www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?EVET´ UÇURUR

?EVET´ UÇURUR

AK Parti İlçe Eski Başkanı Bülent Temelli, referandumda evet oylarının yüzde 60´ın üzerine çıkması halinde, Türkiye´nin uçuşa geçeceğini söyledi.

Haberyorum Gazetesi Genel Yayın Yöentmeni Şerif Gürbaş´ın siyasi gündeme ilişkin gerçekleştirdiği söyleşilerin bu haftaki konuğu AK Parti İlçe Eski Başkanı Bülent Temelli oldu.

 Gazeteci Şerif Gürbaş´ın sorularını yanıtlayan Temelli, anaysa değişikliğine galkın hayır demeyeceğini ve yüzde 60´ın üzerinde evet çıkması halinde Türkiye´nin uçuşa geçeceğini söyşedi.

RÖPORTAJIN AYRINTILARI:

?Sade bir vatandaş olarak cevap verecek olsanız, 2014 yılı öncesi ve sonrası belediye hizmetlerini nasıl buluyorsunuz? Sizce herşey yolunda mı?

?BÜYÜKŞEHİR YASAI BİR REFORMDUR?

?Ne yaparsam yapayım buna sade vatandaş olarak cevap veremem. Her zaman söylediğimi söyleyeyim; 2014 yerel yönetimler yasası çıkmadan önceki yerel yönetim anlayışı ile bugünkü yerel yönetim anlayışı Cumhuriyet tarihinin yerel yönetimler tarihideki reformudur. Büyükşehir yasası ile birlikte güçsüz belediyelerin çok daha güçlendiğini gördük. 4 belde belediyemiz vardı, cari masraflarını ancak karşılayan bütçeleri vardı. Bunla bir beldeyi idare etmek zorunda olan Belediye Başkanları vardı. Bunun yüzde 80´i cari masraflara gidiyordu. 1784 tane belediye kapatılarak bu boşa giden kaynakların yatırıma dönmesi sağlandı. İl Özel İdaresi de artık hizmet veremez noktadaydı. Eldeki parayla hiçbir şey yapılamıyordu. Onun da yüzde 60´ı cari masraflara gidiyordu. 650 küsur köye hizmet götüreceksin? Gitmiyordu. Cumhuriyet tarihinden beri hala sulama suyu yapılamamış, çaresizlik yaşanıyordu ama sihirli değnek gibi geliyor, çok daha büyük bir bütçeyle yapılıyor.?

?30 Yılda Yapılacak 3-4 Yılda Yapılacak?

?BUSKİ Müdürünü ziyaret ettim, tahtadan çıkartıp 5 yıl içerisinde yapılacak olan BUSKİ hizmetlerini gösterdi. İnegöl ve köylerine 250 milyon TL. 2016-2019 arası devam edecek olan bir yatırım planı. 2013 senesinde bu işlemi yapan BUSKİ´nin bütçesi 7,5 milyon TL. İl Özel İdaresi 30 sene bu hizmeti veremez. 30 senelik hizmeti 3-4 seneye yaymış. İnsanlar bir daha mı dünyaya gelecekler? Su ve kanalizasyonun bitmesi ve sıcak asfaltın atılmasıyla hayal bile edilemeyecek şeyler yaşanacak. Bu zaman içerisinde olacak ama tamamlandığında çok güzel bir görüntü meydana gelecek. Fotoğrafın tamamına bakan birisi olarak bunun çok iyi bir şey olduğunu ifade ediyorum. Reform niteliğinde bir karar. Vatandaşımız işin suya, emlak vergilerine gelen zammına bakıyor. Haklıdır. Onun bakış açısı da öyle olacak. Bu anlamda negatifliklerini konuşuyorlar. Rahmetli Özal´ın Belediye Başkanlarıyla yaptığı toplantıda söylediği bir söz vardı; ?verdiğiniz hizmetin bedelini alın, bedeli almazsanız bir daha o hizmeti yapamazsınız, o gün bu millet sizi affetmez´. O günün Türkiye´sinde sudan, elektrikten para almamak siyasetin hedefiydi. Onun sonucunda İstanbul´da olduğu gibi suya yatırım yapılmadığı için çeşmelerden su akmaz hale geldi. Benden para al da kaliteli su gelsin. Sen hizmetin bedelini almazsan, ne kadar yapabilirsin? Sınırsız bütçeler yok ki. Geçiş süreci biraz daha geçsin. Kurşunlu´da, Yenice´de suyun içilebilir hale gelmesini çok önemsiyorum ama o hizmeti alanlar aradan 3-5 sene geçtiğinde bunu unutmamalı.?

?Önümüzde bir referandum var. Eski bir siyasteçi ve işadamı olarak sonucun evet ya da hayır çıkması ülkemiz açısından ne getirir ne götürür.??

?YÜZDE 60´IN ÜZERİNDE ÇIKARSA TÜRKİYE UYAR?

?Hayır çıkacağını düşünmüyorum, ihtimal vermiyorum. Türk halkı hep gelişime alıştı. Bunun sonucu olarak evet diyecektir. Burada oranlar önemli olacaktır. Yüzde 55´in altındaki bir oran muhalefeti gereksiz muhalefet etmeye yöneltecektir. Bunun da önümüzdeki günlerde ekonominin geleceğini etkileyeceğini düşünüyorum. Erken seçim istemeye kalkacaklar, Gezi olayları gibi Avrupa destekli organizasyonlara girilebilir. Bu da hassas olan ekonomiyi çok önemsiyor. 55-56´nın üzerindeki bir evet çok daha güzel günlere yol açar. Ekonominin canlanacağını düşünüyorum. Yüzde 60´ların üzerinde çıkarsa Türkiye uçar. Artık Türkiye ile uğraşan, içeride bir şeyleri kaşıyan dış güçler bugün kendi iç seçimleriymiş gibi bizim seçimlerimize karışıyor, hayır kampanyaları yapıyorlar. İşe kendileri soyunuyorlar. Hollanda´da, Almanya´da gazeteler Türkçe çıkıyor, seçmen etkilenmeye çalışılıyor. Vatandaşımız bu oyunu görmeli. Tek adam istemiyoruz diyorlar. Bunun diktatörlükle ilgisi yok, Türkiye´nin güçlenmesini hazmedemeyen insanların çıkardığı bir şey. Hayır demek içlerine sinmiyor, ama sandığa gitmem belki diyorlar. İş oraya geliyor. Böyle düşüncede olan insanların o gün gitmeyerek Türkiye´ye bir iyilik yapmalarını istiyorum. Evet vermiyorsa bari gitmesinler. Bari ileride faydalanacağın bu güzelliklere hayır diyerek ileride bu güzellikleri utanarak sıkılarak kullanma. Eğer biz yüzde 70´lerin üzerinde bir oyla evet çıkartırsak dış dünyanın bir daha Türkiye ile uğraşamamasını sağlarız. Darbeye hayır diyerek bunu gösterdik. Referanduma evet diyerek bunu tescillersek önümüzdeki alanı açarız, epey bir yol alırız. 2023 Türkiye´sindeki hedefimizi ilk 5 ekonomi olarak ilerletebiliriz.?

?Referandum çalışmalarında sarf edilen ?evetçileri denize dökeceğiz ve hayır diyenler hain´ şeklindeki sözler, size göre hangi tarafa fayda sağlıyor??

KUTUPLAŞMADAN KİMSEYE FAYDA GELMEZ

?Pazartesi günü hepimiz birbirimizin yüzüne bakacağız.Dostluğun bozulmaması lazım. Sosyal medyada bilgi kirliliği var. Hayır diyenleri PKK ile eş tutma gibi bir şey değil, o hataya düşmemeliyiz. Biz orada, bu süreçte hayır verecekleri söylüyoruz. FETÖ, PKK, Avrupa buna hayır diyor diyoruz. Tesadüf ki, Türkiye´nin aleyhine olan herkes hayır diyor, biz bunu söylüyoruz. Tabi ki bunu söyleyen her arkadaşımız bunu bu netlikte söylemiyor. Bir hata bütün hayır diyenler vatan hainidir deme noktasına getiriyor. Hâlbuki biz vatan hainlerinin hayır dediğini söylüyoruz. Burada kişisel sıkıntılarımız, düşüncelerimiz için memleketin kaderiyle oynamayalım. Bana kızabilirsin, milletvekiline kızabilirsin, Tayyip beye de kızmış olabilirsin. Bunu kalkıp da hayır demeye vesile kılma. Ufak tefek sıkıntılardan dolayı hayır deniyor. MHP´li ülkücü arkadaşlarımızı anlamakta zorluk çekiyorum. Aynı hassasiyetlere sahibiz. Genel merkezler de aynı şeyleri söylüyor. Anlamsız tutum içerisinde hayır vereceğiz diyebiliyorlar. Konuştuğumuz zaman geçiştiriyorlar. Yarın seni rahatsız edecekse, önüne çıkacaksa geçersiz oy ver. Bugün yapmış olduğun şey vatan hainlerinin yaptığı şeyle aynı oluyor. Biz sana vatan haini demiyoruz. Aynı safta bulunuyorsun. Nüansın ucunu kaçırırsan sen bana vatan hainisin diyorsun diyorlar. Hala demiyoruz ama bulunduğun yere bir bak, sağında solunda kim var??

?15 Temmuz darbe girişiminden sonra bünlerce kişi devletteki görevlerinden el çektirildi ve tutuklandı. Ancak FETÖ´nün siyasi ayağına henüz operasyon düzenlenmedi.Sizce AK Parti içerisinde FETÖ´cü siyasiler var mı, 16 Nisan sonra FETÖ´nün siyasi ayağına operasyon bekliyormusunuz ??

SİYASİ OPERASYON ŞART.

Siyasi operasyon şart olacak da. FETÖ´cüler tüm siyaset içerisinde var. Olmaması mümkün mü? Cumhurbaşkanımız aldandık dedi diyorlar, eniştemden duydum dedi diyorlar. Devlet idaremizin de bir sırrı var. Eskiden MİT Müsteşarlarının adı ve soyadının sadece baş harflerle yazılır, gazetede MİT Müsteşarının resmi basılmazdı. Şimdi her şey çarşaf çarşaf yazılıp çiziliyor. Ne deseydi? Evet, 2,5 ay öncesinden bu darbeyi biliyordum, 15 gün önce raporlar geldi, son 3 gün öncesinde yaverlerim de FETÖ´cü olduğu için onlara haber vermeden Marmaris´e gittim mi desin? Siyasi operasyon yapılacak. Nasıl ki bürokraside varsa bu siyasette de var. Seçilmiş olanlar seçimle geldikleri için gidişleri de seçimle olacak. 17-25 Aralık´tan sonra seçimler yapıldı, ayıklanmalar yapıldı. 1 Kasım´dan sonra da ayıklandı. Temizlene temizlene gidiliyor. Vekiller içinde hiç FETÖ´cü de çıkmayabilir. 17-25 Aralık´tan sonra 4 sene oldu. 4 senede kaç seçim atlattık. Bu seçimlerde zaten temizlendiler büyük ölçüde. Çok kripto olup tespit edilemeyen varsa onlar ayıklanacak. Alt seviyede kalanlar olmuştur. Suça bulaşmışlık derecesiyle alakalı bir şey. Bu bir devlet politikasıdır. Seçimden sonra da ne kadar varsa onlara girilecektir.

?Peki refenadumda sandıktan Hayır çıkarsa neler olur?

?Hayır çıkarsa ne olur? Normal seyir devam edecek ama Türkiye´nin almış olduğu hız 140-150 basmaya başladıysa 80´e 90´a düşmesini getirir. Ondan sonra da öyle gider. Evetin oranına göre çok yüksek bir oran hızımızı 200-220´ye çıkartır. Bize hangisi lazım?

?Yeni sistem ne getirecek, Erdoğan´ın tek adam olacağı iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz??

 ?TÜRKİYE´Yİ YILLARCA CHP ZİHNİYETİ YÖNETTİ?

Tayyip Erdoğan´ı tek adamlıkla itham ediyorlar. AK Parti´nin yapmak istediği şey şu; Tayyip beyin yetkileri sonsuz. Mevcut Cumhurbaşkanı bir ülkeye savaş açabilir. Irak´ta Kerkük´te Musul´da Suriye´de var mıyız varız. Evet, çıkarsa meclise danışmadan Suriye´ye, Musul´a asker yollayabilecek mi? Yollayamayacak. Ya Tayyip Erdoğan´dan sonra deli birisi gelirse işler ne olacak diyorlar. Tayyip beyin iyi yönde kullandığı yetkileri, Ahmet Necdet Sezer´le kötüye kullanılan yetkileri bundan sonra gelecek kişilerin bu şekilde kullanmasını engelleyen, Cumhurbaşkanı yetkilerini tırpanlayan, meclis denetimine sokan bir hale getiriyor. Muhalefet farklı yansıtıyor. CHP, 93 senedir iktidarda olmadığı halde devleti yöneten zihniyettir. Sağ partiler iktidar olmuştur ama muktedir olamamışlardır. Devleti başkaları yönetmiştir. 82 anayasası ne diyor; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Sen 550 milletvekilini seçtin, onlar tatilde, sen anayasal kurumlarla yönetiyorsun. Milli Eğitim´in programı belirlenecek, 20 tane üyesi toplanıyor, toplantıya bir paşa geliyor adını görevini kimse sormuyor, apoletli. Sen 60 kişilik sınıfları 30 kişiye düşürmeyi konuşuyorsun, akıllı tahtaları ve bir sürü şeyi söylüyorsun. O sana elindeki kâğıdı uzatıyor, yapılacakları söylüyor. Adamın kâğıdı, senin söylediklerinin önüne geçiyor. Ulaşımda da sağlıkta da bu böyle. Halk yüzde 50 destek verdi. Tayyip Erdoğan gibi millet vatan delisi bir adam var. Türkiye böyle gidiyor. Türkiye´nin sistemi vesayetti. Yan tarafına biri biniyordu, sen kimi iktidara getirirsen getir CHP idare ediyordu. AK Parti ile Tayyip Erdoğan ile beraber bunlar atıldı. Bu, bir daha o kapı kapandı, girmeyecek demek değil. Bu, yan taraftaki gaz, fren, debriyajınoradan atılması demek. Güçlü bir meclis oluşacak. Yüzde 50´yi geçenin iktidar olması sağlanarak 5 yıl hiçbir seçim olmayacağını garanti altına alıp istikrar getiriyor. Seçimi kazanan kabinesini oluşturuyor. Cumhurbaşkanının yetkilerini törpüleyen bir durum ortaya çıkıyor. Vesayetle birlikte yetki verilmese de muktedir olan güçlerdevlete yanaşamayacaklarını görüyorlar. Bu yüzden camlara çıkıyorlar. Bunlar CHP zihniyeti. Bunlar kuklaydı, kuklacı NATO, gladyo. CHP ile FETÖ ile PKK ile olmuyor diye taşeronları kaldırıp kendileri direkt hayır kampanyasına girdiler. Bir MHP´li kardeşimiz bunu görüp de hayır diyorsa onun ülkücülüğünü de MHP´liliğini de sorgulamak lazım. Saadet Partili birinin buna hayır diyeceğini düşünemiyorum. 28 Şubat´ta boşa mı mücadele verdin. Bugün hesap günün. Ya bugün evet deyip hesap soracaksın, ya da bunu unutacaksın.

?CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun 15 Temmuz için kontrollü darbe iddası için ne diyeceksiniz??

?KILIÇDAROĞLU DOĞRU SÖYLÜYOR!?

1Sayın Kılıçdaroğlu 15 Temmuz´un bir kontrollü darbe olduğunu ifade ediyor. Kılıçdaroğlu´nun kontrollü darbeden kastı, Tayyip beyin kendisinden 25 sene önce Türkiye Cumhuriyeti´nin altına yerleştirilen bombayı kah severek, kah döverek yerine göre kullanıp, yerine göre kollayıp kendi amaçlarına göre kullandığını ve sonunda imha ettiğini kastettiyse doğru söylüyor?.

?Son olarak Bülent Temelli siyaseyete yeniden dönecek mi??

?SİYASET ÖLENE KADAR BİTMEZ?

Siyaset ne girdim diyerek girilir ne de çıktım diyerek çıkılır. Siyasete girdim diyerek kendini girdim zanneden siyaset yapmaya çalışanlar da var. Şuan Türkiye´yi ilgilendiren bir referandum var, bu da bir siyasetse siyaset ölene kadar bitmez. Dilimiz döndüğünce bunları anlatmak siyasettir.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01