?EVLİLİK ALLAH´IN EMRİDİR?

?EVLİLİK ALLAH´IN EMRİDİR?

AHİD tarafından düzenlenen Aile Eğitim Seminerlerinin konuğu olan Müftü Kazım Güzel, ?Evlilik bütün Peygamberlerin sünneti, Allah´ın da kullarına bir emridir? dedi.

 

Aile Hayatı İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından düzenlenen Aile Eğitim Seminerlerinin bu haftaki konuğu olarak İlçe Müftüsü Kazım Güzel oldu. Güzel; ?Aile ve Evlilik? konulu semineri ile önemli bilgilendirmelerde bulundu.

 

EVLİLİK OLAYI İYİ ANLAŞILMALIDIR

İnsanların bir aileye ihtiyacı olduğunu belirten Müftü Kazım Güzel, ?İnsanın bir aileye ihtiyacı var. Onun için dikkat edin ayetlerde ?Ümmet´ kelimesi kullanılmıştır. Ümmet ana demektir. Ümmet ana topluluğu demektir. O zaman tam bu noktada Allah, mümin kullarına bu imtihanı yalnız başına götürmelerinden ziyade, birlikte bu imtihanı taşıma adına bir müessese öğretmiştir ve bunun adı ailedir. Evlilik veya aile kaybettiği cenneti, yitirdiği cenneti, birlikte bulma adına el ele tutuşma anıdır. Aile şeytanla olan randevusunu birlikte karşılayıp, şeytana birlikte tokat vurup, o hasmı birlikte yenme noktasında kadın-erken, iki eksik ve noksanın cemalinden bir kahraman meydana getirmemiz lazım. Evlilik veya aileden cemiyete, cemiyetten Ümmet´e, Ümmet´ten devlete kadar giden, Allah´ın iradesini yeryüzüne hâkim kılacak müesseseleşmenin en sağlam temelidir. Onun için evlilik olayı iyi anlaşılmalıdır? dedi.

 

ALLAH´IN EMRİDİR

Konuşmalarına devam eden Güzel, ?Evlilik bütün Peygamberlerin sünneti, Allah´ın da kullarına bir emridir. Yerine göre evlilik farz olur, yerine göre vacip olur, yerine göre sünnet olur, yerine göre müstehap olur, yerine göre mekruh olur... O ayrı bir boyuttur. Ayrı bir alandır ama şunu bilmeliyiz bu hangi boyut olursa olsun, evlilik aslında bütün Peygamberlerin amelidir. Evlilik müessesesi kuran Hz.Âdem´den bugüne bütün Peygamberlerin bu ameli işlemiş. Şimdi burada çok enteresan bir nokta var. Allah´ın varlık ve birliğinin alameti, mucizesi, delili; sizin kendinizden eşlerini var edip, onlarla sizi sükûna erdirmesidir?ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68