www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Faiz belasını yüksek sesle haykırmalıyız

Faiz belasını yüksek sesle haykırmalıyız

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

En kutsal kazancın alın teri ile kazanılan helal kazanç olduğunu ve 1 Mayıs´ın da bu helal kazanç üzerine kurulmuş bir gün olduğunu ifade eden Eroğlu, ?Bu vesileyle 1 Mayıs´ın anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma içerisinde kutlanmasını dileyerek, başta işçi, memur ve çalışan diğer emekçi kardeşlerimiz olmak üzere bütün milletimizin Emek ve Dayanışma Gününü tebrik ediyorum? dedi.

?Faiz belasını yüksek sesle haykırmalıyız?

İşçilerin hakkının korunması için öncelikle devlet ve millet olarak faiz mikrobundan kurtulması gerektiğini belirten Eroğlu, ?İnsanlar faizin, emek ve alın terini nasıl sömürdüğünü konuşmaya başladı. Artık faiz belasını millet olarak yüksek sesle haykırmalıyız. Milli Görüş partilerinin elli yıldır temsil ettiği ve savunduğu anlayışla ifade etmek isterim ki; bizler yarın iş başına geldiğimizde öncelikle bu faizci kapitalist ekonomik modeli yıkıp yerine üretime dayalı adil ekonomik modeli kuracağız. Tüketime dayalı ekonomik model ve tüketim toplumu değil üretime dayalı ekonomik model ve üretim toplumu inşa edeceğiz. Vatandaşlarımızın refah düzeyini artırarak sömürülmesine müsaade etmeyeceğiz? dedi.

?İşçi-İşveren arasında kardeşlik hukuku kurulamıyor?

Mevcut iktidarın emekçilerin emeğini göz önüne almadan gerçekleştirdiği ekonomik politikalar yüzünden işçi ve işveren arasında kardeşlik hukukunun kurulamadığını ifade eden Eroğlu, ?Eğer işçi ve işveren arasında kardeşlik hukukunun kurulmasına yönelik adımlar atılmazsa ne işçi ne de işveren yaptığı işten memnun olmayacaktır? dedi.

?Her türlü israfa para bulan zihniyet emekçinin derdine para bulamıyor?

EROĞLU, son yılların kanayan yarası Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun da çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyerek, EYT´lilerin haklarının gasp edildiğini belirtti. Eroğlu, ?Görüldüğü gibi mevcut yönetim, emekçilerin hakkını koruyamadığı yetmezmiş gibi kazanılmış haklara da pranga vuruyor. Düşünebiliyor musunuz, insanlar emekli olmuş ama maaş alamıyor, sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor. Böyle bir mantık olur mu?? diyerek emeklilik sistemindeki yanlışlıkları eleştirdi.

Eroğlu, ?Belirli dönemlerde EYT´lilerle bir araya geliyoruz ve onların dertlerini dinliyoruz. Biz onların dertlerini dinleyip anlıyoruz ama muhalefet partisi olmamızdan dolayı çözüme kavuşturamıyoruz, sadece dile getiriyoruz. İktidar cephesi ise ?paramı var ki yapalım biz bunu? diyor. Görüldüğü gibi her türlü israfa para bulan zihniyet konu emekçinin derdi olunca para bulamıyor ve insanları mağdur ediyor? dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00