Facianın Eşiğinden Dönüldü

Facianın Eşiğinden Dönüldü

Ankara Caddesi üzerinde bir akaryakıt istasyonu içerisinde alev alan LPG’li otomobil, paniğe neden oldu. Yanan araç, itfaiye ve istasyon çalışanları tarafından yakıt pompalarına sıçramadan söndürülürken, facianın eşiğinden dönüldü.

Ankara Caddesi üzerinde bir akaryakıt istasyonu içerisinde alev alan LPG’li otomobil, paniğe neden oldu.

Edinilen bilgiye göre olay, önceki akşam saat 22.15 sıralarında Orhaniye Mahallesi Ankara Caddesi üzerindeki bir petrol istasyonuna meydana geldi. 16 L 2451 plakalı otomobiliyle benzin istasyonuna gelen Emdullah Çalışmaz, LPG aldıktan sonra benzin almak için diğer pompanın önüne yanaştı. Benzini de alan sürücü, uzun uğraşlara rağmen aracının çalışmaması nedeniyle otomobili iterek petrol istasyonu içerisinde park etti.

Aracını lastik hava saati önüne çeken sürücü, bir süre daha aracı çalıştırmaya çalıştı. Sürücü daha sonra tamirci bulmak için aracının yanından ayrıldı.

MOTOR KISMI PATLADI

Bir süre sonra yine petrole gelen Emdullah Çalışmaz, anahtarı kontağa takıp çevirdiği sırada otomobilin ön kısmında patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte otomobilin motor kısmından alevler yükseldi.

 

Sürücü, petrol istasyonu çalışanlarıyla birlikte yangın söndürme tüpleriyle alevleri söndürmeye çalıştı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ön kaput açıldıktan sonra alevler yeniden yükselirken, ekipler anında müdahaleyle alevleri söndürdü. Yakıt pompalarının hemen yanında meydana gelen yangına müdahale eden istasyon çalışanları alevlerin yakıt pompalarına sıçramasının önüne geçerken, otomobilin yakıt aldıktan hemen sonra patlamaması da olası faciayı önledi.

Yapılan ilk incelemede, yangının otomobilin motor kısmında elektrik aksamından çıktığı belirlendi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32