkın!

Ekonomik sıkıntılar yaşayan ilçe esnafı, bir yandan işletme giderlerini karşılamaya çalışırken, diğer yandan devletin çeşitli kurumlarından yediği cezalar nedeniyle sıkıntı içerisinde.

Zor şartlar altında işletme giderlerini çıkarmaya çalışan esnaflar kira, stopaj, vergi, Bağ-Kur, SGK ve personel maaşlarını ödemekte büyük güçlükler yaşarken, işletmelerindeki bazı eksikler nedeniyle hiçbir ikaz ve uyarıya maruz kalmadan devletin uyguladığı cezai müeyyideler nedeniyle patlama noktasına gelmiş durumda.

İnegöl´ün en eski köftecilerinden olan Enver Köfte´nin sahibi Enver Organ´da canı yanan esnaflardan biri. Avarlar kavşağındaki nezih işletmesinde İnegöl halkına ve şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlara hizmet veren Enver Organ, devlet kurumlarından gelen denetçilerin hiçbir ikaz ve uyarı yapmadan kestikleri yüksek miktardaki cezaların kabul edilemez olduğunu belirtti.

50 yıldır esnaflık yaptığını belirten Enver Organ, ?Ben devletime seven vergisini ödeyen bir esnafım. Ayrıca yıllarca Bağ-Kur ödeyerek emekliği hak etmiş biriyim. Emekli olmama rağmen halen esnaflık yapmaktayım. Ancak ekonominin daraldığı, nakit paranın dönmediği şu günlerde bizler işletme giderlerini çıkarmakta zorlanırken, devletin kurumlarından işletmemize gelerek bir takım ihmal ettiğimiz şeylerden dolayı direk cezai müeyyide uygulanması bir esnaf olarak beni son derece üzmüştür. Devletimizin ülke içinde ve sınır boylarında verdiği mücadelenin yanında olan bir esnaf olarak, kazandığımızın vergisini kuruşu kuruşuna ödeyerek devletimize destek olmaya çalışırken, böyle yüksek miktarlarda ceza verilmesi kabul edilemez. Bu tür cezalar bizim gibi esnafları şevkini kırmaktadır. Devlet büyüklerimizden ricamız bizim gibi küçük ve orta ölçekli esnaflarımıza daha toleranslı davranmaları yönündedir.?dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22