FACİADAN DÖNÜLDÜ

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Mimar Sinan Caddesi´nde 6 katlı binanın yıkımı sırasında faciadan dönüldü. Doğalgaz vanasını kapatmaya çalışan İNGAZ ekipleri, enkaz altında kalmaktan son anda kurtuldu.

 

Mimar Sinan Caddesi üzerinde yeni Devlet Hastanesi karşısında bulunan 6 katlı bina, 17 Ağustos 1999 depreminde hasar görmüş ve çürük raporu verilmişti. Kullanılmayan bina uzun yıllar yıkılmak için beklerken, 17 Ağustos depreminin 16´ncı yıl dönümünde binanın yıkımı için çalışmalara başlandı. 17 Ağustos pazartesi günü yapılan hazırlıkların ardından, binanın yıkımı dün sabah başladı.

YIKIMI MOBESEDEN GÖRDÜLER

Ekipler binanın yanında bulunan boş alana 6 katlı yapıyı devirerek yıkma planlarını hayata geçirmek için sabah erken saatlerde çalışmalara başladı. Zemin katın duvar ve kolonları iş makineleri ile yıkılırken, binanın yıkımı saatler sürdü. Öğleden sonra devam eden çalışmalarda, yıkım alanında bölge güvenliğinin alınmadığını MOBESE kameralarından gören İlçe Emniyet Amiri İlhami Arali, ekiplere anons geçerek bölgede trafiğin durdurulmasını ve güvenliğinin alınması talimatını verdi.

ENKAZ ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Güvenliğin arttırılması talimatını veren Emniyet Amiri İlhami Arali, durumu İNGAZ ekiplerine de bildirdi. Emniyet ekipleri yıkım alanında güvenlik önlemi alırken, olay yerine gelen İNGAZ görevlileri de doğalgaz vanasını kapatmak için çalışmalara başladı. Büyük çoğunluğu yıkılarak devrilmeye hazırlanan bina, bu sırada büyük bir gürültü ile doğalgaz vanasını kapatmaya çalışan personelin bulunduğu alana devrildi. Toz bulutunun kapladığı alanda, İNGAZ ekipleri enkaz altında kalmaktan kıl payı kurtuldu.

Binanın devrilmesi ile doğalgaz kabini paramparça olurken, patlayan kabinden saniyede 20 metre küp gaz çıktı. Emniyet yetkilileri hafriyat alanını boşaltırken trafiği keserek her hangi bir olumsuz olayın yaşanmasının önüne geçti.

BÜYÜK FELAKETLER OLABİLİRDİ

Olay yerine gelen İNGAZ Müdürü Faruk Coşkun incelemelerde bulunurken, yaşanan hadise için ?Allah korudu. Bu tür çalışmalarda daha dikkatli olunması gerekiyor. Kısa sürede müdahale edilmeseydi büyük felaketler olabilirdi. Hatta burada bir basın açıklaması bile yapamayabilirdik. Üzücü bir olay? dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22