ESNAFTAN BDP İLANINA SERT TEPKİ

ESNAFTAN BDP İLANINA SERT TEPKİ

Yıldırım Gazetesi’nin BDP İlçe teşkilatı adına yayınladığı taziye ilanına ilçe esnaflarından sert tepki geldi. Yıldırım Gazetesine abone olan birçok esnaf basın açıklamasıyla aboneliklerini iptal ettiklerini duyurdular. Esnaf adına konuşan Özer Efe;

 

Çarşı esnafı Yıldırım Gazetesi’nin BDP İlçe yönetiminin taziye ilanını yayınlamasına sessiz kalmadı.

Bir grup duyarlı vatandaş, taziye ilanının ardından gelen tepkilere karşılık, dün söz konusu gazetede yayınlanan savunma yazısını da görünce olaya duyarsız kalmamak için bir basın açıklaması yaparak Yıldırım Gazetesi aboneliklerini toplu olarak iptal ettiklerini duyurdular.

Esnaf adına bir açıklama yapan Özer Efe, ilanının BDP’nin meclise girme kararının alındığı günlerde çıkması nedeni ile bu olayın kasıtlı yapıldığını ileri sürerken, “. Nasıl ki bir başarının meyvesini alıyorsa insanlar, yaptığı hataların da bedelini ödesinler” dedi.

Kasıt Olduğunu Düşünüyoruz

Duyarlı esnaf, dün iş yerlerinin bulunduğu sokak üzerinde toplu halde bir basın açıklaması yaptılar. Esnaf adına ilk konuşmayı Özer Efe yaptı. Efe, ülke genelinde terör gibi bir sıkıntı söz konusuyken, böyle bir ilana yer verilmesi ve ardından yazılan köşe yazısının kendilerini rahatsız ettiğini belirterek; “Biz bunun bilinçli olarak yapıldığını düşünüyoruz. BDP’nin tam meclise girme döneminde yapılan, özellikle İnegöl gibi metropolit bir yerde, bu konunun sıkıntılı olacağını düşünüyoruz, bu tarz olayların ve bunun daha da büyüyeceğini düşünüyoruz. Bunun için de tepkimizi göstermek istedik. Esnaf olarak bu gün Yıldırım Gazetesi aboneliklerini iptal ediyoruz. Şu an itibari ile 6 esnafız, ama bunun şehir genelinde artmasını istiyoruz. Nasıl ki, bir başarının meyvesini alıyorsa insanlar, yaptığı hataların da bedelini ödesinler. Biz olaya bu şekilde bakıyoruz ve arkadaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz” dedi.

Tüm İlçe Halkını Duyarlılığa Davet Ediyoruz

Recep Şensu isimli esnaf ise; hain PKK’nın saldırıları sonucunda her gün şehit haberleri alındığını anımsatarak; “Tüm siyasi partiler ve Türk halkı buna tepki gösteriyor. Fakat BDP’liler ölen PKK’lılara şehit diyerek, bizim şehitlerimizi ardı sıra ediyorlar, kale almıyorlar. Bu nedenle Yıldırım Gazetesinin ilanının ardından gazete aboneliklerini iptal ederek boykot etme kararı aldık. Tüm ilçe halkını da aynı duyarlılığa davet ediyoruz” diye konuştu.

Telefonla Arayarak Abonelikleri İptal Ettiler

Duyarlı esnaf, açıklamalarının ardından Yıldırım Gazetesini arayarak aboneliklerini çıkan ilan ve yazı nedeni ile iptal ettiklerini söylediler. Ortak olarak verdikleri mesajda ise ilçe halkını duyarlılığa davet ettiler.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07