EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ 178 HASTAYA ULAŞTI

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ 178 HASTAYA ULAŞTI

İnegöl Devlet Hastanesine bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Birimi sorumlusu Dr. Azim Muhammetli, Aralık ayında fiilen hizmet vermeye başlayan Evde sağlık hizmetleri biriminin açıldığı tarihten bu yana 178 hastaya baktığını söyledi.

Evde sağlık hizmetleri yönetmenliği çerçevesinde Aralık ayında hizmet vermeye başladıklarını kaydeden Evde sağlık hizmetleri birimi sorumlu hekimi Dr. Azim Muhammetli, Türkiye genelinde hastanelerde ve toplum sağlığı merkezlerinde bu birimin oluşturulmasının zorunlu hale geldiğini söyledi.  Aralık ayı itibariyle bu zamana kadar 178 hastaya bakıldığını aktaran Muhammetli, “Bakılan hastaların dışında 60 kişinin de müracaatları değerlendirilecek ve gereken yapılacaktır.  2011 Ocak ayı sonu itibariyle 109 hasta bakılmıştır. Yatalak ve evde bakılması gereken hastalara verilen evde sağlık hizmetleri biriminin diş birimi de vatandaşımızın hizmetine girmiştir. Evde sağlık hizmetleri birimi randevu sistemi ile mesai saatleri içinde çalışır. Müdavi hekim aile hekimidir” dedi.

 

Evde Sağlık hizmetlerinin görevlerinden de bahseden Muhammetli, “Daha önce ilgili dal uzmanı tabiplerce konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde ve kişinin bulunduğu ev ortamında muayene, tetkik, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi, ilacın reçete edilmesindeki özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması, hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ve hastalık bakım süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesi, hastalığı ile alakalı evde kullanımı gerekli tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi, lüzumu halinde ilgili dal uzmanlarının da görüşü alınarak gerekli konsültasyonun sağlanması da görevleri arasındadır” dedi.

. Evde sağlık hizmetleri kapsamında acil durumların yer almadığını ifade eden Muhammetli, “Bu durumlarda 112 ambulans servisi ya da doğrudan sağlık kuruluşlarının acil hizmet veren birimlerine başvuru esastır. Hasta veya yakını ilgili telefonlardan arayarak veya evde sağlık hizmeti birimlerinde bulunana başvuru formunu doldurmak kaydıyla başvuru yapar. Başvurular kayıt altına alınarak en kısa zamanda yerinde değerlendirilir. Evde sağlık hizmeti almak için başvuran kişi veya aile bireylerine değerlendirme sonucu konusunda, olumlu veya olumsuz olup olmadığına bakılmaksızın en kısa sürede bilgi verilir” diye konuştu.

 

 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54