Evleri TV´ye Hapsolmaktan Kurtaracağız

Evleri TV´ye Hapsolmaktan Kurtaracağız

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Teşkilat Komisyon Başkanı Halil İbrahim Tuna, TV ve internetin aile hayatını olumsuz etkilediğini belirterek; ?Evlerimizi TV´ye hapsolmuş odalar olmaktan kurtarıp, o odalarımızı darul erkamın bir parçası yapmak ist

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi, mahalle başkanları toplantısı düzenledi. Teşkilat Komisyon Başkanı Halil İbrahim Tuna´nın organize ettiği toplantıya çok sayıda mahalle başkanıkatılım gösterdi.

Toplantıda açıklama yapan Tuna; ?AGD İnegöl Teşkilat Komisyonu olarak okullarda öğrenci kardeşlerimizle yaptığımız eğitim çalışmalarımıza mahallelerimizde de başlatma kararı aldık. Bundan dolayı İnegöl merkezimizde 20 mahalle başkanımızı tespit ettik. Şimdi mahalle başkanlarımıza Asrısaadet kitabı hediye edip bu kitaptaki dersleri ailelerine ve mahallelerindeki genç kardeşlerimizle birlikte yapmalarını sağlayacağız. İnternet ve dizilere bağlandığımız bu günlerde genç kardeşlerimizi ve ailelerimizi manevi değerlerimiz açısından korumak için bu çalışmayı başlattık. Asrısaadet kitabı ile tefsir,akaid, siyer, ilmihal ve sahabe hayatı konularını evlerimize taşıyacağız. Tefsir dersiyle Kur´an´ımızı, siyer dersiyle âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi, akaid dersiyle iman esaslarımızı, ilmihal dersiyle nasıl ibadet edeceğimizi ve sahabe hayatı dersiyle efendimizin yakın arkadaşlarını, teslimiyeti, fedakârlığı, inancı öğreneceğiz. Derdimiz evlerimizi TV ye hapsolmuş odalar olmaktan kurtarıp, o odalarımızı darul erkamın bir parçası yapmak. Üstat Hasan el Benna´nın ?Siz İslam devletini evlerinizde kurun. O zaman Allah sokaklarınızı, şehirlerinizi ve devletlerinizi de İslamlaştırır´ sözünde olduğu gibi evlerimizi, sokaklarımızı, şehirlerimizi İslamlaştıracak dava adamları, bir dava okuluna, bir medreseye dönüşen evlerimizden yetişecektir. Ümmetimizin umutlarını geleceğe taşıyabilecek şehitlerimizin ve dava adamlarımızın yetiştiği evlerimiz, bizim için adeta bir şehadet ve dava okulu demektir. İnşallah her bir kardeşimizin evi Asrısaadet evlerine benzeyecektir. Bende evimde ailemle bu dersleri yapmak istiyorum diyen herkese kapımız açıktır. Bu hayırlı çalışmalarımıza katılan, destek olan Asrısaadet derslerimizi evlerine taşıyacak olan mahalle başkanlarımıza teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Şerif GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22